Amikor szürke az ég is...

Perzsi.•  2022. március 18. 08:55  •  olvasva: 214

Akkor szürke a hangulat is.(?) Minden írás, minden szó árulkodik. Arról, aki írta. Tudom jól.S most mégis írok. De minek? Szeretem a borús időt, de most nyomaszt. Kezdem azt hinni, nincs kiút. Gyengék vagyunk. Az emberek többsége nem csak érzi, de tudja is, nem jó irányba mennek a világ dolgai. Mégsem teszünk ellene. Mert egyedül nem megy. Igen ám, de az összefogás sem megy. Egész egyszerűen nem vagyunk képesek azokat elmozdítani a helyükről, akiket kellene.  Helyükről... Miért van nekik helyük, poziciójuk?

Hatalmuk dönteni? Hatalmuk?!

Van egy unokám. S neki szüleik. Mikor fiatal voltam, nem gondoltam volna, hogy valaha azt kívánom nekik, hogy majdan ők is kiülhessenek a szabadba, egyik kezükbe zsíroskenyérrel, másikba egy szelet mézédes dinnyével, s azon morfondírozzanak, hogy hétvégén menni kell a szőlőbe kapálni.

S ne gondoljanak gombákra és szürke felhőkre...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

kicsisara2022. március 19. 09:29

@Perzsi.: jó reggelt! 🌷☕

Perzsi.2022. március 18. 20:11

@kicsisara: Szerintem te akarod a saját véleményedet rámerőltetni, de nem fog sikerülni. Hiába írod caps lockal továbbra is, hogy haragos vagyok, nem hozol ki a sodromból. Amúgy csak meg kellett volna nézni a hsz-im kronológiai sorrendjét. Elkövettem azt a hibát, hogy a legfrissebb bloghozzaszólások szerinti sorrendben válaszoltam az észrevételeidre. S így később olvastam a olvaslak téged, veled vagyok, stb hozzászólasodat. Továbbra is tartom:az a gyerekes, sőt vitainditó, aki más( jelenleg az én) blogomba degradáló, és oda nem illő hsz-t helyez el. Ezt tette okeanus. Te védheted. Én meg kiállok az igazamért. Nem hajtok fejet, mint ahogyan a haborús dolgokba sem törödőm bele, s nem tűröm el némán. Annak örülök, hogy holnap is szólsz hozzám.:-)

kicsisara2022. március 18. 19:31

@Perzsi.: gratulálok neked de most őszintén! Ordít a hozzászólásom? Ejha.. Aj már kedves @Perzsi.: részre hajló lennék? Miért is? Mert védelek? Mert akárhogy is nézem, blogod amit @okeanus - ról írtál.. Az szószerint gyerekes! Neki írjam azt, hogy ez irodalmi oldal? Ő irta a blogot vagy Te?
Ha az én hozzászólásaimat nézem nem sértőek..de ha már itt tartunk.. Állj meg egy pillanatra légyszíves, én megálltam.. Mély levegőt veszek s azt írom neked!
- KEDVES @Perzsi.: LÉGYSZÍVES PRÓBÁLD MEG A HARAGOD LECSILLAPITNI, S PRÓBÁLJ MEG LEHIGGADNI. DE ÍGY SEM ÉRTED AKKOR MAGYARUL MONDOM ÁLLJ LE S NE VISELKEDJ GYEREKESEN..
NEM ADTA SENKI A SZÁMBA A SZAVAKAT.. NEM BÁNTALAK NEM ÁLL SZÁNDÉKOMBAN, DE CSAK KIZÁRÓLAG A SAJÁT IGAZAD HAJTOGATOTT.. S NEM ÁLLSZ LE.
LEGYEN SZÉP ÉLETED!
S MIVEL ÉN NEM HARAGSZOM.. HOLNAP IS SZÓLOK HOZZÁD TETSZIK NEKED VAGY SEM!
🌷🙏❤️

Perzsi.2022. március 18. 19:06

@kicsisara: Zavaros vagy. Miért véled jobban tudni mit érzek s gondolok most? Csak mert kinyilatkoztatásként írtad amit írtal.Nem, nem kevertem 2 hsz-t. Egyben válaszoltam, s letudtam mindkettőt. Legalábbis azt hittem. Itt nem összeesküveselméletek vannak, hanem tények. Amibe nem kellett volna beleszólnod. Okeanus-al folytatott eszmecserémbe cagy mibe.Nem sérelmeztem, hogy nem írtál észrevételt okeanusnak. Pusztán emlékeztetőnek szántam. Ha már az egyiket f bátran igyelmezteted, hogy ez irodalmi oldal, akkor illett volna a másikat is. (Részrehajlás, de ez se baj, csak vállald fel.)Mivel hogy ő indította el a lavinát. De látpm, érzem, ordít a hsz-ed. Szerintem nem kell több kört futnunk.

kicsisara2022. március 18. 18:52

@Perzsi.: szerintem ezt a hozzászólásod nem ide akartad írni.. De akkor ide is válaszolok!
Ebben a hozzászólásodban te most össze kevered a szezont a fazonnal.. Nem zavar, hogy mit gondolsz rólam, hogy más mit gondol rólam.. Haragszol most mindenkire.. Rám is.. Összeesküvés elméletét véled felfedezni abban amiben nincs is.. Két különböző hsz s te már vegyítet.. Tehát ahogy értelmezem azt sérelmezed, hogy nem írtam véleményt @okeanusnak? Na látod ez az óvodai viselkedés!

