Árulkodó google,avagy ki tett fel erre az oldalra?

Perzsi.•  2021. május 6. 18:38  •  olvasva: 354

https://fecsegj.hu/Friss/Posts.tvn?msg=P%E1sku%20Erzs%E9bet

Ma, szúrópróba szerűen beírtam a nevemet a google keresőjébe. És íme, ezen az oldalon szerepel a Péntek 13 napja című versem, de szétcincálva. Lassan 3 éve, a dátum szerint, és maroka nevű felhasználó közreműködésével került fel, nem az eredeti formájában. "Természetesen" regisztrálni nem tudok, hogy ott érdeklődjek. Pedig kérdeznék. Többek között azt, hogy nonprofit céllal van e ott a versem? Miért lett szétszedve? (Akrosztichon, de ha átmásoljátok a linket, látható. hogy nevem erre módosult: Pásk  Uerz. Továbbá megkérdezném, nem illett volna a szerzőt, azaz engem megkérdezni, hogy vihetik e oda a versem? A Poet sincs forrásként megjelölve, pedig a jogi rész szerint  úgy kellene.


Kérem szépen, aki ismeri ezt az oldalt, vagy bármely tagot, jelezze, hogyan érhetném el, hogy levegyék onnan a versem. Már csak azért is, mert tele van politikával, ha jól látom, márpedig az az elveimmel ellenkezik. Egyik párt tagja sem vagyok, nem is leszek.És egyikkel sem szimpatizálok. Sajnos nem ez az első eset, hogy valamelyik versem, megkérdezésem nélkül, csak úgy sutty, felhasználják. Az első hsz-be belinkelem az oldalt. Segítségeteket előre is köszönöm szépen!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. május 8. 12:04

@S.MikoAgnes: Köszönöm Ágnes. Tényleg csak félsiker. Ugyanis a "hölgy" eddig nem reagált a levelemre. Várok még, aztán lépek. Köszönöm az érdeklődésedet!

S.MikoAgnes2021. május 8. 11:59

Elismerésem a kitartásodért! Ez már félsiker!
Ölelésem: Ági

Perzsi.2021. május 7. 18:36

@S.MikoAgnes: @Törölt tag: Köszönöm az érdeklődéseteket, és Marika a segítségeteket is! Időközben megtaláltam az fb-n a hölgyet, és írtam neki.Bár a TVN.hu oldalnak továbbra sincs semmilyen elérhetősége, ami jogtalan, az fb, a google,és a saját keresőtapasztalatom eredményre vezetett. Kacskaringós utakon jártam. Legyen szép estétek!

Öleléssel:Erzsi

Ui: Tapasztalatokkal is gazdagabb lettem.

Perzsi.2021. május 7. 17:30

Eredeti versem (Akrosztichon)

Pásku Erzsébet

Péntek 13 napja
Babonás tévhit

Péntek tizenharmadikán jöttem világra,
Átkozott nap, kántálták, halálnak dátuma.
Sírtam teli tüdőből, Júdás nem én vagyok!
Keresztre feszítés pénteken, gaztett dolog.
Utolsó vacsorán Jézus nem rám mosolygott.

Eleink hitték, e nap szülötte a métely,
Rontást hoz reájuk, szemmel ver, ez nem kétely.
Zavaros századokon száguldok szilajon,
Seprűnyélen ülve rengeteg 13 holdhónapon.
Égi kígyó, vihar alatt hajlik a nádszál,
Boszorkányos babona, kabbala, meg ármány.
Egy nap csak a péntek, egy szám a tizenhárom,
Templomos lovagok kincsére én nem vágyom.

maroka feltöltő szerint pedig pont így jó...

Péntek tizenharmadikán jöttem világra,
Átkozott nap, kántálták, halálnak dátuma.
Sírtam teli tüdőből, Júdás nem én vagyok!
Keresztre feszítés pénteken, gaztett dolog.

