A versenyfutás

Perzsi.•  2021. május 14. 12:37  •  olvasva: 275

Egyszer volt, hol nem volt...éldegélt ott fent az égben egy Isten. Megteremtette az embert. Először csak kettőt. Állítólag. Nem állíthatom, nem voltam ott. Minden ment a maguk valójában, mígnem sokan lettek az emberek a földön. Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a beléjük ültetett "versenyszellem" ekkortájt harapózott el. Minél többen lettek, annál inkább versengtek. Ki szebb, ki ügyesebb bármiben, ki tud jobban kitűnni a többi közül. Ekkor történt az, hogy az egyik egyed, legyen a neve Pötty, leült az árokpartra, s könnyeket hullatott. Volt ebben a könnyáradatban szomorúság, értetlenség, és düh is. Ahogy ott pityergett, megjelent előtte Isten. Több sem kellett Pöttynek! Fel sem fiogta, hogy ilyen nemigen történik meg mindennap, nekiesett az Úrnak. Te miért hagyod ezt? Szórakozol velünk? Mikor túlnépesedtünk, aktiválódott bennünk a tűnj ki gén, de nézd meg mit tettél! Alig akad ember, ki a másik érzéseivel, gondolataival is foglalkozna, mindenki csak lenyomni, elnyomni akarja a másikat, csak, hogy ő "tündökölhessen"! És ezért miért engem okolsz? -kérdezte halkan a Teremtő.  Nem te unatkozol?Kérdezte Pötty. Nem unalmadban futtatod csúcsra az embereket? Ez a versenyfutás úgy néz ki, lassan már csak egymás eltaposásáról szól. Te ebben leled örömödet? -kérdezte Pötty. Nézz a dolgok mögé.- szólt Isten. Mindig bűnbakot kell keresnetek? Hol az ördögöt, hol engem? Sosem keresitek magatokban a választ? Bevallom, amit ti versenynek hisztek, az az is. Mindketten figyelünk. Az ördög és én is. Mindenkiben ott vagyunk mindketten. Ti magatok döntitek el tetteitekkel, szavaitokkal, gondolataitokkal, és írásaitokkal, hova tartoztok. Lesznek jobb napjaitok is, akkor engem láttok, éreztek magatokban. Lesznek mélypontjaitok, akkor az ördög kacarászik bennetek. Lent, fent. Fent, lent. Az biztos, hogy aki úgy akar érvényesülni közületek, hogy közben igyekszik a másikat maga alá gyűrni,  lassítva, akadályoztatva a csúcsra jutásban, ott én nem vagyok jelen.Ott, hol az irigység az árulkodás, (Júdás) hódít teret magának, csak szemlélőként vagyok jelen. Ahol ti vezetőket választotok, majd rájöttök , hogy visszaélnek a beléjük vetett bizalommal, s nem váltjátok le őket, nos ott sem találtok meg engem. Mint ahogyan ott sem, ahol hinta-palinta emberek lakoznak. Te is érzed, és mindenki, mennyire felgyorsult ez a verseny. Nem mindegy hogyan játsszátok. Nyugodj meg, s akkor észreveszed, hol keress engem, ha szükséged van rám. Ott találsz, hol halk szó, kérés, mosoly, együttérzés,megértés és vidámság van. Korlátok nélkül.- Így szólt Isten, majd átnyújtott egy papírzsebkendőt a még hüppögő Pöttynek, s szép lassan "láthatatlanná" vált.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. május 16. 10:54

@Mikijozsa: Köszönöm.

Mikijozsa2021. május 16. 10:50

nagyon tetszik - jó tanmese, gratulálok

Perzsi.2021. május 15. 19:12

@DanyiDenesDezso: Hasonlóképpen gondolom. Annyi szépség van körülöttünk, s mennyi mindent nem veszünk észre, s mennyi helyre el sem jutunk! A kozmosz maga is egy csoda, és szinte alig tudunk róla valamit. Még a tudósok is jobbára csak találgatnak. Jézus egy kivételes lény, és az is marad. Direkt nem írtam múlt időben. Mert bár a teste elporladt, az emléke még ma is él. A legutolsó kérdésre nem tudom a választ. Csak reménykedem, hogy befogadnak ott fent. Ha mégsem, akkor is azt kívánom,hogy aki oda szeretne jutni, neki sikerüljön. Köszönöm szépen, hogy olvastál!

Perzsi.2021. május 15. 19:08

@S.MikoAgnes: Köszönöm szépen Ágnes!

DanyiDenesDezso2021. május 15. 18:42

Lényeg, hogy jól ide pottyantott/pöttyentett valaki(k) bennünket... azóta se bírunk rendesen magunkhoz térni... Ami nem is csoda, mert olyan fantasztikus a föld élővilága, plusz a kozmosz, hogy billió élet kevés volna földeríteni minden csodáját, hát még megérteni!...
Helyesen látod Perzsi a konfliktusaink okát: versenyszellem (vagyis önzés: ami mások fölötti győzelmet, uralmat is jelent.) Ezért határolódott el a názáreti Jézus a földi megkoronázásától 2000 éve, ittjártakor, mert tudta és tudatta 3 ízben is követőivel: Az Ő (tehát „Isten) Országa (pontos görög fordítás szerint: Királysága) nem e (versenyszellemű, gonosz) világból való”. (János ev. 17:15-16.) Majd ha eljön az Isten jogos haragjának napja az Ítéletkor, és lerontatnak az édeni Kiűzetés óta uralkodó sátáni erők, majd akkor veszi át a Megváltó az Ő szentjeivel a jogos hatalmat, s a lepusztult Föld újjá-tételét, amiben mi is részt vehetünk majd, akkor még élők, vagy föltámadtak, akik vártuk és imádtuk az erre egyedül méltó Istent, hithű angyalaival, ember-szentjeivel, minden nyelvből való istenfélő népével egyetemben... (Jelenések 7:9)
- Vajon ott lesz majd ezek közt minden (Poet-os) költőtársunk is?…

S.MikoAgnes2021. május 15. 17:20

"Nyugodj meg, s akkor észreveszed, hol keress engem, ha szükséged van rám. Ott találsz, hol halk szó, kérés, mosoly, együttérzés,megértés és vidámság van.Korlátok nélkül."

Nagyon tetszik!

Perzsi.2021. május 15. 09:45

@negyvenkilenc: Köszönöm. Pontosan azért kapta a Pötty nevet, mert mindenki csak 1 pötty, pont , ebben az univerzumban. Nem több, nem kevesebb. Mindenki egyenlő, de nem egyforma mégsem. Csak más.

Perzsi.2021. május 15. 09:43

@skary: Fő a lustaság.:-)

negyvenkilenc2021. május 15. 05:52

Szép történet! A katicának hét pettye van, a világnak Pöttyei milliárdok. :)

skary2021. május 15. 04:10

szalaggyááá :)