Perzsi. blogja ( novellák, versek)

Perzsi.•  2021. március 13. 12:27

Légy mellettem

Légy mellettem..
*
Hiányzol, mikor rám süt a nap első sugara,
mikor ismerős illatot hoz felém a hűs szél,
belém ivódott csókod, érintésed zamata,
légy velem, mikor az izzó, bíborvörös nap kél.
*
Hiányod betemet, miként a hó: kies tájat,
mély álmot hozva, fagyos paplanként borul reám,
s e kábult létből nem hallja a kiáltó vágyat,
nyújtsd kezed, legyél velem, mert szükségem van reád!
-
(Perzsi.)
2021-Március 13
Zene: Julio Iglesias:When i need you
https://www.youtube.com/watch?v=K21Hxablz_Y

Perzsi.•  2021. január 3. 13:33

Statisztikai tájékoztatás

A vége a fontos.

 

Véget ért a 2020-as év, és ebből az apropóból szeretnénk néhány érdekes statisztikai adattal meglepni téged.

2020-ban egy-egy szerzőnek átlagosan 7 verse jelent meg a www.poet.hu cím alatt. Tőled 29 verset publikáltunk az év során, ami jóval meghaladja az átlagot. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 12.6 naponta került fel tőled vers a Poetre. Igazán termékeny vagy, csak így tovább! :)

A 2020-ban publikált verseidet összesen 6411 alkalommal tekintették meg látogatóink, ezzel pedig az év legolvasottabb szerzőinek felső 5%-ába tartozol. Ez nagyon jó teljesítmény, gratulálunk! Az első szerelem című versed volt a legnézettebb 510 megjelenéssel (egy-egy alkotást átlagosan 189-en szoktak megtekinteni).

1159 alkalommal voltak olyan hatásosak soraid, hogy az olvasók kedvencnek jelöljék őket. Lágyan ring... című versed volt a legnépszerűbb 52 kedvencnek jelöléssel. Ez a versed az idén publikált művek több mint felénél sikeresebb volt! Idén a régebbi verseid is gyarapodtak 47 kedvencnek jelöléssel, ami azt jelenti, hogy az olvasóknak annyira tetszenek a műveid, hogy a korábbiakhoz is visszajárnak elolvasni őket. Ez az igazi siker! :)

1712 hozzászólással is gazdagodtak a verseid az év folyamán. E tekintetben A szem című versed vitte a pálmát 92 hozzászólással.

 

Számomra ezeknél az adatoknál fontosabb volt a  vers alatti hozzászólás. Néha találtam közöttük nem sablonértékelést is, és az, na az töltött fel. Mindenkinek szeretném megköszönni az itt töltött idő alatti figyelmet, kiemelve a hozzászólásokat. További eredményes versírást kívánok.

És végül, hogy értelme is legyen e posztnak...

Emberére akadt a tanár úrEgy egyetemista az ebédlőben le szeretett volna ülni egy üres helyre az egyik tanára mellé, de az így szólt hozzá:
- Egy hattyú nem lehet barátja egy disznónak.
- Jó, akkor továbbrepülök! - válaszolt a diák.
A tanár ezen vérig sértődött és elhatározta, hogy a vizsgán elbuktatja, így a legnehezebb kérdéseket adta fel neki. A diák azonban a dolgozatában tökéletes válaszokat adott.
Aztán következett a mindent eldöntő kérdés:
- Mész az úton és találsz két zsákot, az egyikben arany, a másikban pedig ész van. Melyiket választod?
- Az aranyat.
- Én sajnos a másikat választanám, az értelemmel teli zsákot, mert az sokkal fontosabb, mint a pénz.
- Mindenki azt választja, ami neki hiányzik - vágja ki magát a diák.
A tanár majd megőrül és azt írja a dolgozatra: "Szamár". A diák anélkül, hogy belenézne, fogja a dolgozatát és kimegy a teremből.
Két perc múlva azonban visszatér, visszateszi a dolgozatát és így szól:
- Elnézést, a tanár úr aláírta, de nem írt rá jegyet!
Perzsi.•  2020. október 5. 13:27

Az ősz fagyos csókja

Bársonyos léptekkel,oly  puhán érkeztél, 

miként az álmos  ősz ,harmatkék hajnalon,

ködfátyollal vontad be a kies tájat,

s gyémántcseppeket szórtál szét az avaron.


