2. Poet fejlesztési hét

Poet•  2013. szeptember 30. 07:41

Régebbi tagjaink még emlékezhetnek rá, hogy 2009 áprilisában Poet fejlesztési hetet tartottunk. Az egy hét alatt olyan újdonságok jelentek meg az oldalon, mint a szerzők figyelése, a Verselemző vagy épp maga a Figyelő menüpont. Felgyorsult az oldal motorja, de olyan problémákat is megoldottunk, mint például hogy egy regisztrált tagunk ne küldhessen be különböző neveken verseket.

Örömmel jelentem be, hogy a mai nappal kezdetét veszi a 2. Poet fejlesztési hét. Most is rengeteg ötletünk van, hogy mivel lehetne az oldalt jobbá tenni, és igyekeznünk is kell persze, ha a korábbi fejlesztési héthez hasonló sikerű újdonságokat szeretnénk publikálni.

Bár nem ígérjük, hogy mindent meg tudunk valósítani, de minden fejlesztési ötletet, javaslatot örömmel veszünk itt vagy a fejlesztésekről szóló fórumtémában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

--angela--2013. október 7. 17:15

Szerintem jó lenne, ha lehetne mód rá, hogy mottót (idézetet) rendeljünk a versünk mellé (jobbra, fölülre), én legalábbis egyszer akartam ilyet, de nem lehetett.

Monoton2013. október 2. 15:15

sziasztok!

Számomra sokat jelentene, hisz szerintem az írói szabadsághoz szerintem a témamegjelölés is hozzá tartozik, igaz hogy sok fiatal korú is az oldal tagja, de a saját ha nevezhetem így ''költői életutam''-at nagyban végigkövetik a halál motívumát tablaló költemények hol metaforikus hol pedig szó szerint értendően, és kellene egy külön +18 as kategória ahol az úgymond durvább, akár szókimondóbb akár témáját tekintve mások számára elrettentőnek tűnő verseket lehetne beküldeni, amit szigorúan csak a 18 év feletti regisztrált felhasználók tekinthetnének meg...

Mély tisztelettel: Barmos Pál

P.Paulovits2013. október 2. 12:55

Sziasztok!

Szerintem a személyes adatoknál a weboldal és egyéb elérhetőségek számát jó lenne, ha lehetne ,,növelni'', mint hiperhivatkozás. Jelenleg csak egyet lehet megadni, de ha pl. ha van honlapunk, Facebook profilunk, blogunk több, akkor kénytelenek vagyunk a bemutatkozáshoz spoilerezni a linket, ami ugye nem hivatkozás, hanem csak egy szöveg.

Steel2013. október 1. 09:27

Egy olyan opció is jó lehetne, ahol beállítható, hogy
valakit úgymond ''letiltanánk''.
Többször volt főleg a blog rész személyeskedések, harcok sajnálatos színtere, ami sokak kedvét elveszi szerintem,
-néha az enyém is-, pedig szeretem az oldalt,
és kikapcsolódni jövök ide.
Vannak azonban akik más, nem ide illő, nem ide való megnyilvánulásokra ''használják'' a hozzászólásokat. Még a moderátoroknak is plusz munkát ad, ha nekik kell külön jelezni, hogy valaki törlést akar, és miért, stb panasza van.

Ha lenne egy ilyen beállítás is, sok olyan feszültséget,
súrlódást, és csúnya vitát, ami párszor felütötte a fejét,
el lehetne kerülni.

A versek feldolgozásával szerintem így is temérdek munkátok van, a magam részéről az idő, amíg felkerül
a főoldalra egy egy versem, nem mérvadó.
A kategóriákat lehetne még bővíteni a blogoknál is,
és talán a főoldalas verseknél is.

Tisztelet és köszönet itt is, amiért fáradatlan működtetitek
az oldalt!

