Övegh Zoltán

MotoszkaDaniel•  2023. március 3. 15:35

ÚJRA TÁGUL: Vakbélgyuszi negyedik évad - OKTÓBER

Ez a gyönyörű levelek hónapja, a sivatagban meg szépen hullik a por. Van, akit egy szikla padkán kúrnak meg. Van, akit egy bánya alján dugnak. Van, akit egy barátságtalan ház némileg poros ágyán. Napnyugtáig azonban el kell hagyni ezt a sztrádát, mert a stricik sincsenek acélból. No de az információt is sikerül beszerezni mindenkinek? Egy járőrt elkapnak a szörnyek s igyekszik a védelem beavatkozni. Remete tűnik fel (és segít), aki e zord s kemény dombok között él. Minden hónapban négyszer bemegy a civilizációba. Unokái s dédunokái vannak. A fantomok személye alkonyattól ébred.


A hölgyek közül a keményebbek bevállalják a gyárat. Hát aki azt a véres bűzt bírja, de nem is sokan választják ezt gyakorlati helyszínnek. Öt lány eltűnik, más remeték a szétmarcangolt holttesteik mellett a párkányokról lehajított stricijeikre találnak rá. Legközelebbi alkalommal csak nappal lehet idejönni. És még azt hinné az ember, a szovjetek vagy amerikaiak jelentik a legnagyobb veszélyt. A fantomok környéke részéről eddig minden nő visszajelzett. Azt az egyet engedélyezi gyakorlatra éjjel is Nyarintovics Baszarovtaná elnök asszony.

A csajok végül a stricikkel együtt megkerülnek, más emberek jártak szerencsétlenül. Ennek ellenére a Szovjetunió elnöke, Nyarintovics a fantomországutat leszámítva mindenütt nappalra jelöli ki kizárólag a gyakorlat lebonyolítását.
MotoszkaDaniel•  2023. március 3. 15:34

ÚJRA TÁGUL: Vakbélgyuszi negyedik évad-SZEPTEMBER

A vénasszonyok nyara nem kevésbé hűvös az amerikai egyesült államokban, a Szovjetunióban ilyenkor már azért rendesen hűl (tulajdonképpen vissza a télbe) az idő. Ez azonban nem a kellemetlen vagy éppen zord Szibéria, esetleg Novaja Zemlja. Sziporkáznak a levelek és egészen enyhe délutánok váltják a délelőttöket az estébe. Lyáza boriszovná 'nyugdíjba' megy a forró időszak után, talán már nem kell munkába állítani a testét?

A napokban érkezik hozzá a családja, tehát csipogót nem kell figyelni a szeptek idején. Igyekszik barátkozni azzal, hogy az USA - ban ilyen kellemes az ősz szaga s havatlan szépségében.

Mielőtt a család megérkezne jövő héten, email - ezik egy barátnak. Nagy dekoltázsra kiteszi a melleit ebben az őszi pulóverben (úgy, hogy még a melltartó is látszódjon némi szovjet pompájában) az arcán kaján arckifejezéssel egy kérdéssel mellé plusz üdvözlés (és hogy e képet ne adja tovább, mert csak neki küldi).: Szia!, hogy vagy?


S nem pótolja senki az Ő kémségi szolgálatait? Nem olyan biztos az. Lányok érkeznek e vidékre. Van, akit alig mernek elengedni ide a szülők (még akkor is, ha stricik vannak biztosítva a nők mellé). Az nincs kikötve, hogy miképpen; e hölgyek szerezzék meg az információt a Szovjetuniónak, Nyarintovics Baszarovtaná elnök asszony részére. Elvégre egy kurvával nemcsak dugni lehet, azonban a férfiak van, hogy csak e nyelven értenek. E sivatagos, veszélyes, kies vidéken ahol néhol túlságosan is poros meg több mint koszos egykori gyártelepek vannak; olyan helyek felé küldetik a csajokat a védőikkel, ahol valószínű szovjet katonák vagy politikusok felbukkanása. Egy kiképzés félét azért elvégeztetnek velük, hiszen e lovagok sem védhetik meg őket mindentől. Vészhelyzet esetén a fülbevalóikba építenek egy riasztót, az azon lévő apró gombot csak be kell nyomni (dísznek van álcázva a szerkezet). Gyakorlati feladat kiképzésen lévőknek.
MotoszkaDaniel•  2023. március 3. 15:33

ÚJRA TÁGUL: Vakbélgyuszi negyedik évad - AUGUSZTUS

Mindennel készen vagyok, de barátnőmmel (Mariann) csapdába úsztunk itt Mexikóban. A mellénk rendelt testőr férfiak ötletelnek és felajánlják; Ha ők is megdughatnak minket, segítenek nekünk megkeresni a kijáratot. Hát úsznom még nem kellett, de: megvan a mexikói határ!