Hajnal pírja festette vörösre  orcádat,

mikor felidézted a forróan  vad nyarat,

suttogva egy név szállt vágytól duzzadt ajkadon,

elkéstél;az ősz már  betemette a fagyalt.Akarom, hogy zokogj, sirasd azt, mit veszni hagytál,

őt, ki rózsának öltözve elmegy a fagyos széllel,

s könnyedben gyémántként ragyogjon a holdfény, napvilágnál,

magányos zárkád legyen egy szív, s ölelkezz a téllel.


Zene: Neoton: Fúj a szél


https://www.youtube.com/watch?v=0b4KogIhpCc
Perzsi.•  2020. október 1. 14:52

Az SLS 9.rész

6 hét múlva...


Carolina összepakolta a legszükségesebb holmijait egy kis bőröndbe, és még egyszer körbenézett a lakásban. Nem fog hiányozni, szinte éjjel-nappal az intézetben volt. Miután az  igazság egy részét elmondta Liának, úgy döntött mindent hátrahagy. Kikísérte lányát a repülőtérre, majd úgy döntött, még egyszer bemegy az intézetbe. Azt nehéz volt otthagynia, hisz inkább azt tekintette otthonának. Nem szól senkinek, nem is mond fel, csak csendben eltűnik.

Az intézetben félhomály és kellemes hűvös volt. A kis labor előtt épp bepötyögtette a kódót, mikor valaki megszólalt mögötte.

Pihenned is kellene...

Carolina összerázkódott a hangtól.

Lajosbá! Te hogy kerülsz ide? Engedélyyel. Ide még nekem is kell. Nem szólt Lia, hogy kereslek, várlak?

C: De, szólt. Csak sok a dolgom-dünnyögte. 

L: Na gyere csak szépen a pihenőbe, beszélnünk kell, tovább nem halogathatod.

C: Felhívom Liát, jobb, ha most tud meg mindent. Vagy majdnem mindent.

L: Tedd azt, én is hívok pár embert, tényleg jobb, ha feltesszük az i-re azt a pontot, még ha inogni is fog.És jó is ha ő is hall mindent, ő az aduászom, ha valami nem úgy sikerülne, ahogyan terveztem- morogta az orra alatt a prof.


-Közben Kanadában Josh  kissé illuminált állapotban fogadta az ügyvédjét, és Őt. A vásárlót. Csak rákényszerült, mint mindenki aki még tartotta magát a gazdák közül, hogy eladják a farmot. Ez volt az élete, majdnem szó szerint. Ám most ténylegesen választania kellett. Vagy eladja a farmot, mindenestől, vagy  az életét veszti. Az eladás mellett döntött. Lelkileg annyira összetört, hogy úgy érezte, nem akarja sehol máshol folytatni. A gazdálkodást nem. Ilyen formában nem. Elköltözik egy másik államba, és vesz magának földet. Dombokkal, erdőkkel, lovakkal.  Pici terület lesz, de az övé.

-Na, essünk túl rajta. Szemét még egyszer végigjáratta a szeretett környezeten, majd az irodába ment. Ég veled Kanada, ég veled farm!


-Bo  egy fogpiszkálót rágcsálva figyelte amint Mystery halkan telefonál. Arra gondolt, már nem kell sokáig alakoskodnia. Legalábbis neki ezt ígérték.

M: Jöjjön csak ide! Remélem felkészült.

B: Mire?

M: Most beszéltem egy profeszorral. Egy  laborba hívott. Azt mondta, a kutatók úgy vélik , rájöttek mi ez az izé, ami a köreinkben fertőz, pusztít. Kérte, menjünk a laborba. Hívja fel a kollegáit, jöjjenek oda. Ha az eredmény nem kínos számomra, beszámolhatnak róla az Authentic Gossipban. De ha nem adok zöld utat, maga felel a kollegái titoktartássáért. 

B: Miért nem vagyok ehhez elég én, egyedül? 

M: Egy ember veszélyes lehet nekünk bizonyos esetben, de másik esetben meg épp a több ember jelent veszélyt. Ezt nem tudhatom előre, ezért döntöttem így.

B: Rendben, hívom Tony-t és Klara-t.


