A bizalom ára (Novella)

Perzsi.•  2021. június 27. 20:02  •  olvasva: 251

A számítógép monitorja kékes fénnyel világított. A kurzor hangtalanul pulzált a sor elején. Babi kábultan nézte, nem mozdult. Tagjait mintha ólomba óntötték volna. Rémálmaiban sem gondolta, hogy ez vele valaha megtörténhet. Az egész őrület bő másfél éve kezdődött...


Szép napot, Babi vagyok!-írta be a mondatot a chatszobába. -Új vagy, vagy régi, csak új köntösben?-ugrottak rá a chatelők.-Új vagyok.-felelte Babi. Nem értette pontosan, csak sejtette, hogy mit hisznek róla. Bár még sosem chatelt, azért nem volt teljesen naív. Most is csak azért, mert olyan egyedül érezte magát. Nehéz, és többnyire halálos betegség végén járt. Rengeteg kezelés volt a háta mögött. Már derengett a fény az alagút végén, de ennek súlyos árai voltak. Az egyik az, hogy a tökéletesnek hitt házassága kihűlt. Úgy érezte, ő az oka ennek. Eddig szépnek mondott nő volt, formás, és okos is. Volt tartása minden téren. Sokan emiatt irigykedtek rá. Nem tudták, mennyit dolgozott ezért. A szépség, és okosság sok nőt irritált a környezetében. Egy idő után a gyülőlködés és ármánykodás miatt, távolságtartóvá vált. Ezt is a számlájára írták.Beképzeltnek tartották. Ami azonban szomorúvá tette, az az, hogy visszanézve életére, rájött, férje is részben emiatt kezdett tőle távolodni.

Hirtelen összerezzent. A monitor bal felső sarkában egy fehér kis ablak ugrott fel. Mi ez?-nézett csodálkozva. Helló! Fecó vagyok. Ismerkedünk? Nem merte megkérdezni, ez mit jelent? Pontosabban most nem is igen érdekelte semmi, csak társaságra volt szüksége. Jó, beszélgessünk. Észre sem vette, hogy röpke 6 órán át leveleztek egymással. Sok mindent megtudott a férfiról. Magas beosztású hivatalnok, amolyan benfentes egy kormányhivatalnál. Szereti a zenét, az operát, az irodalmat, és a kirándulást. Babi viszont szinte semmit nem írt magáról. Ez izgatta a férfit. Olyannyira  hogy kikönyörögte, jöjjön máskor is chatelni. Hosszú hetekig leveleztek egymással a kis privát ablakon keresztül. Néha, nagyritkán a közös falra is írt a szobába, s egy'-két szimpatikus nővel még privát üzenetet is váltott.Otthon semmi nem változott. Magányosnak érezte magát. Nagylánya már nem lakott otthon, férje későn ért haza. Alig váltottak pár szót. 

Egyik délután Fecó feltette a kérdést. Eljönnél velem egy cukrászdába? Babi habozás nélkül mondott igent. A találkozás olyan volt, ahogyan elképzelte. Nem csalódott, pont olyan sármos férfi állt előtte, amilyen a küldött képen volt. Egyre többször találkoztak. Titokban, hiszen Babi nem akart elválni a férjétől, és botrányt sem akart. Csendes kis kapcsolat volt az övék. Sok öleléssel, kis panziókban eltöltött délutánokkal.Babi kivirágzott. Úgy érezte, ismét szerelmes.Ezt a férje is észrevette. Egy idő után kérdezősködni kezdett. Babi hárított, de egy idő után bevallott mindent. Az eddig csendes otthon fagyos pokollá vált. Már nem beszéltek egymással.

Nem bírta sokáig. Felhívta Fecót. Rájött. A férjem kitalálta, hogy van valakim. Mit tegyek? Nem bírom már mellette. - Majd kitaláljuk-szólt a férfi

Ezt követően eltűnt. Sem a chatszobában, sem telefonon nem lehetett elérni. Hetek teltek el, mire óvatosan kérdezni kezdett felőle a chattársak között. Így derült ki számára, hogy Fecó nős, es két kisgyermek apja. Babi összetört.


Könnyein át alig látta a monitort. Belépett a chatszobába. Egy ideig olvasgatott. Épp kilépni készült, mikor valaki megkérdezte, hogy van? Nem jövök többet ide.Elbúcsúzok tőletek. Legyetek nagyon boldogok. Isten veletek! A tapasztalt chatesek tudták, ez nem jelent jót. Tudtak a halálos kórról, amivel többször is megbirkózott. Úgy vélték, elfogyott az ereje. Tapasztalt, öreg rókák, akik ismerték a chat sötét bugyrait és titkait, fél óra alatt összegyűjtöttek annyi információt, hogy sikerült kideríteníük Babi lakcímét. A szomszédja nevét, és telefonszámát is. Őt hívták fel, s kérték meg, nézzen rá a nőre. Pár perc után ismét felhívták. Mi újság? Jó, hogy felhívtak. Jók voltak a megérzéseik. A lánya már vele van. 2 marék gyógyszer. A mentők már úton vannak...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. július 25. 19:34

@Mikijozsa: :-) Filmnézős lesz.

Mikijozsa2021. július 25. 17:57

@Perzsi.: köszönöm neked is szép estét :)

Perzsi.2021. július 25. 15:50

@Rozella: Köszönöm.

Rozella2021. július 25. 15:48

Jók a prózáid... ez is.

Perzsi.2021. július 25. 15:34

@Mikijozsa: Egy sorral lejebb írtam. Most látom, magamnak, helyetted.:-)

Perzsi.2021. július 25. 14:44

Köszönöm szépen. Szép napot nektek Mikibá.

Mikijozsa2021. július 25. 12:50

mai történet, sajnos nem ritka ez manapság, jól megírtad, értesz hozzá, gratula

Perzsi.2021. július 24. 12:46

@Krisztinka: Köszönöm szépen!:-)

Krisztinka2021. július 24. 10:55

@Perzsi.: 💛 ez is tetszett

Perzsi.2021. június 28. 10:53

@Edeke: Mint az élet területén bárhol. És még csak internet sem kell hozzá, ha valaki lépni szeretne.

Perzsi.2021. június 28. 10:52

@S.MikoAgnes: Nagyon szépen köszönöm. Tapasztalataim szerint, pontosabban az olvasottak szerint, amit ott láttam, megfigyeltem, többnyire magányos nők az áldozatok.De szép számmal vannak szélhámosnők is.

Edeke2021. június 28. 09:50

Huha. Micsoda titkok, és bűnök.

S.MikoAgnes2021. június 28. 09:21

Nem ismert hátterű embernek nem tudnék ily nagy bizalmat adni...
Milyen szép, hogy vannak odafigyelő, együttérző jólelkek is!
Lélektani dráma egy rövid , remekül megírt novellában.
Elismeréssel gratulálok! Nagyon tetszett!