Az SLS 6.rész

Perzsi.•  2020. szeptember 1. 16:50  •  olvasva: 234

Bo feje majd széthasadt, hányingere volt, szemét alig bírta kinyitni. Homályosan emlékezett rá, hogy hazavitt a világtanács üléséről egy bombázót, arra is emlékezett, hogy töltött még egy brandyt, de azután filmszakadás. Már az is csoda volt, hogy az ülésre be tudott szivárogni. Szinte kiköpött hasonmása volt egy gazdag ficsúrnak, akinek nem volt kedve ülésre menni, helyette megszálottan pókerezett. Még gimnázium első osztályában akadtak egymásra, egy rögbimeccsen. Mindketten játszottak, de különböző csapatban. Bo az első fontos meccsén súlyos  sérülést szerzett, majdnem 2 évébe telt, hogy újra pályára álljon. De nem állt, csak egyszer. Akkorra ugyanis elment tőle a kedve, már a kriminológia érdekelte, tanulni akart. Ehhez pénz kellett, nem is kevés. S ekkor jött a ficsúr. Ugyanis ő sem akart már sportolni, de a hozományához csak úgy tudott hozzájutni, ha mindent megtett, amit a felmenői elvártak tőle. És a sport közöttük volt. Mert az építi a jellemet. Építette is... olyannyira, hogy felkereste Bo-t és lefizette, játsszon helyette. Az ősök úgyis csak néha mentek ki a meccsekre, inkább az újságokban nézték  meg "beöltözött" fiúkat. Így mindketten jól jártak. Bo is , és a ficsúr is. 

Ennek a  hasonlóságnak köszönheti, hogy ott lehetett az ülésen. Ő maga kérte volna a ficsurt, de az megelőzte őt, s ez kapóra jött. 

-De valami hiba csúszhatott a számításba, hiszen most, ébredező tisztuló tudattal érzékelte, nem  véletlenül van itt. Teljesen besötétített szoba, néma csend, s Bo mégis tudta, érezte, ez nem  a nyugalom szigete. Hátborzongató volt a légkör.Nyílt az ajtó, s egy mély, idősebb hang szólalt meg.

-Nocsak! Végre felébredt. Hogy érzi magát?

B. Ez komolyan érdekli?

-Nem, csak udvarias akartam lenni. Jobb így, mint amúgy.

B. Ki maga , és miért vagyok itt?

-Hívjon csak Mysternek. Hogy miért van itt? Maga is sejti. egy gazdag csemete személyazonosságában tetszelgett az ülésen. És még maga kérdezi miért van itt? Ám én nem kérdezek feleslegesen. Tudom ki maga, és azt is, hol dolgozik és kinek. Mit akart egy oknyomozó riporter megtudni az ülésen? Tegye fel nekem a kérdéseit, amire tudok, akarok, válaszolok.

B: Kíváncsi voltam, milyen emberek a vérlázítóan, mocskosul gazdagok. És hogy mi az, ami megfertőzte őket, és miért csak ezt a réteget.

M: Hogy milyenek vagyunk? Különbözőek. Nem egy helyről jöttünk, s talán nem is egy helyre tartunk. Van közöttünk buta, mint az egysejtű, és vannak géniuszok is.

Hogy mi támadott meg minket? Azt még én sem tudom. Én, mi is adtunk megbízást több labornak is, dolgozzanak rajta gőzerővel. SLS-nek hívják köznyelven, de még az sem világos, mit takar ez a rövidítés. Mint ahogyan azt sem tudjuk, van e ellenszere. Személy szerint minden pénzem oddadnám, ha megtudhatnám gyógyítható e, és  ha igen, mivel.A többiek nevében nem nyilatkozom.

B: De miért hozatott ide?

M: Mert az én gyenge erkölcsű gyermekemet képviselte éveken át, mikor ő lebujokba, és egyéb helyekre járt a rögbi helyett. Jól jöhet még nekem. Az a félnótás túllépte a határt. Meccsen helyettesíteni még belefér, bár ezért is megkapja a magáét, de egy ülésen? Ha nem én veszem észre, hanem más, hogy alteregó van köztünk, nagy baj lett volna. A családomnak is.

-És most jön a megállapodás.

B: Milyen megállapodás?

M:Az, amit  jobb, ha a saját érdekében aláír. Ellenkező esetben... tudja mi fog történni.

B: Mondania sem kell.


-Tony az Authentic Gossip szerkesztőségében toporogva várta Klarat. Végre! Klara már messziről lobogtatta a kezében lévő papírt. Megvan! A térfigyelő kamera által készített képen jól kivehető volt Bo, és egy magas,  karcsú nő képe, ahogyan Bo-ba karol.Együtt mentek be a házba, valószínűleg a lakásba is. Tony köhécselni kezdett.

.Muszáj a Black Rose parfümödből egy vödörnyit magadra hintened? Ha terepre megyünk, ezt az illatot mindenhol jól meg fogják jegyezni. Kell ez nekünk?

K: Ne aggódj,ezt megjegyezhetik. Ugyanis ezt a pacsulit én magam kevertem, külön félrevezetési céllal. Látni, hogy nincs nőd. Akkor talán tudnád, milyen a Black Rose illata. És, hogy milyen drága. Majd hülye leszek pazarolni. Na menjünk! De hova is?

T. A nyomozókhoz. A bongyor hajó sármőrhöz...biggyesztette le a száját Tony. Ő talán segít beazonosítani, ki ez a nő, Bo mellett.

A liftajtó előtt gondolataikba merülve ácsorogtak. A lift megérkezett, az ajtó kinyílt és ott állt Bo a maga nagydarab mivoltában.


Folytatása következik...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2020. szeptember 7. 12:33

@kisspatricia: Köszönöm. :-)

kisspatricia2020. szeptember 5. 08:58

...olvastam 🙂