-Lia feszült volt. Mióta  az eszét tudta, soha nem hívta az anyja őt be  a munkahelyére. Most mégis. Miután azonosította magát,  beengedték. A folyosón tompa, éjjeli  fények villógtak csak. Nem tudta, hova kell mennie, de nem is volt szükség rá. Kinyílt egy ajtó, s azon anyja, és Lajosbá  lépett ki. Lajosbá, aki az ő nagybátyja. Milyen fura is ez! Gyerekkora óta ismeri őt, de soha nem érezte azt, hogy  szorosabb közük lenne egymáshoz.Bár pótapaként tekintett rá, az utóbbi években kissé eltávolodott tőle. Nem csak azért, mert az Államokba költözött, hanem megmagyarázhatatlan módon valamilyen rossz érzése támadt, ha csak rá gondolt. Maga sem értette saját érzéseit. 

-Sziasztok-mondta Lia. Miért hívtatok?

Lajos szeretne mutatni valamit, elmegyünk egy laborba.


A laborban a pici helyiségben mindenki ott volt. Carolina, és lánya Lia, Lajos prof, Bo, Tony, Klara, és a kutatók, Keith, és Nadja is. És még valaki. Mystery a sarokba húzódva szemügyre vette a társaságot. Azt latolgatta, kit kell majd a lefizetésen kívül egy kicsit meg is félemlíteni. Hogy mindenképpen tartsák a szájukat.

Lassan előrébb lépett. Szép estét,  vagy estefélét-szólt magabiztosan. Minden szem rászegeződött. Páran ugyan ismerték egymást, de ezt a fazont még senki sem látta. Kivéve Bo-t, de ő bölcsen hallgatott.

Megkérem a kutatókat, hogy köznyelven, érthetően mondják el, mi az a titokzatos  kór, ami az egész világot frászban tartja, pontosabban sokakat. Ha rajtam múlt volna, bármi is legyen az eredmény, titokban tartom, tartattom, de Keith azt mondta, hogy vannak még másoknak is információjuk erről a valamiről.

Ez így nem teljesen igaz-szólalt meg Keith. Nem a  világot fenyegeti. Egészen pontosan a gazdag réteget, de igaz, közvetve az egész emberiséget. De elkapni csak a nagyon gazdagok tudják.

Megtudhatnánk végre mi ez a kórság?

Klara, kérlek kapcsold be a gépeket.- szólt Keith. Először a mikroszkópba nézzünk bele. Aki még nem látta: Bo, Tony,  Klara, Lia, és ön Mystery. Egy fekete lyuk a VVT-n. (Vörös vértest). Nem is lyuk, inkább tölcsér. Az ön vérén is Uram- mondta Keith: Az enyémen is??? Mystery elsápadt. Mennyi időm lehet még hárta? Hiszen eddig szinte majdnem mindenki belehalt a környezetében, akinél ez megjelent.

Annyit tudunk, nem fertőz. Ha fertőzne  levegő útján, mi már  nem beszélgetnénk itt,. Akkor már nem lenne ember a földön. Érintkezéssel terjed e? Igen is és nem is. Nem érintéssel, érintkezéssel. Nagy különbség!

De menjünk vissza korábbra. Lia nagymamájának a vérét is vizsgáltuk. Pont az ellenkezőjeként viselkedik az a fényes valami,amit ott találtunk, mint ez a tölcsér az ön VVT-jén. Az ön "élősködője" neve SLS, míg a fényesé TLS.

Mik ezek a rövidítések:  Kérdezte kíváncsian Lia.

Mondom-válaszolta Keith. Régóta tudják a tudósok, hogy a test halandó. Elporlad, megsemmisül az úgynevezett halál után. De  mint tudjuk, sokak szerint van lélek. Ezt a tudósok egy része elfogadja, másik része nem. Az emberek többsége viszont hiszi, hogy létezik. Ha másért nem, hát azért, mert a végleges megsemmisülését a létének a többség nem tudja, nem akarja elfogadni. Vannak akik nem hiszik, hanem tudják, hogy az ember több húsnál és vérnél.Egyszerűen érzik. A bőrükön érzik, az elméjükkel érzékelik. És ez nem sci-fi, nem pszichológiai elváltozás, egyszerűen mások mint embertársaik.

Lia nagyijának vére... Klara, mutasd. Kapcsoljuk le a fényeket, csak a gépek készenléti jelzői égjenek. Nem kell belenézni a mikroszkóba, ott látják a  nagy kivetítőn. 