Perzsi.2022. március 18. 18:02

@kicsisara: "ha úgy véled, hogy sértettségemben felhasználható vagyok az önkényuralom elleni harcra, akkor ez számomra azt jelenti, hogy te egyetértesz azzal, ha valakit /bárkit/ fenyegetnek kiszolgáltatott helyzetében..." Idéztem okeanust. Az én blogomban engem kényelmetlen helyzetbe hozni, sértegetni, bárki ellen uszítani... nem tűröm. S nem zavar, ha nem értesz egyet velem. Ez a blig nem erről szól. A másik már igen. Direkt. Okeánus úgymond kiprovokàlta. Óvoda idw vagy oda. Saját magát hozta kellemetlen helyzetbe.Sem ő, sem más nem mondhatja meg nekem mit gondoljak a moderátorokról vagy bármi másról. Lehet, hogy meglepő, de vannak önálló gondolataim. Nem kell súgni, se sértegetve megpróbàlni azt, hogy valaki vagy valami mellé álljak. S azt, hogy ez egy irodalmi oldal vele is közölheted.

Perzsi.2022. március 18. 16:03

@okeanus: Akkor álljunk meg egy , vagy több szóra. Sejtettem, hogy valójában nem ehhez a blogbejegyzésemhez szólt az előző hsz-ed. Ez külön blogot érdemel. Ígérem a kékmagnólia blogomba leírom neked, mit miért és hova írtam. Borulni fog az a bizonyos bili. Jobb lett volna privátban, de ez nem rajtam múlt. Hanem rajtad. S örülnék neki, ha az ilyen balhészagú hsz-ket a jövőben nem a blogomba írnád. Pl ha abba a fórumba válaszoltál volna, ahova az utolsó hsz-edben idezett mondatom írtam.... helyesebb lett volna.Ez itt egy blog, nem pedig a poetring. S nincs szükségem arra, hogy emiatt itt intézkedés legyen.

Perzsi.2022. március 18. 15:57

@skary: Elhiszem, mivel ugyanezt irtam itt is, más blogjába, s a novellámba is, amit estére ígértem. De belinkelem most. Köszónöm, hogy olvastad.

skary2022. március 18. 15:26

@Perzsi.: higgy nekem a világot egyedül jézus sem tudta igazán megváltani...egyedül nem megy senkinek

okeanus2022. március 18. 15:06

@Perzsi.:
ha úgy véled, hogy sértettségemben felhasználható vagyok az önkényuralom elleni harcra, akkor ez számomra azt jelenti, hogy te egyetértesz azzal, ha valakit /bárkit/ fenyegetnek kiszolgáltatott helyzetében...

Perzsi.2022. március 18. 13:06

@skary: Tudod, ha már írni sem lehet(ne) róla, akkor az azt jelentené, hogy a végére értünk. A rosszabbik végére. Tehetetlen vagyok bizonyos ertelemben véve. Fizikálisan nem. Ágyhoz kötve nem megy. Marad a masik "fegyver":a toll. S talán némi ész. De megváltani a világot nem tudom. Egyedül nem megy. Pedig megtenném, ha lehetne. S nem tölt el örömmel.a tudat, hogy halandóként erre kevés az esélyem. Ha Isten pár napra átadná az irányítást... valószínű a pokolban kötnék ki. Mivel nem tudnék mindenki kedvére tenni, így rosszakat is kívánnának nekem. Nagyképűség? Lehet. Na majd írok erről olyan novellafélét. Estére fenn lesz. Akkor talán páran jobban megértik mire utaltam ezzel a bloggal.

Perzsi.2022. március 18. 12:59

@okeanus: Ezt ugyan miből következtetted ki?

skary2022. március 18. 12:01

má a zilliberális izé ilyen :)

okeanus2022. március 18. 11:25

@Perzsi.:
Ehhez képest a fejed tetején ugráló önkényt és visszaélést jól tűrőd és még segíted is...

