A híradó "sztárja"

Perzsi.•  2022. február 5. 15:07  •  olvasva: 258

Vizslató szemmel leste az utcát. A fővárosi nyüzsgésben témát keresett. Témát, amivel  kitűnhet a többi "vadász" közül.Vadásznak hívták magukat, pedig mások szemében hiénák voltak. Den óvatosan, már-már szeretettel tartotta okostelefonját a kezében. Luxuskategóriás készülék volt. Kellett is, hiszen a Theta csak jó minőségű képeket, videókat vesz meg, s közöl le. Barna gombszeme gyors pislogással pásztázta az utcát. Még hűvösek voltak a nappalok, de ő kitartóan állt, várta az "eseményt". Nem kellett sokáig várnia. Egy arra száguldó motoros nagy csattanással gàzolt el egy , a járdán sétáló nőt. Az emberek lassan közelítettek a helyszín felé. A motoros kábultan, de láthatóan nagyobb sérülés nélkül ücsörgött a járda szélén. Den izgatottan videózott. Ez az! Ezt tuti megveszi a tévé! A déli híradóba már be is kerülhet! A fiatal nő segítségkérően nézett egyenesen Denre. Láthatóan nagy fájdalmai voltak. Szólni sem tudott, csak a kézfejével.próbálta odainteni a férfit. A bámészkodók megkönnyebbült sóhajjal nyugtázták a jelet. Nem őket akarja a nő, nekik nem kell segíteni. Den meredten nézte a nőt. Nem mozdult. A tömegben valaki felkiáltott:Segítsen  már neki! Én?-kérdezte döbbenten Den. Én csak a munkám végzem! Más is segíthetne! Ekkor ért oda egy rendőr. Miután szétoszlatta a tömeget, megkérdezte:hívott már valaki mentőt?  Hirtelen lett tér és levegő. Majdnem mindenkinek sürgős dolga akadt.A rendőr értesítette a mentőket. A kiérkező rohammentő sajnos már későn érkezett.A nő  már nem élt.A  motoros sokkos állapotban volt, őt kórházba szállították. Den is távozni készült, mikor a rendőr megállította. Jegyzőkönyvet vett fel. A férfi idegesen pislogott az órájára. Mindjárt 11 óra, s a délelőtti anyagot már csak 15 percig lehet leadni. Türelmetlenül válszolgatott a kérdésekre. 5 perccel a határidő előtt, sikerült átküldenie a videót a csatornának. Reménykedett benne, hogy bekerül a déli hírekbe...

A metró melletti kis kifőzdébe sietett. Kapkodva evett, valami főzeléket. Aznap először evett, de reményei szerint nem utoljára.  Bízott benne, hogy az ő anyaga lesz a nyerő, s ha igen, akkor még délután is megy téma után. Eddig még senkinek sem sikerült egy nap kétszer is híradóképes anyagot produkálnia. Neki fog. Biztosan fog. S akkor este nagy lakomát csap a haverokkal a klubban.  Órájára nézett. 5 perc múlva dél. Gyorsan fizetett, s a mozgólépcső felé sietett. Lent a várakozó tömegben úgy helyezkedett, hogy lássa a nagy kijelzőt. Könyökölt, sziszegett, taposott. Látni akarta bekerült e a híradóba a baleset. Sikerült magát egészen előre, a peron széléig küzdeni.  Jóval a biztonsági sávon kívül volt.Innen kiválóan látta a vetítőt. És igen! Igen, a felvétele bekerült! A bemondó szavait ugyan már nem hallotta, mert közeledett a metró, de látta a feliratot. A videót készítette: Den Work. Szája mosolyra húzódott. Táltosnak érezte magát. Igen, ma még biztosan sikerül még egyszer bekerülni! Érezte, hogy így lesz. A lassuló szerelvény felé megindult a tömeg.Egy éles sikoltás keveredett a beérkező metró hangjával. Egy fiatal férfi zuhant a metró elé. Leszakadt, görcsbe rándult kezében  egy luxuskategóriás telefon volt.


A 18 órási hírek újabb szörnyűségről számoltak be. "Kedves nézőink!  Tragikus baleset történt a metróban! Az áldozat az a Dan Work, aki a déli hírekben bemutatott balesetet videózta. Egyes feltevések szerint öngyilkos lett. Nem tudta feldolgozni, hogy a délelőtt elhunyt nő tőle kért segítséget.Kérem ne feledjék, mindig fő a biztonság! Továbbra is várjuk a  nem mindennapi eseményekről szóló videóikat!"


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. február 10. 11:54

@S.MikoAgnes: Finom lelked van, hogy gondolsz másokra is Viszont úgy gondolom, hogy aki egyedül él is, ha nem megkeseredett, akkor örül, vagy örülnie kellene más boldogságának. S igen, szerintem mindenki életében van hiány. Vakaki, vagy valami hiányzik. Boldog ember az, akinek mindene megvan.

S.MikoAgnes2022. február 9. 21:28

Köszönöm szépem , drága Erzsikém, hogy olvastad a Valentin napi hála-versem. Nem is akartam feltenni, hisz olyan sokan élnek társ nélkül különböző okokból. Nem szerettem volna senkiben rossz érzéseket kelteni. Ám, én is szeretettel írok azoknak-nekem pedig az az örömöm nem adatott meg a sorstól-, akik az anyaság, a született gyermek és unokák jelentette boldogságról írnak.
Szóval ismételtem hálás köszönetem!

Perzsi.2022. február 7. 17:56

@Krisztinka: Köszönöm szépen.:-)

Krisztinka2022. február 7. 16:08

Erzsike, ez is jó lett:)

Perzsi.2022. február 6. 07:52

@Törölt tag: Köszönöm Marika. Pont ezt szerettem volna elérni. Szép vasárnapot kívánok .

Perzsi.2022. február 6. 07:51

@Mersinho: Köszönöm.

Törölt tag2022. február 5. 22:12

Törölt hozzászólás.

Mersinho2022. február 5. 21:47

Szep lett

Perzsi.2022. február 5. 20:17

@Törölt tag: Köszónöm szépen.

Perzsi.2022. február 5. 20:17

@S.MikoAgnes: Igen Ágnes. Az érzéketlen, egymásra mutogató emberek, mind-mind bűnösek. Segítségnyújtás elmulasztása. S nem utolsósorban a média, ami többnyire érzéketlen, szenzációhajhász. Hogy hogyan, mi történt valójában? Kit érdekel? Fő a nézettség.

Törölt tag2022. február 5. 19:15

Törölt hozzászólás.

S.MikoAgnes2022. február 5. 17:02

Természetesen én is éreztem ezt ,és elítélem, a másik tettét is, hisz milyen erkölcstelen dolog akár más halála árán is a kétes hírnévhez jutni. Felér a cserbenhagyással a segítség meg nem adása, sőt megtagadása.

Perzsi.2022. február 5. 16:40

@S.MikoAgnes: Köszönöm Ágnes. Nem csak a "dicsőségről"szól.Többszörös kritika.

Perzsi.2022. február 5. 16:39

@Mikijozsa: Köszönöm neked Mikibá!

Perzsi.2022. február 5. 16:38

@skary: Manapság? Mindenki,aki csak 1x is szerepelt a médiában.

S.MikoAgnes2022. február 5. 15:51

Bármit 1 percnyi hírnévért.....kétes dicsőség...
Ismét kitűnő az írásod.

Mikijozsa2022. február 5. 15:49

nagyon tanulságos, s főleg azt kell még megjegyezni, hogy nagyon jól el tudod mesélni ez, nagy tehetség

skary2022. február 5. 15:15

staar? :) ki is a sztár :)