Jó ideje tudjuk, hogy a halál beállta után, kb 2 hétig még egyes sejtek, az őssejtek képesek élni, és élnek is. Ám a már nem is olyan friss kutatások alapján, a mikrozimák , de leginkább a bionok, hallhatatlanok.És akkor még a poliformikus kis részecskékről nem is beszélek. Értelme nincs boncolgatni, amúgy is köznyelven kell elmagyaráznom, amit tudok. Egyszerűen hallhatatlanoknak véljük a bionokat. A test lebomlik, kivéve ezeket a szinte láthatatlan lényeket. Hittük ezt eddig.

De összehasonlítva Mystery és Saci nagyi vérét, arra jutottunk, ez nincs így minden esetben. Nézzük Sacika vérét. Láthatjuk, hogy világít, mozog, tehát ÉL! 8 héttel Sarolta halála után. Vannak más emberek véréből is mintánk, és szinte mind ilyen energikus, fénylő mozgó kis parányokkal telített. Van  olyan mintánk, aminek a "gazdája" már több éve halott. Na, nem a mi mintáink eredetileg. Mi csak akkor jöttünk rá, hogy valami különösen rengető dologra bukkantunk rá, mikor Tony itt járt. Természetesen beszámoltunk róla az intézet vezetőinek, akik feltárták előttünk ezeket az eredményeket, amiket a többi laborjainkban a kollegáink fedeztek fel. A teljes igazságra nem jöttünk volna rá, ha pár hónapja nem fedezzük fel az SLS nevű tölcsért egyesek vérében. Bár szerintem még így is sok mindent nem tudunk. Jó nincs rossz nélkül, és fordítva. Hogy miért mondom ezt?

Nézzenek a vetítőre. Bármilyen KÉMIAI hatásnak tesszük ki a TSL-t, azaz a számtalan kis biomot, az vígan ficánkol tovább. Azt, hogy a fizikai behatásokra hogyan reagál, még vizsgáljuk. De eddigi tudásunk alapján, ha rövid ideig sikerül is megzavarnunk őket, mindig észhez térnek rövid időn belül. Azonban vizsgáljuk még őket érzelmi szinten is, és, hogy a gondolatok hogyan hatnak rájuk. Jelenlegi tudásunk szerint, ezt csak akkor tudjuk véghezvinni, ha az illető, akinek a vérében ezek fellelhetőek, még ÉLNEK! Még gyerekcipőben járunk, de egyesek már azt tervezik, hogy a halott bionját is faggatóra fogják. Nem adják fel. Ha ez sikerül, szerintük a bionok alapján az elhunyttal történt minden érzés, gondolat dokumentálható lesz. Egyfajta lelki klónozást fog lehetővé tenni. Ezt sokan ellenzik. Ez a jövő egyik titka.Szóval a Sarolta nagyi vérében található bionokat elneveztük TSL-nek, azaz Tiszta lélek syndromának. Talán mondanom sem kell, miért ezt a nevet kapta.

Viszont az öné, Mystery, már nem ilyen hízelgő nevet kapott. Az SLS, Sötét lélek syndromát jelent.Ez köthető a pénzhez. A mértéktelen pénzhez, ahhoz, melyet arra használnak fel, hogy vele hatalmat vásároljanak. Mellyel emberi életeket vásárolnak, vagy változtatnak meg.Mellyel embereket írányítanak, döntéseket vásárolnak meg, kényszerítő intézkedéseket rendeltetnek el,  hogy még több és több pénzük, "hatalmuk " legyen. Mert önöknek ez a hatalom. Sajnos a médián keresztül ezzel a módszerrel rengeteg embert tudnak befolyásolni.Melyhez  lélektelenség társul. Mit gondol, akik önök közül megmenekültek, miért kivételek? Mert ők tisztességes úton szerezték a vagyonukat, ám a gazdagok gépezete benyelte őket, és egyre inkább olyanná formálódtak, mint ön.De  ők előre tekintenek,  bennük még meg van a segíteni akarás szándéka. Ők ki akarnak lépni az elit taposómalmból, csak ezt nem hozták a többiek tudomására. De elég egy egyszerű vérvétel, s máris lebuknak, mert a vér nem hazudik.Természetesen senki halálát nem kívánjuk, így no nem a pénzéért, hanem a kíváncsiság miatt tovább kutakodunk, van e gyógymódja az SLS-nek. Egyelőre úgy tűnik, a sötétséggel fertőzött lélek saját maga kezdi el pusztítani a szervezetet, nem akarván, hogy a "gonoszság" tovább örökíthető legyen. Nevezze ki-ki saját maga életfelfogása szerint, de véleményen szerint Isten így adott sakk-mattot az ördögnek.