Perzsi.2022. március 18. 11:18

@okeanus: De hiszen pontosan ezt írtam én is. Pl.@kicsisara hasonló témájú blogjában. Rajtunk múlik. Nagyon is. Nem szabad hagyni, hogy pár ember irányítson. Főleg akkor nem, ha jól érzékelhetően ez nem jó az emberek többségének.

okeanus2022. március 18. 11:10

A hatalom attól létezik, hogy vannak bárány-lelkületű, konfrontációt kerülő, alávetettként szocializálódott, hamis szeretet-tudattal élő emberek, akik a jóság nevében elismerik a fennhatóságot. Képtelenek felismerni a kiszolgáltatottságot, sőt megfelelési kényszerből, sokszor nem tudatosan támogatói az önkénynek. Ezek a hatalom agymosottjai, legyenek bár világi, vagy egyházi elkötelezettek. Sajnos áldozathibáztatásnak tűnik, és valahol az is, de vannak kész helyzetek, amikor csak rajtunk múlik....
A helyedben elgondolkodnék ezen...

kicsisara2022. március 18. 11:08

kedves, édes kedves @Perzsi.:

Egy szónak is száz de legyen ezer a vége.. Bármit is gondolunk jó kimondani, leirni, vitatkozni, megrágni, de ugyan úgy ott vagyunk ahol eddig.. Politikai ide oda.. Mi nem tudunk mást tenni, csak imádkozni, segíteni, adakozni..

Perzsi.2022. március 18. 10:58

@Törölt tag: Igen. Az az elsődleges. Annak kellene lennie. Csak sokan nem tisztelik az életet. S vannak akik azt hiszik, rendelkezhetnek más élete felett Azt kellene tudatosítani az emberekben, hogy ez nem.igaz..

Törölt tag2022. március 18. 10:56

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2022. március 18. 10:53

@Mikijozsa: Ezen kell változtatni.

Mikijozsa2022. március 18. 10:40

@Perzsi.: ez tény ők tartanak minket pár hazug szóval elbódítják a fejünket - oszt megélnek szegények valahogy a szívják az emberiség vérét

Perzsi.2022. március 18. 10:35

@Mikijozsa: Köszönöm Mikibá. Valahogy még mindig nem tudom elhinni, hogy több milliárdnyi ember csak azért született meg, hogy pár őrültnek asszisztáljon.

Perzsi.2022. március 18. 10:34

@Törölt tag: Köszönöm. A borút nem a borús időjárás okozza. Az emberek. Akik önkontrolljukat vesztve alpári módon nyilvánulnak meg a jelenlegi helyzetben. Akik a másiknak halált kívánnak. Vajon mi vezette őket oda, hogy többre tartják a saját életétüket, mint a másikét?

Perzsi.2022. március 18. 10:31

@kicsisara: Szia. Kezdem a végén lévő észrevételeddel. Nem sértettél, csak meglepődtem a "kirohanásodon", hevességeden. Hogy provokatív lennék? Kétlem, de érzem te másképp látod. A blogomban szereplő gondolatokból nem tűnik ki, hogy ha hajlok is valamelyik fél felé, akkor ki felé. Nem gyávaságból teszem, hanem mert értelmetlennek látom a kiállást bármelyik háborúzó fél felé, mellé. Annyiszor estem bele a hibába... pl 911. És utólag kiderült, nem volt igazam. Pocsék érzés. Annyit tudok, hogy a médiá híreit rég nem lehet objektívnek tartani. S ezért igen kevés valós információ jut el az emberekhez. Írjak felhánorítót? Még maguk a harctéren szolgáló katonák sem tudják a valós igazat, hogy miért vannak ott. Bábok. Megvezetett, ki és felhasznált bábok. Ahogy írtad, golyófogók. Hogy mi kis emberek mit tudnank ellene tenni? Akár tüntetéssel felhívni a "vezetők" figyelmét, nem asszisztálunk a játékukhoz. Mert neki ez az. Nem adjuk fiainkat. Nem tesszük a bankba a pénzünket. Ma heti 3 alkalommal, napi 4 órai munkával termeli ki az ember azt, ami a megélhetéséhez kell. A többi a banké, államé, oligarcháké, stb. Igenis, polgári engedetlenséggel, ellenállással lehetne tenni ellene. Mivel látom, te is írtál hasonló témájú blogot, leírom oda, mit gondolok az észrevételeidről.

Mikijozsa2022. március 18. 10:15

nehéz ma lépni, bármit teszünk olyan bizonytalannak tűnik, igazad van gyengék vagyunk

Törölt tag2022. március 18. 10:00

Törölt hozzászólás.

kicsisara2022. március 18. 09:10

Szia, sokszor nem tudom, hogy hova tegyem a blogodban irottakat.. Provokatív vagy.. Ami nem rossz, lehet bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű stb.. Kérdezlek akkor téged,
Te mit tudsz csinálni a háború ellen, kihez fordulsz? Hogy segítesz? Mi átlag emberek mit tudunk csinálni? Bólogatni? Helyeselni bizony igazat van! Menjünk törjünk be egy két fejet...oké de kiét? Én mint átlag ember vagy átlag alatti ember mit tudnék csinálni? A rossz ember közelébe se kerülnék! Álljak be golyófogónak? Mert tudod annak lennék a legjobb.. Lenne értelme? Szar az élet de tenni a nyomás ellen összefogás sem segít.. Gondolj a múltra.. Évekig tűrt az ember mert meghalni senki nem akart.. S mert mi nem tudunk mit tenni..
Elnézést kérek ha sértetelek, nem állt szándékomban!