Övegh Zoltán

MotoszkaDaniel•  2023. június 1. 18:09

A Balázs, a Gergely meg a Nóra

Csocsó vagy ajak? Asztalifoci vagy csók? És mit keresek Én egyáltalán Budapesten? Százhatvannyolc kilométerrel arrébb van a hazám, a fekhelyem. Azt ordítják súgva a fülembe, hogy táguljak innét. A csúfos szőke lány (nevezzük el Anettnak) odajön és pöckölve meg pocakolva megdögönyözi a lábamat meg a hasamat.


Még a padból sem állok fel, amikor érkezik Nóra kicsi dekoltázsban s egy kant szájon puszilva mondja az neki a helyzetet. Nóra más véleményen van, mint szervező és legyek szíves onnan a tollal odafirkantani a nevem. Állítólag a főpolgármester szívesen venné, ha nyomnék egyet vele. Ha játszanék vele egy menetet, megtisztelném Őt.


Nem állok kötélnek, mert körbe lengi a levegőt, hogy itt utálnak engem. Úgyhogy Nóra kettő normál csókra vált a lehet, hogy háromban (szép kis cuppanásokban)? S mire nyílik a szemem, méretesre és megnyílt a dekoltázsa. Nem egy észveszejtő nem is vágyas, de aranyos. Játékosan szerelmes vagyok Nóra arcába. Keresem a belépőt a csocsó kezdő szintű versenyre, az pedig ott van egy fehér füzet úgy háromnegyedénél a hasábban pirossal írva.


(álom)

MotoszkaDaniel•  2023. május 30. 17:48

A nő, mint olyan III. fejezet-Meghallgatás előtt?

Tévedés be véletlenül az ágyikóba a baldachinhoz. A barna szemű meg hajú lány ráfordul hasra és mondja, hogy indulni fog a műsor. Még pont lehet látni, milyen adottságai vannak (mielőtt mérnék fel a képességeit). Nem vagyok rossz helyen, de jón sem. Mi is a nevem?


A szeme beszél a szájából, nem egy magas lány így szemlátomásra. Most már felkerül a fehér top fehérnemű nélkül és indul a duma. Tetszik ez a dekoltázs, aranyos. Nem mondja, hogy zavarom Őt. Csak azt, hogy indulni fog a műsor. Ezek szerint (akkor Őt a műsorvezetői munkakörre) már felvették?


(álom)

MotoszkaDaniel•  2023. május 23. 00:44

Én levegőnek nézem Őt?

Nem a személye kisugárzása tart vissza. A korkülönbség az, hiszen majdhogynem az apja lehetnék. Keblemre simul háttal, hogy vegyem észre Őt s átölelem. Csókban forrunk össze, még észbe se kaptam. Ez egy iskola!


Ez tiltakozó csók a részéről, nem pedig vágyban fürdő. Megértem és most csókolni kell, az Ő ölelésében. Bárcsak másképpen történt ez volna s lenne Ő egy tizes évvel legalább, idősebb! De a csók még tart, nem is akar elereszteni. Pedig ez csak egy csók az ajakra, szájpuszi!


(álom)

MotoszkaDaniel•  2023. május 22. 01:38

Foschik a studio_70mm szaval és balladázik az eső

Casie és Casey Walker háza. Ide várják a srácokat. Itt kerül megrendezésre a pótszilveszter, mert e hegyről biztosan lehömpölyög a víz. Möhr Pillette és Válb Elvira nyomják a társasjátékot, ami ezúttal gnóm s kobold környezetű. A múltkori után inkább hanyagolják a vámpír és szellemkastély társasjáték elővételét. NemMatek Györgyi, Megszénekváltó Nörpiha meg Gál Klaudia érkezik. A baj megtörténik az este folyamán, csak ezúttal nem a lányok raboltatnak el e hegyi házból. Hanem a férfiak, pl. Német Ditmár, Borostás János és Roganischag Ivó. A tüzelő vámpírhoz viszi őket, aki Erica (ghoul) névre hallgat s a könnyező lidérc Ericha óvja neki ezen foglyokat. Rabhálóba kerülnek rabhámmal a kihalt hajók szigetén.

Casey Walker - t hívja az anyja, hogy nagy vihar érkezik. Előtte bedob nekik még kajcsit meg iszikét, hogy be legyenek tankolva.

Gucci Richárd az apjával konzultál, hogy buliba megy. S hogy lehet, hogy Gémey - Lyémes July a nyerő lány. A nőstény.