És hogy miért kellett ezt így, itt , ilyen szűk körben megismertetni önökkel? Mert SLS-k mindenhol vannak.Igen, nálunk is. És ha ez kitudódna, ugyanakkora káosz lenne úrrá a lakosságon, mint most az önök eszetlen harácsolása miatt. Összedőlne a tőzsde, a gazdaság, minden, minden. Az elit közül kb 10 ember tud erről , az egyik ön. Csak azért szereztek erről önök tízen tudomást, mert az önök feladata lesz az elit átalakítása.Mindenkinek nem mondhatjuk el, hiszen a tíz emberből már így is , ilyen rövid idő alatt három fő, a  megtébolyodás határán áll. Hiszen, tulajdonképpen önök halálra vannak ítélve! Lassú, eleinte testi fájdalom nélküli halálra, de halálra. Nyugalom, mint mondtam, kutatunk. Igyekezniük kell társaikat meggyőzni arról, hogy tanuljanak meg adni. Nem csak pénzt, érzéseket is. Együttérzést, szeretetet, bizalmat, szóval minden pozitívat. Akkor talán lesz esélyük. Mert ne feledje, minden ember meghal egyszer, csak épp az SLS-ben szenvedők SEMMILYEN formában nem fognak tovább élni. Nekik a bionjaik saját magukat pusztítják el. Ez olyan, mint a gépeknél az önmegsemmísítés.


Mindenki döbbenten állt, a levegő kézzel tapinthatóan feszült volt, Gondolataikba merülve nézték a kivetítőt. Csodálattal vegyes szeretet, és könny  csillogott a szemekben, ahogyan nézték a még mindig mozgó, fürge kis bionokat. És lassan felderült az arcuk,  vidámságot éreztek. Sarolta nagyi kacaja a "túlvilágról" belengte a helyiséget.


                                                        VÉGE

Perzsi.•  2020. szeptember 11. 15:40

Az SLS 8.rész

Josh félkábán imbolygott a farmon az állatai között. Úgy érezte eddigi munkája semmivé foszlik.

Mivel nem öntötte ki parancsszóra a tejet, a szakma összezárt mögötte. Akik nem adták be a derekukat, azokat szép lassan megfojtják anyagilag. Lehet, a farm is rámegy. Enélkül el nem tudja képzelni az életét. Itt sem, máshol még inkább nem. Ő ide született, ezt tanulta, ezt szereti. Együtt lélegzett a farmmal. A tejet, amit nem öntött ki, nem veszi át senki. És ő még a szerencsések kozé tartozik, más "lázadó" farmer otthona már a lángok martaléka lett. Naná, hogy gyújtogatás. És akkor még a szándékos ellenőrzések. Szinte mindennap jönnek, megtehetik.Még van hova jönniük, itt még nem volt tűz. Igaz, más módon is földönfutóvá lehet tenni az embert. szándékos mérgezéssel. 30 mérföldnyire innen a barátja farmján tömegesen hullanak el az állatok. Az övéi még élnek...

Nem értem-motyogta Josh. Ingyen adnám, óvódának, iskolának, kórháznak. És nem engedik.Naná, akkor a többiek is tönkremennének. De hogy még állattakarmányként sem viszik el...miért? Úgy érezte, lassan megbolondul...
Igor aláírta a papírokat. Kész,  vége. Eladta a villát, egy nagyon pici szigetre költözik, egy szinte majdnem minden komfortot nélkülöző házba, környezetbe. Szerencse, hogy nincs senkije, így könnyebb megtenni. Az élete a tét.A tanács vezetői elengedték, feltéve ha nem beszél.Persze minden pénzét elkobozták, a szigetnek is csak haszonélvezője lesz, nem tulajdonosa. Már ha van azon a szigeten haszon. Gyakran söpri le a felszínét az óceán. Mégis, jobb mint a halál. No, majd csak lesz valahogy...
Lia útra készen állt. Lajosbá várta. A levelet elrejtette, óvatosságból.

A taxi megérkezett, ő meg gyomorgörccsel küszködve gondolataiba merült.