A testőrök igazolása nem elég. A korrupt határőrök nézik a KGB igazolványomat (tömlöcbe akarnak vetni. Lecsukni!) El is zárnak, bilincsbe vernek mindkettőnket. A férfiak azonban jelzik, hogy Ők nélkülünk nem mennek. A sipkások gondolkoznak... (Miért nem ezzel kezdték?) Ha lefekszünk velük, a szovjet lányok is mehetnek.


Nem megyünk át rögtön vissza a barátságosabb Észak Amerikába. Egyrészt gyönyörködünk a szegényebb részben. Másrészt tartunk még az őrjáratoktól. Egy használaton kívüli nyaralóféle házat elfoglalunk itt e dzsungelnél valahol és mindkettőnk arra ébred, hogy dugják.

Kinyújtózunk a csúcsra jutásnál s most már irány haza, jöhet Észak Amerika közepe!
MotoszkaDaniel•  2023. március 3. 15:31

ÚJRA TÁGUL: Vakbélgyuszi negyedik évad - JÚLIUS

Lyáza Boriszovná vagyok s utazzam el az USA nyugati partjára. Nyarintovics Baszarovtaná van itt s amíg Ő dolgozik, én segítsek be? Most nem kell denevér mosómedve emberek között lavíroznom, de az elnök asszony oda csalja el az ügyfeleket. Azért figyelmeztetem őt, hogy mi vár rá. Már rongyosra keféltek, amikor telefonálok fülkéből; készen vagyok.

Menjek a megadott helyszínre és ott átbeszélve mindent, tudok hazamenni a hotelszobámba.

MotoszkaDaniel•  2023. március 3. 15:30

ÚJRA TÁGUL: Vakbélgyuszi negyedik évad - JÚNIUS

Először, első alkalommal amerikai; presszóféle. Tanácsot kérek előtte nőktől - férfiaktól: mit kell ide felhúzni?

Csomószor kell a fülkéhez mennem és a szállodai szobámban is rengeteget csörög.

Topot húzok fel és, irány Szlovákia? Hát most dugtam a napokban az elnök asszonynak american diszkókban. Mint kiderült, eszembe jutott; ez már egy következő küldetés.


Uhh, de gusztustalan és piszkos környékre kell menjek. Ez nem szovjet finom kém úrihölgyeknek való. Még hallgatom az információkat az utcai telefonban, utána megyek tovább (megérkeztem Szlovákiába).

Azt nem tudhatta Baszarovtaná elnök asszony, most én is céltábla lehetek. Több, mint egy tucat férfin át kell rágnom magam s a velük való dugás alatt eldönteni, melyik lehet a helyes információ. Megvan a kijárat, de undorító volt a hulláktól ez a bűz. itt minden rendőr meg vámos bűnöző? Mert akkor meg kell játszanom azt, hogy hivatásos kurva vagyok. Én egy szót nem gagyogok szlovákul, a veremben lévők tudtak angolul. Ez nem tudom kicsoda, de vallat. A bentiektől lopott méreggel időt nyerek és megkeresve a leharcolt korú Moszkvicsomat megindulok a repülőtérhez. Négy férfi állít meg a cél előtt. A véres személyimet látva azt mondják, még egy okmányt kérnek. Felmutatom a KGB igazolványomat és elkérik ellenőrzésre. Én nem akarom ezeket kinyírni meg felrobbantani. Jön vissza a tiszt, hogy Nyarintovics Baszarovtaná elnök asszony a Szovjetunióból igazolta az általam elmondottakat. Mehetek. Engedik fel a sorompót és tányérsapka; tisztelgés.