Molnar-Jolan2013. október 1. 09:18

Az lenne jó, ha a blogban szereplő szerzők nicknevére is lehetne keresni, nem csak a főoldali szerzőkre.
Van aki nem szerepel a főoldalon, és csak úgy tudom megtalálni, ha előkeresem valamelyik blogbéli hozzászólását. Ez sokszor elég hosszadalmas, ha mondjuk régen írt be.

kterezia2013. október 1. 09:13

Már máskor is említettem, és azóta is nagyon hiányzik, ezért megismétlem.
- Jó lenne, ha a szerzők saját verseinél is lehetne a kategóriák szerint keresni, ugyanúgy, mint a szerzők kedvenc versei között.
- Amikor a hibajelentést írom, jó volna közben is látni a verset, mert egy hibánál többet képtelen vagyok egyszerre a fejemben tartani úgy, hogy értelmesen összefoglaljam mit kellene javítani.

Poet2013. szeptember 30. 21:26

Köszönöm a rengeteg javaslatot! Az eddig beérkezett és az ezután jövő ötleteket is kigyűjtjük, megfontoljuk, és szemezgetünk majd belőlük. A fejlesztési hét első napjának eredményéről a http://blog.poet.hu/Poet/2-poet-fejleszt esi-het---elso-nap címen olvashattok.

M.Laurens2013. szeptember 30. 20:48

A hozzászólásban hibásan megjelent link cím helyesen:
http://blog.poet.hu/MLaurens/elegia-a-ha sztalan-szarkazmusrol--
Természetesen ezúttal nem a tartalom a lényeg, hanem az alcím tipográfiai megjelenítési módjára egy lehetséges példa a link.
( elnézést kérek az előző hibámért )

M.Laurens2013. szeptember 30. 18:10

A másik ötlet, amit jelen pillanatban szült a véletlen kisördöge, hogy lehetővé kéne tenni a a beírások korrekcióját egy időhatáron ( 20-30 perc) belül, egyrészt az elütések miatt, másrészt így van módja valakinek revideálni a hirtelen indulatból tett beírását. Ma is létezik olyan oldal, ahol ez működik jelenleg is.

M.Laurens2013. szeptember 30. 17:57

Ezúttal is megismétel egy régebbi felvetésemet, nevezetesen a címek és alcímek tipográfiai megjelenítését és bevitelét illetően.
Véleményem szerint ésszerűbb lenne külön bevinni őket, és az alcímeket fel kéne szabadítani két sornyira.
1: Vers címe ..........................
2: Vers alcíme ......................... / ........................
A versek alcíme általában magyarázó jellegű, vagy a címet ellenpontozza, ezért lényegesen több információt hordozhat, mint maga a cím.
Ezenkívül a tipográfiai megjelenésük is lehetne némileg igényesebb, ( Különböző betűnagyság és betűtípus ) méltóan az oldal szellemiségéhez.
( http://www.poet.hu/vers/123221 )
helyett nagyjából ilyesféleképp
( http://blog.poet.hu/MLaurens/elegia-a-ha sztalan-szarkazmusrol--)
Tisztában vagyok vele, hogy az ilyen típusú címadás ritka, de a lehetőséget fenn kéne tartani. A jelenlegi forma tipográfiailag mellőzi az igényes megjelenést, és a zárójeles megjelenítés sem javít a helyzeten. Íme egy nyomtatott példa is: http://m.cdn.blog.hu/bi/bibliofilia/imag e/EDelsove.JPG

Bizonyosan állítom, hogy sokat lehetne így emelni az oldal esztétikai színvonalán, hiszen a tipográfia sem más, mint művészet a betűkkel, akárcsak a versírás.

Monoton2013. szeptember 30. 15:54

Üdv!
a több vers beküldéses lehetőséget én is támogatnám, hisz akkor nem kellene minden nap azt néznem hogy mikor kerül fel a vers...

