Mert ő bevette a le***rom tablettát

Perzsi.•  2022. február 28. 16:21  •  olvasva: 212

Közösségi oldal.Zárt csoport.( ámde még nem.zárt osztàly :-) )

"Jópofizó" csoporttag. Megoszt egy 38 hónappal ezelőtti posztot, amit egy drámatanár, aki író is egyben,  publikált. Idézőjelbe teszi a jópofi, de szerzőt, oldalt nem ír hozzá. Forrás nuku. Minek is? Az nem illik hozzá, ő jobb szereti bezsebelni a dicséreteket. Neki jól àll más tolla. S mikor többen szóváteszik, azaz csak le merik írni, kinek a szerzeménye az írás, akkor felháborodva odaveti:leszarom. (Többen osztották volna az írást, s páran csak annyit merészeltek írni, hogy innen oszd; s megjelölték a szerző oldalát.) Jópofi kiakadt. Kiakadt, mert így már nem ő csillogott. Szegény igazán nem számított arra, hogy az àltala megosztott írás oly népszerű a neten, hogy majd mindenki felismeri. Nem tudhatta, hiszen ő csak most fedezte fel ezt a jó kis írást, hogy az a Down szindrómások  úgymond "himnusza" lett. (Mivel a szerző gyermeke is mosolygyermek, ha jól tudom) Felemás zokni.

S most bocsájtassék meg nekem, hogy kárörvendek. Hogy jópofi lebőgött. Tudom, ma sokkal nagyobb gondok foglalkoztatják a világot. S én még ezekben az időkben sem tudok szó nélkül elmenni a magukat önfényező, leszarom jelmondatú, szellemi termèket lazàn ellopó személyek mellett...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. március 1. 18:44

@Mersinho: Meglepődnél, ha tudnád, mi mindent lopnak. Az én versem sem egy vasziszdáj , mégis ellopták. Adatlapnál láthatod. A kisunokám születése apropójából írtam. Kisbékámnak alcímmel, ha még ott van. S 2 szót át is írt benne a kiscsávó. Két olyan szót, ami személyessé tette a verset. Szóval kereslet és kínálat. Nem egyforma az emberek ízlése. De szerintem bármelyik versed vinnék, az első meglepetés után felmenne benned a pumpa.

Perzsi.2022. március 1. 18:38

@S.MikoAgnes: Sajnálom. Olyan sorsot senkinek nem kívánok. Azt megértem, hogy nem mert a szemedbe nézni. Lehet, pillanatnyi elmezavar volt nála. Jópofinál sajnos nem az. Kózölte, ezután sem érdekli kinek milyét osztja meg, s neki ne szabja meg senki, hogy közölje a szerzőt, mert úgysem fogja.

Mersinho2022. március 1. 16:15

@Perzsi.: Büszke lennek magamra, hogy olyan erteket tudtam letrehozni hogy már lopjak :)

S.MikoAgnes2022. március 1. 16:04

Egyébként sosem tudott ezután a szemembe nézni. Már nem él, nyomorultul halt meg egy elfekvőben...

Perzsi.2022. március 1. 15:32

@Mersinho: Egy jófajta kis hashajtó?:-) Bízom benne, te nem sz...nád le. Nem lopnál. De vajon mit tennél, ha tőled csennének?

Mersinho2022. március 1. 15:26

nekem van itthon leszaro tablettam :)

Perzsi.2022. március 1. 15:03

@S.MikoAgnes: Igen Ágnes, ki kellett volna állnod magadért. Nem csak azért, mert vérlázítóan pofátlan volt az a nő, hanem mert így példát is mutathattál volna, hogy a lopás nem menő. Ha ő képtelen volt javítani, beismerni, csak volt ott olyan vezető, akihez odamenve jelezhetted volna a helyzetet. Tudom, hogy kellemetlen. Saját magamból indulok ki. Anno egy télen dekoráltuk a termet a bölcsiben. Sosem volt jó a kézügyességem, de akkor tintakék és fehér kreppapírból olyan szép falidíszt alkottam, hogy magam is meglepődtem. A mennyezetre pedig ezüst és fehér színekből és faágból, vattából fagyvilágot kreáltam. Nagyon bántott, mikor láttam a kolleganők arcán az irigységet. Bejött ellenőrizni a vezetőnő. Hosszasan nézte, majd közölte:ez nagyon szép lett. Váltótársam rákontrázott:ugye ügyes vagyok? Lemerevedtem. Ám mikor a vezető kifelé indult, utánaszóltam:másfél órán át készítettem, de megérte. Rácsodálkozott:te csináltad? Mondanom sem kell, meg sem említem, ha nem akarnak az én tollammal dicsekedni. Egész nap fájt a fejem. Mai napig bennem van a tüske. Nem azért, mert nem engem dicsért meg a vezető, az ő véleménye sosem érdekelt.Azért, mert a nyílt pofátlanságnak az ilyen mértékű megnyilvánulásával addig még nem volt dolgom. Szerinted elnézést kért utána a kolleganőm? Ha a fintorgásat annak lehetne nyilvánítani.... de nem. Nem kért. Igazán az érzi át ezt a "témát", akit már megloptak. A verslopásnál sem a vers miatt bánatos elsősorban az ember, hanem azért, mert elvettek tőle valamit, amit ő alkotott, ami az övé. Akkor is, ha nem elsőosztályú. A mai világban szinte már egyáltalán nem büntetik a lopást. Nagyban pláne nem. Szerintem pedig aki eljut odáig, hogy más írásával dicsekszik, ellopja azt, az képes mást is eltulajdonítani. Miért is állna meg, ha nincs következménye a tettének?