Gergely Gregory NemMatek Györgyit meglátva smároláson töri a fejét (vele), de a nő nem akar smárolni ezzel a fenegyerek ripaccsal. Akinek csak akkor van modora, ha azt a helyzet megkívánja.

A Petrák megérkeznek és mondják, hogy Félmeder Bernátot látták a Keménykengyel lován (egy bolygó) s rajta az elrabolt férfiakkal.

A vízmű beüzemel és hömpölyög az utcákról lefelé az eső a városközpontba. July még nincsen, Richárdot hívja magához Györgyi. Van kedve megvárni, amíg elszív a tetőtéri teraszon egy cigarettát? (Látja Richárd, hogy pont nem látszódik a melle a fekete melltartóban. Még a kosár se! Ott takarja a kék ruha a vonalnál) Zajt hall Györgyi és néz le, a sárkánylót látja (Ericha lidérc van rajta, de a ronda nő vezeti). A haja meglibbenése által Richárd Györgyi bal fülében ízléses ezüst karika fülbevalót lát.
Érkezik Gál Klaudia, aki mindig széttárt felsővel és a kék melltartójában közlekedik zárt mosolyban meg befont karral s ez most sincs másképp (beül közéjük).Megcsókolja Richárd Györgyit? Hangzik a nő részéről a kérdés és Richárd meg is teszi azt a csónakázást az ajkakon. Klaudia érdeklődik balról irígykedve a vágyakozásban, vele mi lesz? Neki nem smár jár, de erősen cuppanós szájpuszi jut. Feljön hozzájuk Ericha és mondja, hogy a ronda nő is segít nekik. A tüzelő vámpír most alszik s kiszabadíthatják a barátaikat. Át kell kelniük azonban hozzá a madáremberek hátain e bolygóról a kihalt hajók földjére, ahol veszélyes halott tetemek az útonállók. Némi segítséget még remélhetnek az itt, felszín alatt rejtőző törpe rockant bányászoktól.

Csak Richárd marad végül, mert Booli Tibort Gergely Gregory - val együtt elvitték közben. Előtte Gergelynek a beugró vendég Megszénekváltó Nörpihával sikerül smárolnia. Az Ő gúnyneve Mr. Dekoltage a fiús jelleme miatt és Ő többet bevállal a testéből Györgyivel szemben egy gyönyörű szürkés bundában, ami jobb felől jelentősen le van tolva.

Nemdohányzik György, Várczi Vilmos és Saller Ferenc megszöknek a vámpírtól, de a felszínen csapdába esve nem találják a kijáratot a kihalt hajók holt környékén. Feketesárga homok kikötőben beszereznek egy nerces kardot. Ezzel lehet szembeszállni a tüzelő vámpírnő Erica - val, csak Ők ezt még nem tudják. Félmeder Bernát begyűjti őket s a kukorica temetőjébe viszi, ahonnan meztelen Toro az árnyékba borult kísértetek elől kimenti e három pacákot. Csakhamar Pécsen vannak a dőlő esőben, csatlakoznak a női sereghez. Előtte még találkoznak MacskaKarommal (Vass Gábor adja a hangját), aki egy ember módjára közlekedő kan felnőtt cica és szuka beszélő macskája (Szerencsi Éva hangja dumál belőle) van. Ad nekik egy átoktalanító eszközt.

Richárdék a föld alá bejutva a bányászoktól kapnak húsvéti tojás csontokat illetve, hogy tegyék el a grillpolipokat is. Gál Klaudiával az élen megérkeznek a kisfiúhoz s csók a cigarettáért, Ő pedig már mutatja is Dorah explorert (nyissa meg e barlang tetején gubbasztó nő az átjárót!) A madáremberekre felszállva azok elviszik őket a kihalt hajók birodalmába a lángba borult Erica ghoul vámpírnőhöz.

A három szerencsétlenül járt találkozik a kan és szuka macskával, akik segítenek nekik eltalálni Walker - ék házához. A goblinok a trollokkal küzdenek, hogy elaltassák őket.

