L.A: A rozsdás könnyek városa (WTC:911)Novella(is)

Perzsi.•  2021. szeptember 10. 17:04  •  olvasva: 80

Kedves olvasók! A novella előtt pár sor gondolatot írtam le a holnapi évforduló apropóján.

Hiába az elmúlt 20 év, hiába a makacs csend, a megfélemlítés, a vagyonelkobzás, kisemmizés, a gyenge elméjűnek beállítás, az eltusolás. A könnyek továbbra is hullanak, a miértek elhangzanak, még ha válasz nem is, vagy alig jön rájuk. Egy hölgy, név szerint Dr Judy Wood gépészmérnök írt egy könyvet. Címe: Hová tűntek a WTC tornyok? Egyre nehezebb, vagy talán könnyebb (?) bizonyítékokat találni a merényletre. Hiányzó repülőgépek, hiányzó láng és tűz, hiányzó holttestek, hiányzó gépalkatrészek, hiányzó épülettörmelékek, hiányzó berendezési tárgyak. Hiányzó minden. Ordít a hiány. Van helyettük ezernyi kérdés, hitetlenkedés, félelem. És megannyi rozsdás autó és fémtárgy. No nem az elmúlt 20 év alatt váltak rozsdássá. A "robbanás" után 15 perccel váltak a teljesen ép járművek rozsdássá. A földeletlen járművek. A mentőegységek tagjai pedig hatféle rákban hunytak el, tömegesen. De beszéljen erről Dr Egely György.

https://www.youtube.com/watch?v=GmnzcPTP8iQ

A rejtély megoldódott (?) https://www.youtube.com/watch?v=7PJSlKCJNR8


Az alábbi kis novella pedig kizárólag a képzelet szüleménye, az esetleges  hasonlatosságok az életben történt dolgokkal, eseményekkel, merő véletlenek.

Rob nem hallott semmit. A sokktól, vagy a "robbanástól, ő maga sem tudta. Manhattan szívében, a tornyok melletti épületben, szám szerint a 4-esben dolgozott. Volna, hiszen mára utasítás szerint otthon kellett maradniuk. Azonban a tegnap vásárolt méregdrága gyógyszert, amit anyjának váltott ki, bent hagyta az irodájában. Az ajtóhoz érve, meglepetten észlelte, hogy az őrök nincsenek a helyükön. Sehol semmi mozgás. Nemzetbiztonsági ember lévén gyanút fogott. A gondolatok villámgyorsan cikáztak a fejében.Menyasszonyának, Mandynak sem kellett ma bemennie az 2-es toronyba.Őt, és a többi titkárnőt is szabadságolták. Valami felújításról pusmogtak, de  biztosan senki nem tudott semmit. Rob magával hozta Mandyt, mert a tervezett esküvőjükhöz néhány dolgot a toronyban kellett elintézni.Most azonban minden elmosódott. Mindenütt por, finom por. Fojtó, szürke, átláthatatlan...

*

Rob szemei összeragadtak. Az irritációtól könnyezni kezdett, a ráhullott finom por összekeveredve a könnyével, valami ragacsos sárfélét vont a szemére. Botorkálva, tapogatva indult a torony felé. Mandy!-kiáltozta kétségbeesetten. Hangját elnyomta a körülötte lévők sikolya. Tovább botorkált, néha hasra esett, de kitartó volt. Egyszer csak egy éles női hangot hallott. Nézzék! Ott! Ott!-mutatott a megroggyant kettes torony felé egy nő. Istenem! Ugranak! Kiugranak! Rob a mutatott irányba nézett. Még látta a szeme sarkából,  hogy egy neonzöld ruhás nő őrjítő sebességgel zuhan lefelé.Mandy! -ordította artikulálatlan hangon a férfi, és rohanni kezdett. Nem engedték oda. Senki nem mehetett a tornyok közelébe, senki nem nyúlhatott semmihez. Halványan emlékezett rá, az a gondolat suhant át rajta, hogy milyen hamar itt vannak a segítők.

A kórházban tért magához. Egy bogárszemű, fiatal nővér vigasztalóan simogatta a homlokát.Maradjon kérem fekve!-kérte halkan a férfit. Körülöttük mindenki sietett, rengeteg hordágy lepte el a kórház auláját.Rob idegesen kapkodta a fejét. Hol jobbra, hol balra nézelődött. Zaklatott elméje Mandyt kereste. Mandyt, aki a szíve alatt hordta a gyermeküket. Egy kislányt, akit Norának neveztek el. 