és személy szerint nem kritika ként mondom, de az írói szabadsághoz szerintem a témamegjelölés is hozzá tartozik, igaz hogy sok fiatal korú is az oldal tagja, de a saját ha nevezhetem így ''költői életutam''-at nagyban végigkövetik a halál motívumát tablaló költemények hol metaforikus hol pedig szó szerint értendően, és kellene egy külön +18 as kategória ahol az úgymond durvább, akár szókimondóbb akár témáját tekintve mások számára elrettentőnek tűnő verseket lehetne beküldeni, amit szigorúan csak a 18 év feletti regisztrált felhasználók tekinthetnének meg...

Mély tisztelettel: Barmos Pál

SEniko2013. szeptember 30. 15:15

Csak köszönetet szeretnék mondani a munkátokért! :-) Örülök, hogy létezik ez az oldal, hálás vagyok mindenkinek, aki munkálkodik a poet.hu oldalért...

Törölt tag2013. szeptember 30. 14:53

Törölt hozzászólás.

Gaborovics2013. szeptember 30. 13:52

Az IP cím alapján történő felhasználószűrés azért nem feltétlenül jó, mert sok családban egy számítógép van, amit többen használnak. Így ha egy IP címről csak egy szerző van engedélyezve, akkor előfordulhat, hogy ha a szülő és a gyerek is ír verseket, egyikük nem tud regisztrálni, mert ugyanarról az IP címről már a családtagja regisztrált.

Törölt tag2013. szeptember 30. 12:36

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. szeptember 30. 12:34

Törölt hozzászólás.

Paladin19922013. szeptember 30. 12:04

...folytatva előző kommentemet:

1. Nem tudom, hogy van-e már az oldalon feltöltött versek száma szerinti Top10, de én például kíváncsi lennék egy ilyen statisztikára is. :)

2. A verselemző rosszul működik, ugyanis az ''x''-et és a ''q''-t egy mássalhangzónak veszi, holott a szabály szerint ezek ''ksz'' és ''kv'' betűket képviselnek (ráadásul hangzásra is hosszúak).
Hasonló a probléma a ''dzs'' betű esetén, mert azt meg ''d+zs''-nek veszi az elemző, bár programozóként tudom, hogy ezt az esetet nehéz lenne kezelni, mert lehet, hogy szóösszetétellel keletkezett a ''dzs''.
Persze, elismerem, hogy ezek ritkán fordulnak elő, de ha már az oldal ennyire szép és precíz, akkor ezt talán csekélység lenne kijavítani. :)
(Ugyanez a hiba megvan a versszerkesztőben is.)

3. Bár már lehet szófajok szerint is szűrni a szótárakban, mégis rengeteg rossz besorolással találkoztam. Éppen ezért lehetne egy opció ezek utólagos átkategorizálására.
Pl. ''tenném'' melléknév helyett ige; ''vetvén'' határozószó helyett (határozói) igenév stb.

4. Rímek keresésénél pedig legfeljebb 250 szó kerül listázásra, ami nem gond, csak akkor lehetnének alul oldalszámok, hogy a többi találatot is meg lehessen nézni. Vagy a nagyobb problámám, hogy a szavak ömlesztve jelennek meg (vagy nem tudom, milyen logika szerint), de nekem pl. praktikusabb lenne, ha egymás alatt látnám őket, és mondjuk lehetne megadni a rendezés típusát: ábécé vagy relevancia szerint.

Köszönöm. :)

Törölt tag2013. szeptember 30. 11:50

Törölt hozzászólás.

Paladin19922013. szeptember 30. 11:29

Üdv!

Jó lenne, ha lehetne alcímet hozzáadni (akár utólag is) a versekhez, vagy akkor legalább a feltöltésnél legyen egy ilyen opció.

Előre is köszönöm! :)

Törölt tag2013. szeptember 30. 10:41

Törölt hozzászólás.

Lanor2013. szeptember 30. 09:37

Sziasztok! Jó lenne, ha a felkerülő verseket lehetne szerkeszteni. Jobbra, balra, középre helyezni. Sajnos dimenzió verseket nem tudunk föltenni, és képverseket sem igazán, mert ezt nem támogatja a szerkesztői felület. :)