Egy örvény által keltett széllökés leveti őket a nyeregből, ám az arra járó egyik repülő városdarab felveszi Gucci Richárdékat és viszi egészen a tüzelő vámpírnő Erica ghoul s lidérc szolgája Ericha (egy elég szép s majdhogynem gyönyörű egykori király lánya) kastélyához. Itt Ericha magának akarja a csapatot, merthogy átvágta őket. Az élőhalott Erica - t Ő helyezte mélyalvásba. Arra nem számít azonban, hogy van náluk egy átoksemlegesítő szirup a törpe bányászoktól. Gyanútlanul meg is issza. A hőseink ezután a nerckarddal magával Erica - val küzdenek meg. Száműzik a kukorica temetőjébe lidérc alattvalójával együtt. Minden meghal, az elátkozott hajók azonban használhatóvá válnak s el innen. Meg kell még ezekkel keresni a Dorah explorer nyitotta átjárót. Feltűnik ekkor Ericha és igyekszik bizonygatni, hogy próbálja leküzdeni az átkot. Gergely Gregory nem bízik benne s a kastélyban szerzett tárggyal a nerckarddal együtt megsebzi Ericha - t, aki mintegy lidércálomból magához tér. A hajó csak ezen a világon használható és az átjárón való áthaladással használhatatlanná is lesz. Ezen Ericha még tud segíteni, de át nem jöhet velük. Odaát ragad.

Gergely Gregory a kihalt hajók bolygóján talált másik fiolából ad a kan meg szuka macskának és a férfi mellett egy dögös csaj elevenedik meg előttük. Vajon ez az üvegcse mit művelne a kisfiúval meg a szüleivel mondjuk illetve Dorah explorer - rel? A cigarettákat még beszerzik előtte a lányok a behajolós csókok ellenében s most jöhet a képzelgés kíváncsiságának kibontakozása. A kisfiú He - man féle harcossá lesz és mehet a családjához, a szülei visszakapják koronáikat s irány a hercegi nemesség. Dorah kobakjára fénylő glória (újra van vezetője a föld alatti birodalomnak). Eltűnnek az alakjaik oda lent, lefelé a járatokban. A távolban. A járat is változik díszessé meg pompássá, csak az nem megy ilyen gyorsan. Amíg Erica ghoul tüzelő vámpírnő odaát a kihalt hajók bolygóján az öröklétet alussza, nyugtuk is van. Kabin jön egyszercsak alul és repül fel. Dorah a kisfiúval s annak a szüleivel egyenlőre valószínű, hogy elmennek ezer év után haza a bolygójukra. Amíg az átok tartott, ide kötötte őket a száműzetésük.

[Booli Tibor választ és NemMatek Györgyi igent mond, megdugja védekezés nélkül. Mondja a nő, hogy elvált és nem gond.
Gucci Richárd kettő nőt választ és bele is egyeznek? Gál Klaudia az első páciens s az emeleti kanapén mehet a menet. Gémes - Lyémes July benne van? Lehet. Őt a garázsban, de ilyenkor Május végi közelben ott lent is jó s nyájas az idő. Nem sokkal szerényebbek a körülmények, erre azonban a reggel előtt és hajnalban kerül sor.

Gergely Gregory? Ő a földszinten bevállalja Mr. Dekoltage Megszénekváltó Nörpihát.

Aztán Várczi Vilmosnak még kijut Möhr Pillette? Igen, nekik a nappali kényelmes s kihúzható díványa jut.]


(A pótszilvesztsres felvonás negyedik, befejező fejezete. A szellemirtók, a Scooby Doo és a Stan Helsing nyomán)

MotoszkaDaniel•  2023. május 19. 14:29

Fölöntes zsarátnok

A kétely a vérből táplálkozik, a félelem a szemből jő. A megvetést a méhek gyűjtik be új kárhozatért, a nyílt tagadás a hamisak igazsága. A sötétség a fény örök zümmögése a megszenvedettet befogadó gerincben, az új üdvösség az előző bevégeztetés eljövése. A vér a tisztaság ecsetje, a csorba horog az igazság fázó délibábja.


Itt nincsenek kimondott kérdések, legfeljebb talán elfojtott válaszok. A várakozó vér locsolja fel a járdákat az eljövendő lét mocskától. A test nem rebeg fohászt e kampóért, így is a bűnbánat fürdeti meg és sorsát egy kétkedő sem kerülheti el. Nincs átgondolatlan gúny, mert Ő csak egyszer érkezik.


Nincsen mód módosításra szárazan köszörülő kérdésre igen. A rozsda megviselt szelleme minden tudatlan lelket meghallgat, a bűnös sebeket méz nyalogatja.. Ingyen van a szeplőtelen egészség a tiszták lápjában, a mocskos igazakat azonban ma megvetik. Ízleltessen a tisztított íz illata a felhő karcolásának bocsánatra váró lépjében, az ég talán megkönyörül most e csoszogóan gyűlő gomolygásban.


(CANDYMAN - kampókéz 1992)