Hetek teltek el ama szörnyűséges nap óta. Rob már nem dolgozott. A történések, az ezernyi kérdés, kétségek, a gyanú , mind elég volt ahhoz, hogy elbocsájtsák. Tim, a  volt főnöke hívatta magához. -Figyelj csak cimbora! Idegkimerültségre hivatkozva mentettelek fel az állásodból, de tudd, ha a fantazmagóriádat máshol is előadod, nem lesz több esélyed! Egy ilyen eszmefuttatás káoszt okozna az amúgy is meggyötört emberek fejében. Lavinát indítana el. S akkor nem lesz  kegyelem. -Értem főnök.-szól Rob. Tehát ne beszéljek arról, hogy nem láttunk tüzet, az emberek mégis kiugráltak az ablakon? (Ennél a mondatnál nagyot rándult a férfi teste). Ne beszéljek arról, hogy minden, nyom nélkül porrá vált? A kiugrott emberek holttestei eltűntek. Nyom nélkül. Az épületek tömege kámforrá vált. Az a kevés törmelék, ami megmaradt, nem egyenlő az összedőlt 5 épület anyagmennyiségével, tömegével. Nem csak a tornyok, de a 3, 5, 7-es épületek is elporladtak. Porladtak! Rob most már ordított. A tornyok legalsó szintjein lévők közül páran túlélték. És az alagsorban lévők közül is. Ott nyoma sincs pusztításnak. A környékbeli autók 15 perc alatt rozsdaroncsokká váltak! És az épletek fémrészei is, már ami megmaradt. És a trícium! Mindent bevon a trícium!Tim fenyegetően felállt. Na most már elég! Elég?-kérdezte halk, de gúnyos hangon Rob. Hibát követtetek el. Mikor kiengedtek a kórházból, még aznap, ti behívtatok. Mondván, hogy Nemzetbiztonsági tagnak itt a helye. Egy érzelmek nélküli bábot vártatok. Tévedtetek. Az ajtóhoz érve a válla mögött még hátraszólt. Ti sem vagytok pótolhatatlanok, majd becsapta maga mögött az ajtót.

*

  A következő 15 évet az építőiparban dolgozva töltötte. Nehezebben ment a kutatómunka, mint gondolta. Munka mellett sokszor ideje sem maradt rá. Minden megtakarított pénze elúszott , elvitték-vették a "fecsegő" jól értesültek. Az egyik építkezésen megvágta a kezét. Nem foglalkozott volna vele, de a munkavezető ragaszkodott hozzá, hogy a kórházban kapjon rá tetanuszt. No meg ki tudja cimbi, hátha jelen van még a trícium, mondta elhalkuló hanggal, szinte csak magának.Rob felkapta a fejét. Még egy ember, akinek  tudomása van valamiről.De majd bolond leszek jelezni.-gondolta fellángoló dühvel. A kórházban ismerősbe botlott. Ina nővér hívta be a kezelőbe. Ő is meglepve nézte a férfit. De régen találkoztunk!-kiáltották szinte egyszerre. Mi történt azóta magával? -kérdezte a nővérke. Ha lehet, inkább este beszéljük meg egy pohár bor mellett.-mondta Rob. Lehetséges?. Ina mosolya volt a válasz. Egy hangulatos kis sarki étteremben találkoztak.Otthonossága ellenére is kevesen látogatták, így estefelé. Ina elmondta, hogy elvált, immár 13 éve, és még mindig ugyanott dolgozik. Gyereke nincs, megbízható apajelölt híján. Rob beszélt a munkájáról, és tőle szokatlan módon a nyomozásáról, bizonyítékairól is. Valamiért megbízott ebben a kis tüneményben. Pár röpke hónap együttlét után esküvőre készültek. A sors ismételte önmagát. Ina már állapotosan állt az anyakönyvvezető elé.2017 tavaszán megszületett Mary. Tartózkodó, mégis vidám kislány volt. Sokat mosolygott, de beszélni nem akart.Álló nap azt a neonzöld furcsa babát dajkálta, amit egy kirakodóvásáron pillantott meg, s sírt ki magának. Már majdnem 3 éves volt, de még mindig csak mutatta mit kér, nem mondta. Szülei aggódni kezdtek. Kórházról kórházra jártak vele, annak ellenére, hogy egy ismeretlen új kór ütötte fel a fejét. Robot majd felvetette az ideg. A magánnyomozása  során az egyik informátor elmondta, hogy csúcstechnológiával készült vakcina fog forgalomba kerülni. Grafit-oxiddal dúsított, más néven grafén-oxid. Rob fejében ismét feltörtek a rozsdás autók képei. Nem tudta mi köze a kettő dolognak egymáshoz, lehet semmi, de az ő vészcsengője mégis jelzett. Nem volt ideje ezzel foglalkozni. Egyik este Mary belázasodott. Rob ölbe kapta, és bevitte oda, ahol Ina dolgozott. 39.8 fok a láza!-sikította Ina. Miért nem hoztad be előbb? Nem mértem a lázát.-mondta a férfi feldúltan. Mary az ágyon fekve nyöszörgött.Furcsa, barnás vöröses könny szivárgott a szeméből. Rob!-Rob! kiabálta. A két szülőbe belefagyott a szusz. Rob az ágyhoz lépett, és halkan Mary fülébe súgott. Mit mondtál kicsi Mary? Mandy. A nevem Mandy-szólt kristálytisztán a gyermek...