Utolsó vacsorán Jézus nem rám mosolygott.
Eleink hitték, e nap szülötte a métely,
Rontást hoz reájuk, szemmel ver, ez nem kétely.
Zavaros századokon száguldok szilajon,

Seprűnyélen ülve rengeteg 13 holdhónapon.
Égi kígyó, vihar alatt hajlik a nádszál,
Boszorkányos babona, kabbala, meg ármány.
Egy nap csak a péntek, egy szám a tizenhárom,
Templomos lovagok kincsére én nem vágyom.

2x4 soros versszak és egy 5 soros a végén. Mert így "szebb". Alcím elhagyva, forrás nincs megjelölve, és már fizetős az oldal, tehát nem nonprofit céllal van ott a versem. Kultúrbarbár, és még ízlése sincs.

Perzsi.2021. május 7. 16:14

@Törölt tag: Köszönöm szépen Marika! Sehogy nem sikerült eddig felvenni az oldal üzemeltetőjével a kapcsolatot. Nem enged regisztrálni, még olyan formán sem, hogy fizessek tagdíjat. Viszont ha ez fizetős oldal, akkor a CSAK nonprofit céllal osztható versemnek pláne nincs ott keresnivalója. Magyarul, ő kaszál pénzt a versemért. Megint más dolog, hogy a feltöltő nevére kattintva teljesen üres blogot találsz. Vannak a főoldalon megosztásai, vallásos üzenetek, de saját írás, a blogjában 1 db sem. Lehet, feketén látom a dolgokat, de nekem nem tűnik jóhiszeműnek az illető. Amúgy az oldal üzemeltetője is megér egy "misét". Ha fizetős oldal, kutya kötelessége lenne megnézni a feltöltött tartalmakat. Mert ő (is) felel értük. Most már szeretném megtalálni Antal Máriát. A jobb oldalon a képe mellett ott a neve, és a születési dátuma. Köszönöm, ha segítetek! Most másztam ki az fb-ről. Egy egyszerű c19 -et parodizáló, félig meddig humoros történetet egy nő kicsit átírt a saját szája íze szerint, és SAJÁT történetként osztogatja meg csoportokban. Eddig három fő szólt neki, hogy nem ok, de még neki áll feljebb. Megáll az ész. Egy egyszerű írást is lopnak. Nincs gát az ilyen emberekben.És még azt állítja, nem sértett szerzői jogokat....Az ilyen emberek megérdemelnék, hogy nevük körbeszáguldjon a neten.

Törölt tag2021. május 7. 15:53

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2021. május 7. 15:20

@Törölt tag: Jól tetted Marika. Nem szabad hagyni magad. Nem azzal van a gondom, hogy kérdezés nélkül feltette, hiszen a jogi rész szerint erre lehetősége volt kérdezés nélkül is. Bár a Poetet nem jelölte meg forrásként. A gondom az, hogy míg rá nem kattint a látogató a főoldalon látható versrészletnél a nevemre, addig ebben a 2x 4-es versszakú formátumban látja a verset, és ez így zagyvaság. (Meg amúgy is. :-) ) Az igazi gondom az, hogy ez az oldal nyüzsög a politikától, ahhoz meg nem adom a nevem. Egyik párthoz sem.Sokan úgy gondolhatják, örüljek, hogy valaki egyáltalán megosztotta a verset. Nem, nem örülök. Ebben az esetben nem. Nekem nem mindegy, hol bukkannak fel az irományaim. Azért tiszta szerencse, hogy nem egy felnőttfilmes oldalon találtam rá. :-D Hogy valami kis humort is vigyek ebbe a hideg napba. Mindjárt megfagyok.Legyen szép napod Marika. Ui: Kérlek nézesd meg Norbival, hogy hol és hogyan tudok erre az oldalra regisztrálni? Hátha ő rájön. Én megtaláltam,de hiába katt a lehetőségre, mégsem ad ki regisztrációs fület, csak a meglévő tagoknak belépési opciót látok. Előre is köszönöm szépen! Legyen szép napotok!

Törölt tag2021. május 7. 14:59

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2021. május 7. 11:13

Időközben megtaláltam az információt, kit takar a hölgy. Több profil fut az fb-n ezen a néven. A vers a megfelelő helyre kattintva teljes egészében látszik, több más infóval együtt..Forrás megjelölése nélkül szerepel az oldalon.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=123865&n=maroka&blog_cim=P%E1sku%20Erzs%E9bet:%20%20P%E9ntek%2013%20napja

Perzsi.2021. május 7. 10:58

@S.MikoAgnes: Kedves Ágnes. Sajnos nem egyedi az eset, amit tapasztaltál. A tolvaj lelkivilágát nem értem . Gyurkovics Tibor ismert író. Csak tippelni tudok... Vagy próba volt, felismerik e a verset, vagy szimplán ... az ember. Sok verstolvajjal "találkoztam" már sajnos. Sosem fogom megérteni őket, hogyan süllyedhetnek arra a szintre. Hiszen , ha szereti a verseket, és ezzel szeretne másoknak imponálni, akkor elegendő lenne a vers mellé írni, hogy xy verse azért tetszik, mert én is így érzek, csak ő szebben fejezi ki magát. Mindig az egyenes út a legrövidebb. Képzeld el, egy férfi így akar a nőknél bevágódni. Beeteti őket. Majd lebukik. Ha marad is követője a csalás kiderülése után, az a nő pont olyan lelkületű lesz, mint a tolvaj. Ami az én versem illeti. Nem a kedvencem, de az enyém. És semmi keresnivalója egy olyan oldalon, ahol a politika jelen van.Én ehhez nem adtam a nevem, és nem is fogom. A rocker sem megy operába.(vagy igen) Már azt sem tartom szép dolognak, hogy erre az oldalra nem lehet regisztrálni, semmilyen elérhetőség nincs megadva. De aktív oldal, márciusban is lett a nő (direkt nem írom hölgynek) által anyag feltéve, s tegnap is frissítették az oldalt. Tovább keresgélek, s reménykedem, hátha valaki itt, a Poeton tud infót adni. Tudod sok ember még több embert ismer.

S.MikoAgnes2021. május 7. 10:27

Képzeld, drága Erzsikém! Ide feltett valaki egy nagyon ismert
Gyurkovics Tibor verset a saját nevével. A többi versében is lopott sorokra ismertem. Az író-költő verse ráadásul tankönyvünkben szerepelt, kívülről tudtam, hisz éveken át tanítottam az elsőseimnek.
Hál' Istennek, már eltűnt a lelketlen tolvaj!!!

Perzsi.2021. május 7. 08:29

@skary: Mert nálam ez ebben a formában lopás. Nem kell engedélyt kérnie a megosztásra,( csak illene) hisz a jogi részben szerepel, hogy szabadon osztható. Eredeti formájában. Na ez az, ami nem stimm. A vers szét van darabolva, a vége hiányzik. 2 részből áll. 1 A vezetéknevem, így az 5 sor. 2 A keresztnevem, az 8 sor. A megosztó csinált belőle 2x 4 sort. A végéről lehagyott 5 sort. A poetet nem jelölte meg forrásként. Lehet, hogy téged nem zavar, ha a verseid szétdarabolják, s ezzel teljesen más értelmet nyer a mondanivalója, mint amit te közölni szerettél volna vele, de engem igen. Amúgy egy író sincs, akinek legalább egy verse ne nőtt volna a szívéhez, s tökmindegy lenne neki, mit csinálnak vele.

skary2021. május 7. 06:36

ilyenökkeee miért kell foglalkozni? :)

Perzsi.2021. május 6. 18:39

https://fecsegj.hu/Friss/Posts.tvn?msg=P%E1sku%20Erzs%E9bet