Az intézet előtt Lajosbá mesterkélt mosollyal fogadta. Menjünk a kertbe, a kis kávézó pavilonjához-mondta Lajosbá. Azért hívtalak, mert szívességet kérek tőled. Nagyidat is megkértem, de nem tudom, halála előtt eleget tett e a kérésemnek.

L:-Miről van szó?

Prof:Beszéltél mostanában az anyáddal? Én nem érem utol, olyan mintha bújkálna előlem.

L: Nem, még nem beszéltem. Miért?

Prof: A kutatásai érdekelnek, nem személyes ok. És mint ilyen, szinte kötelessége lenne velem beszélni, de nem teszi. Szólnál neki, hogy várom a jelentkezését? Bármikor jöhet, még a lakásomra is. Nagyon fontos.

L. Rendben Lajosbá. Más nincs?

Prof: Mi lenne?

L: Például a levél, amiről egy szót nem ejtettél-gondolta Lia. De majd anyámtól megkérdezem, talán jobb is, ha vele beszélek erről először.Lia ismét taxiba ült, és anyja lakásához vitette magát. Itt megvárom, a munkahelyére soha nem engedett be.

Már késő este volt, mikor anyja megérkezett. Nem számított rá, hogy az előtérben a lányát találja.

Carolina fáradtan sóhajtott. Mit keresel itt?

L: A prof hívott, hogy jöjjek haza, mert nem vagy jól.

C: Semmi bajom, csak sokat dolgozom.

L: Hagyjuk ezt! Mindketten tudjuk, hogy másról is szó van! -dühöngött mostmár Lia.

C: Miért vagy ilyen indulatos? Lajos eltúlozta a dolgot. Mielőtt repülőre ülsz, hívhattál volna, akkor...Elég! - vágott anyja szavába Lia.

Most találkoztam Lajosbával. És elegem  van belőletek. Teljesen össze vagyok zavarodva.

Hazajöttem, mert hívott. És találtam Nagyi levelei között egy érdekes szösszenetet.

Carolina elsápadt. Milyen levelet?

L: Azt, amiben unokahúgról és lányról is szó van. Nos? Erről mit tudsz mondani?Meg titokról.

C: Milyen titok?

L: Ne nézz hülyének! Sosem volt közöttünk felhőtlen a viszony, de ha már Lajosbá belerángatott, jogom van tudni, mi az a titok.

C: Ülj le. Töltök italt mindkettőnknek. Azért nem mondtam eddig semmit, mert nem akartalak veszélybe sodorni. Nem sokkal a halála előtt nagyanyádnál ebédeltem. Szokatlanul komor volt. Ebéd után aztán beszélni kezdett.

A te nagyapád nagyon jó ember volt. Egy szem gyermeke a szüleinek, és mégsem lett elkényeztetve. Csakhogy mint kiderült, nem is annyira régen,mégsem volt egyke. Volt egy bátyja, aki elkövetett egy nagy hibát, s mivel családja ezt nem tudta megemészteni, eltűnt. De nem végleg. Még nagyapád halála előtt visszatért, és meglátogatta az öccsét, a te nagyapádat, aki akkor már menthetetlen beteg volt. És mit ad Isten, az előkerült báty orvos volt! Nagyanyád szívesen fogadta, és reménykedni kezdett, hátha mégis van segítség. Az nem volt, viszont a bátyus beleszeretett nagyanyádba. Gusztustalan módon nem vett tudomást a haldokló öccséről, sem nagyanyád érzelmeiről. A vége az lett, hogy nagyapád temetése után egy heves vitatkozás után ki lett ebrudalva. Örökre.

L: Tehát van egy nagybátyád. Ismered?

C: Néha olyan lassú a felfogásod... Lajos a nagybátyám.

L: A felfogásommal semmi gond nincs. Miután elolvastam azt a bizonyos levelet, sejtettem ki, mi áll a háttérben. De mit akar tőled Lajosbá?

C: Tőlem?

L: Igen, mondtam, ma találkoztunk. És erősen kérlelt, hogy vegyelek rá, keresd fel. Bármikor, még a lakásán is. Mit akar tőled?

C: Nem tudom.

L: Már megint nem mondasz igazat...

C: Elmomdom, de utána visszamész az Államokba, és majd én látogatlak meg,  te ne gyere. És semmit nem tudsz, családi okokból találkoztunk csak.

L: Hallgatlak.
Folytatása következik...

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom