A rózsa tövise

Perzsi.•  2024. május 20. 14:13  •  olvasva: 79

A minap megszúrt egy rózsa, 

tövise mély, vérző sebet hagyott,

s én nem tudom mi volt baja,

hogy olyan orvul rámtámadott.


Hisz nem én téptem le tövéről,

már halottan kaptam ajándékba,

csak illata mesélt létéről,

s bágyadt szirma némán  hullt a porba.


Mégis az én vérem vette áldozatul,

tán azt hitte, csodatévő elixír,

melytől,  ha mohón szürcsölve majd  elájul,

a túlvilágon varázserővel bír.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. május 23. 20:37

@Krisztinka: Jó név a vámpírrózsa, tetszik!🙂
A vers az emlékek miatt született. Biztos van oka annak, hogy mostanában gyakran gondolok a nagyszüleim házára, s az utcájukra . A szomszédban lakott egy magyar-német vegyesházasságú pár. Szinte az egész kertet rózsafák borították. A világ minden tájáról hozatott, és ajándékba kapott rózsák voltak ott. Józsi bácsi díjnyertes rózsái. Megválogatta kinek ad el belőle jeles ünnepekre, s limitált mennyiséget. Valamiért vissza-visszatér hozzájuk a gondolatom. Már nem élnek, talán csak a lányuk még . Elza néni kemény német hölgy volt, de engem kedvelt valamiért. Józsi bácsi meg szükszavú, de a rózsákkal beszélgetett. Szép emlékek.

Krisztinka2024. május 23. 18:18

Aztavámpírrózsáját🤣aranyos kis vers, óriási rózsakertészetünk volt sokszor meg is szúrtak engem is de nagyon szeretem, igaz a kedvencem mégis a százszorszép❤

Perzsi.2024. május 22. 19:39

@Menta: Igen, bizony.

Menta2024. május 22. 16:43

@Perzsi.:
De még mennyire tud fájni az a rózsatövis szúrás.
:)

Perzsi.2024. május 21. 13:41

@S.MikoAgnes: Nincs titok. Egészen pontosan nem gondoltam semmire, mikor leírtam a verset, csak az érzésre emlékszem. Az pedig az volt, hogy a szépséges rózsa, melyben mindenki gyönyörködik, még "ő" is tud, sőt okoz is fájdalmat.

S.MikoAgnes2024. május 21. 11:47

@Perzsi.: Titkos az eredeti mondanivalód ? Estleg utalnál rá néhány szóval?
Bármit válaszolsz Erzsike, mindenképpen köszönöm.

Perzsi.2024. május 21. 11:27

@S.MikoAgnes: Megértelek. Fura emberek mindenhol vannak. Igazából e vers eredeti mondanivalója nem igazán erről szólna, de elismerem, kissé áthallásos. Ádám hsz-a miatt gondolhatjátok úgy, hogy személyes ellentétekről íródott, pedig nem. Azonban örök "törvény", hogy az adott írás arról szól, amit az olvasó belelát.

Perzsi.2024. május 21. 11:22

@Sznearanka: Megértem. A blog hozhat plusz olvasót, ha prózát írok. Ha csak verset, az amúgy is megjelenhetne a főoldalon. De nem mindenki akar a főoldalon jelen lenni, pl egyébb okok miatt én sem. Ezért itt maradt a blog, meg a neten 4 hely, ahol publikálhatok, de egyre kevésbé akarok bármit közzétenni. Több okból, az egyikkel tegnap szembesültem-ismét.

S.MikoAgnes2024. május 21. 11:04

@Perzsi.: De kedvemre való vers !!!!!

"én nem tudom mi volt baja,
hogy olyan orvul rámtámadott."

Nekem is volt egy megnevezhetetlen, akit nem bántottam, de azt képzelte, és átkozódva, csúnyán támadt rám. A békítés eredménye 3 napos letiltásom lett.
Azóta másik néven ismét bejelentkezett....mikor felfedte ördögi kilétét, már egyből letiltottam.
Azokat is töröltem, akik szerint rontom a blog színvonalát. Nem kell egymás köreit zavarni!!!! Amatőr versírók vagyunk, talán nem?
Köszönet nekik, mert lélekben sokat edződtem mióta a Poeton vagyok. És sokkal több a szeretet, amit kapok!!! Ezért maradok, nem futok....igaz, már nem is bírnék....

Sznearanka2024. május 21. 11:01

@Perzsi.: Nekem időm sincs már blogolni. Tavalyi utazásunk után megfogadtam, hogy még egyszer nem indulok el nulla nyelvtudással. Tanulom az angolt, de ez mindennapos fél-egy óra elfoglaltság. Plusz még a mindenki tudja milyen közösségi oldal is ad munkát. Egyébként a blognak számomra nincs értékes hozadéka, mert nem növeli az olvasók számát. Valamiért nekem az a lényeg. Nem akarok kiadni könyvet, csak hogy olvassanak.

Perzsi.2024. május 21. 10:35

@Sznearanka: Köszönöm!
Igyekeztem, s igyekszem másokat nem bántani.
Mégis kikezdtek páran engem is. Erre 2 megoldás létezik. Vagy félre/elvonul az ember, mint te tetted. Vagy... Én juszt is maradtam. Miért? Mert nem követtem el bűnt, így egyszerűen nem hagyom, hogy mások ajtót mutassanak nekem. Ezt itt csak egy személy teheti meg, és az a tulajdonos. Azok pedig akik nem kedvelnek,( már ez is egy vicc, hisz senki sem ismer), azok meg bosszankodjanak továbbra is kedvük szerint. Akinek nem elég nagy az internet hatalmas felülete, hogy kikerülje a másikat, az vessen magára. Magamból indulok ki, mint mindenki más: akit nem kedvelek, azt nem olvasom, nem írok a posztjához, kikerülöm. Ennyire egyszerű ez...

Sznearanka2024. május 21. 09:44

Kicsit fájdalmas, de jó és szép vers.
Vannak, akik azért maradtak el, mert éreztették vele, hogy nem kell ő ide, ezért lépett, mert úgy gondolta, nem hiányzik ez a becsmérlés neki. És milyen jó döntés volt. Így csak néhány ember írásához térek vissza, amikor kedvem van olvasni.

Perzsi.2024. május 21. 08:22

@liketorn: Köszönöm.🙂
A Poet társasága is folytonos változásban van, azonban igazad van abban, ha valaki eltűnik, vagy nem jön egy ideig, hiányérzete támadhat az embernek. Én is észreveszem , ha pl te nem jössz egy ideig. Mások is hiányoznak, de nem nevesítem őket. Volt, hogy megtettem, aztán pont az rúgott belém, akit hiányoltam. Így ma már csak gondolatban nevezem meg valaki hiányát, aztán hátha fogja a jelet.🙂

liketorn2024. május 20. 23:07

Nos, nincsen rózsa tövis nélkül. De perzsamacska Perzsia nélkül? :)
A poet biztos nem lenne ugyanaz.