S.MikoAgnes2022. március 1. 11:24

Akit személyesen érint ,azt pláne, hogy zavarja. Velem történt. Egy kiállítás megnyitóján a falunk "versmondója" így kezdte a felolvasást:
- Hallgassátok meg a szeretetről szóló versem!-barátnőm súgta nekem:-Ági, ez nem a te versed ?- De az.
Nem akartam megszégyeníteni a nagyszájú perszónát, ám amikor jól megdicsérgették, amit ő boldogan fogadott, félrehívtam és kértem, jelentse már be, hogy az iménti verset a jelen lévő Mikó Ági tanító néni írta.(így ismer helyben mindenki).
Még neki állt feljebb, hogy ő nem olyan okos mint én, de már nem tesz eleget a kérésemnek meg akkor szégyelnie kéne magát,ezért én se szégyenítsem meg őt, ha már meg is dicsérték. Micsoda logika a szegény "tudatlantól"!!!Most álltam volna én ki a bejentésemmel? Véleményed?

Perzsi.2022. március 1. 10:33

@S.MikoAgnes: Az a szomorú igazán benne, hogy félreismertem. Többnyire jó meglátásai vannak a hölgynek az életről, nem csak szerintem, mások szerint is. Szeret középpontban lenni, szerepelni, de hogy mi szüksége volt még plusszban más tollával ékeskedni, az rejtély. S most úgy viselkedik, mint egy hisztis, sértett gyerek. Ahelyett, hogy azt írta volna:sorry, s odaírja a poszt alá a szerző nevét. Szinetár Dóra is ezzel az írással hívta fel a figyelmet a Down szindrómás gyerekekre. De ő odaírta a szerző, Komáromi Sándor nevét is. Felemás zokni.

Perzsi.2022. március 1. 10:26

@skary: Gondolod? Lehet téged nem zavarna, ha a te írásaidat pl Kökörcsin Boborján a saját neve alatt publikálná, s zsebelné be érte a dicsérő szavakat. Majd még neki állna feljebb. Engem zavar, de hát nem vagyunk egyfirmák.

S.MikoAgnes2022. március 1. 07:09

Sajnos, a nagyhangúak mindenütt elnyomják az igaznak a hangját.

skary2022. március 1. 06:30

túl komolyan vezsed az egészet .)

Perzsi.2022. február 28. 20:47

@Törölt tag: Már kikerültem. Nem lát.:-)

Törölt tag2022. február 28. 20:10

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2022. február 28. 19:44

@Törölt tag: Sikerült neki rákontrázni. Sértegeti azokat, akik a szerző oldalára irànyítják a megosztani akarókat, és lezárta a hozzászólások lehetőségét. Saját magát minősíti vele.

Perzsi.2022. február 28. 19:42

@Mikijozsa: Tudom. Most tudom.

Törölt tag2022. február 28. 19:40

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2022. február 28. 18:40

@Perzsi.: igazad van

Perzsi.2022. február 28. 17:45

@Mikijozsa: A "hölgy lekezelő stílusa,a pofàtlansága akasztott ki. Mèg neki áll feljebb. Pedig senki nem bántotta,csak a tagok egymàsnak linkelték be,hogy azt a jó kis írást melyik oldalról ossza meg,akinek megtetszett. A szerző oldaláról. S ő támadt neki a becsületes szándékú embereknek. Ilyenkor felmegy a vérnyomàsom...

Mikijozsa2022. február 28. 17:21

számomra érthetetlen, de mégis van ilyen