                  -Vége-

Ui:Henry Ford szavai kísértenek:"A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.“ 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. szeptember 11. 21:43

@SzaipIstvanne: Igen Marika, én is így gondolom. Több hónapja nem nézek híreket, s az itthoni két vezető kereskedelmi csatorna híreit, adását is mellőzöm. Viszont időnként benézek a külföldi adókhoz. Úgy gondolom, érzem, ott több igazságot látok.

SzaipIstvanne2021. szeptember 11. 21:32

Sajnos, amit a hírekben hallunk, vagy olvasunk, nem mindig
hitelesek, sőt... Van, mikor értő olvasással a sorok közt
találjuk meg azt, ami valójában történt.

Perzsi.2021. szeptember 11. 17:34

@S.MikoAgnes: Igen. Míg nem késő. A tüntetések azt jelzik, egyre többen gondolkodnak. Ezt egy másik videóban lattam, ma, de az olyan felkavaró, hogy nem szerencsés itt megosztani a linket.Amit a média mutat, az nem a valóság. Köszönöm neked Ágnes. Bízom benne, hogy tudod mit.

S.MikoAgnes2021. szeptember 11. 11:24

Megnéztem a jelzett videót. Sokaknak kéne látni és elgondolkodni,
még ,ha ez " a lehető legkeményebb munka"......

Perzsi.2021. szeptember 11. 09:54

@S.MikoAgnes: Nagyon szépen köszönöm kedves Ágnes Évekkel a merénylet, (s nem terroristatámadás) előtt éreztem, hogy a tornyoknak jelentős szerepe lesz a történelmünkben. Nem tudom megmagyarázni a dolgot, de minden idegszálam ezt jelezte.Sajnos sokan gondolják úgy , hogy mert nem nálunk történt, nem kell vele foglalkozni. Belém , belémégett. A tévé által vetített képek, melyekről most kiderülni látszik, hogy hamisak voltak. Érdemes elolvasni Judy Wood könyvét. Ijesztő. Már abból is kiderül, hogy a háttérhatalom hogyan befolyásolja, mossa át az emberek agyát. Bábuk vagyunk a kezükben. Mikor a gonoszt emlegetik, nem kell konkrét , valós embert elképzelni. Elég rájuk gondolni. Dr Egely videója pedig magáért beszél.Főleg az első. Köszönöm, hogy olvastál.

Perzsi.2021. szeptember 11. 09:47

@Mikijozsa: Igen, de nem gondolkodni meg lehetetlen.

S.MikoAgnes2021. szeptember 11. 08:53

Sok titokzatos dolog történik körülöttünk,
az élet csupa rejtély, ám mindez jó táptalaja a fantázia szárnyalásának.
A te fantáziád pedig-,mint már többször bizonyítottad -végtelenül kreatív.
Remek novellát hoztál ismét!

Mikijozsa2021. szeptember 11. 00:18

gondolkodni annyi mint gondokon évődni, eléggé stresszes

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom