Összefonódva

Perzsi.•  2022. augusztus 11. 15:07  •  olvasva: 149

Idegesen ült a kocsijában. A sor lassan haladt az autópályán. Valahol biztosan baleset van, mondta a mellette ülő neje. Nem fogunk odaérni! Már megint nem! Mindig mi érkezünk utolsónak!- sziszegte a fogai között Béla. Mondtam, hogy időben induljunk el, de te mindig indulás előtt állsz neki  kocsit porszívózni!- sóhajtotta a felesége. Tapasztalatból tudta, hogy ilyenkor nem érdemes férjével hosszabban veszekedni. A hirtelen beálló csendbe egy motor zúgása hasított bele, amint a  két sáv között szlalomozva igyekezett előrébb jutni. Mikor Béláék mellé ért, éles dudálással adták tudtára, hogy merre az arra. A motoros, a bukósisakja plexitjét feltolva igyekezett megérteni, mit mond az őrjöngő másik, de egy szót sem értett. Így csak nézte értetlenül Béla szikrázó szemeit. Pár másodpercig tartott csak az egész, majd a motoros tovarobogott. A sor megindult. Alig pár méter után Béla meglátta a motrot a leállósávban. Szabály ide vagy oda, gyors indexelés után jobbra rántotta a kormányt, s megállt pár méternyire a motoros mögött.Neje hiába csitította, marasztalta, ő már eldöntötte, hogy számonkér. Idegesen tépte fel az ajtót, s kiszállt a járműből. A következő pillanatban már a levegőben repült, a leszakadt ajtóval együtt. A parkoló motor előtt landolt, kitekert végtagokkal.Még látta a felé rohanó motorost, s mögötte a járművét, amin most élesen látszódott a felirat:Mentők.

Szép nap volt. Az égen fodros szélű fehér felhők kergették egymást, miközben a földön a segítő , és a távozó egy utolsó pillantást vetett egymásra...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. augusztus 13. 08:12

@Mikijozsa: Köszönöm.

Perzsi.2022. augusztus 13. 08:12

@S.MikoAgnes: Sokféle eset van. Van aki nyugodtan indul el, de egy kualakult dugóban elpattan nála valami. Főleg ha tévesen ítél.

Mikijozsa2022. augusztus 12. 19:53

nagyszerű

S.MikoAgnes2022. augusztus 12. 18:42

Akit így elragadnak az indulatai, annak nem is szabadna gépkocsiba ülni....
Sokszor ez az "eredmény".
Elismerésem a megírásáért!

Perzsi.2022. augusztus 12. 16:17

@liketorn: Köszönöm. Egyik versemben írtam egy fiatalemberről, azt olvastad. Ő így szenvedett balesetet. Nem dühöngött mint itt Béla, pusztán a város szélénél megállt a leállósávban. S mikor kiszállt, ajtóstól elsodorta egy kamion. Rajta kívül még hárman ültek az autóban. Nekik nem lett nagyobb bajuk. A fiatalembert pedig a szántóban találták meg. Akkoriban a város szélén szántóföldek voltak.

liketorn2022. augusztus 12. 15:57

A gépkocsivezetés még inkább magasabb tartománnyá vált a szememben... Figyelmeztetésnek nem utolsó! Gratulálok neked.

Perzsi.2022. augusztus 12. 08:58

@kosa: Hasonlóképp gondolom. Sosem értettem meg, hogyan bírják. Valahol örülök, hogy a sors a belgyógyászat helyett a kitűzött, vágyott gyermeknevelés felé irányított. A mindennapi halál látványa, tudata engem felemésztett volna.

kosa2022. augusztus 11. 22:34

mellbevágó történet... az elmenő pillantása egy életre megmarad a mentős lelkében...isteni csoda akik ebbe a "munkába" bele nem roppanak...volt rá már azért példa...

Perzsi.2022. augusztus 11. 19:59

@Krisztinka: Az ópiát tartalmú szerek csak álmosítanak, de a fájdalmat nem csillapítják. Nálam.nem. De az általuk okozott bódultságot sem szeretem, és rémálmaim vannak a szertől. Ezért amint egy-egy kórházi bentlét után hazatérek, eszemben sincs használni egyiket sem. Felesleges, ártalmas, és drága.

Perzsi.2022. augusztus 11. 19:55

@skary: Lehetséges, hogy nem, valóban.

Krisztinka2022. augusztus 11. 19:41

@Perzsi.: a fájdalom az nagyon nehéz, sajnálom, arra nincs vigasz se. :( és nem lehet valahogyan csillapítani? Nincs semmi megoldás erre?

skary2022. augusztus 11. 19:36

@Perzsi.: nem is ismertük volna egymást .)

Perzsi.2022. augusztus 11. 19:33

@Krisztinka: Múlt hétvégén olvastam egy cikket az eltávozásról. Ott kérdezték, hogy mi a helyes? Mellette lenni, mikor átkel, vagy rábizni a dokira? Nekem sosem volt kutyám, azaz de, pár hétig egy tacskó, de mivel azt tartom, hogy a tömb nem való állatnak, így elkerült tőlünk. Apuéknak volt, kertes házban. Elolvastam annál a cikknél a hozzászólásokat. Fél órán át bőgtem. Nagyon szívszorító. Átérzem a fájdalmadat, és szívből sajnálom.
Nem a meleg miatt vagyok rosszul, azt meglepően jól viselem. A meglévő bajaim súlyosbodtak.Csak ne fájna...

Perzsi.2022. augusztus 11. 19:26

@skary: Isten őrizzen, hogy Adyhoz hasonlitsam magam, no meg ez nem.is vers. De ha abban az időben éltél volna, tuti összevesztek. Vagy Tóth Árpáddal.

skary2022. augusztus 11. 19:18

jah..neked ez tuti mániád

Krisztinka2022. augusztus 11. 19:16

@Perzsi.: jól telt de beárnyékolta a kis öreg kutyám felé való kötelesség… hazavittem azzal, hogy ez az utolsó útja, egyik nap erős voltam és tudatos másik nap vagy akár másik órában már azon törpöltem, hogy vissza hozom hiszen cumizva eszik és nem fáj semmije…a nyaralás utolsó napján kapta meg a szurit és elaludt örökre, nagyon nehéz volt az a nap… persze, mondta a doki, hogy azért élt ilyen sokáig mert szeretetben volt stb.. és ez egy jó döntés stb…de a szívem majd megszakadt:( végig mellette voltunk és mi temettük el. Készültem én erre lelkileg de mégis mikor megkell tenni nagyon nehéz és tele van az ember kétséggel és fájdalommal még utánna is. A meleg miatt vagy rosszul? Most itt is lesz talán 30 fok, mindenki furcsálja, mivel itt 20-22 szokott csak lenni átlagosan ilyenkor.

Perzsi.2022. augusztus 11. 16:55

@Krisztinka: Szia, vegre itt vagy! Sokat gondoltam rád, és hogy merre járhatsz. Nem irtam más novellát, illetve csak novellafélét, meg gondolatokat. Remélem.jól telt a pihenőd, és sok nindent láttál. Nem vagyok jól, de remélem te,ti igen.

Krisztinka2022. augusztus 11. 16:26

Szia Erzsike, vége a szabinak, már itthon vagyunk:) ez a novellád sokkoló majd elolvasom a többit is a hétvégén több időm lesz. Jól vagy, minden ok?