Övegh Zoltán

MotoszkaDaniel•  2024. március 30. 00:40

Húsvéti vihar

Éva düledező üde mosolya kapunyitás után s kilenc előtt jövök vala a locsolók előtt, hogy legyen módunk egy kis kamatyra. Átlátszó felső rajta így nyolckor és alatta nyulas melltartó néz Húsvét Gáborra, fejezik be a szemek a köszönéseket forró csókok érzéki nyilalása utánban. Tapogás a topánokban locsoláshoz, a férfias cipő lépdelése most áll meg Évának locsolásban. Settenkedjenek beljebb a lépések a nyúl mintázatú ágyhoz s történjen is meg a kipróbálása.

MotoszkaDaniel•  2024. március 28. 23:16

A törkölypálinka (flörtölő) barátkozása

Valka Judit foglal helyet a második vonalba a padban és a zongorázó dekoltázs lehunyja a szemét. Néhány sor szükségeltetik pótlásra s Zolinak mondja tollba azon mondatokat, amelyekkel e tanuló órán lemaradt. Miután e pár perc elhussol a padok között, Zoltán részéről köszönet Juditnak a felolvasásért. Zolyka fordul előre, a jobbján Ádám matat a tolltartójában.


Nagyszünet köszönt be és Judit mellé pillanatra Orsi helyett Miki ül (amely legény várja a sorát, Judit hívta oda az imént). (Judit pár napja teherbe van esve, de az apa lelépett és ez még nem látszik a pocakján) Azt mondja Judit ajka, most már van ideje barátkozni s ezzel a kétség kihűl. Miky nem tud arcpuszit adni, mivel Judit (majdnem kismama) helyből (rajtállásból) az ajka melegével átöleli Miklós ajkát. Zörög a csengő, pár perc múlva Orsi settenkedve csoszoghat vissza meg egyben veheti kezdetét a főiskolai előadás.

MotoszkaDaniel•  2024. március 28. 00:18

Húsvéthétfő

Amikor pompázik a bundája, a szélnek is jobb kedve lesz és kölnit fúj. Erre a nyúl muszogja a füvet tovább ringatózó füleiben s noszogatja gondolatait, vajon ez mennyire friss fű? Ha ilyen jó illata van, nemrég adhatta oda a mező. Ez azonban most más illat és másvalakitől.


Mit vacakolnak ennyit az emberek? Ezt gondolhatja a nyúl, mikor a locsolkodást nézi. Szövegelnek a legények, aztán meg valami folyadékot locsolnak a másik nyakába derűsen. És ha szerencsés a legény, jó illatú kölnit csíp ki.

MotoszkaDaniel•  2024. március 26. 12:08

Dermedt összejövetel

Az elvarázsolt kastély varázslatos romantikával elevenedik meg. Megy a zene és testtartásba felállt párok kezdenék meg a lejtést. Nőkből álló nézősereg az asztalnál ülve nézi, mi végett válnak kővé a táncosok? Kar fog karon hátulról s illat csap meg. Mondják a nők és felénk is mutatnak (,hogy): nézzétek! (el akarja csábítani!) fel akarja szedni a legényt!


A lánnyal a kis lépcsőn felmenve megállás (a folyosóra beérve a kis takaros ajtó után) és veszi fel a tánctartást. Az illat itt van, nem mozdulnak az emberek? Még csak nem is lélegeznek, mi készen állunk.


(álom)

MotoszkaDaniel•  2024. március 24. 20:51

150 éves és onnan irány Kőbányára

Lengyel Sára elég dohányt összegyűjtve kiszáll a maffiából és új életet szeretne kezdeni. Sándor mutatja neki a térképen, miképpen tudja elhagyni a fővárost s közben érdekli a Sári ruhája alatt húzódó tartalom. Kíváncsiságát meglepetés adja a koronában, távozás előtt megcsókolhatja Sárát. Sára asszony hagyja, az élvezet közben azonban megszámolja az aktatáskában lévő pénzt. Sándor marad (Ő jól érzi magát ott, ahol van).


Kezdődjön a menet? Térképpel megy Sára a budapesti utcákon és mi ez? Halad, halad, halad (a még égető kellemes csókkal az ajkán <jól csókol Sándor>). Azonban nem jut ki, viszont Kőbánya megvan. Valami nincs rajta a térképen, amiért nem jut ki Budapestről? Újra autóba a próba megrázásához, követik? Félórája van úton, a nyomában senki. Elkanyarodik mind.


Ismét a térképhez fordul: azon nincsen ez az út, amin halad. Ne járassák már vele a bolondját Budapest születésnapján. Gondol egyet és egy közepes minőségű utat választ. Úgy erős egy kilométert megtéve autózik és csak nem... átvágták? Kitalál az ezerarcú betondzsungelből az üvegkirakatok meg útlezárások tarkította utazás után, de nincs üzemanyag. Egy félreeső állomás akad és talán, meg tud tankolni? A megbízója kéri Őt itt és Sári a szavát adja, hogy hallgatni fog. Azt mondja Szabolcs, nem ezt vonja kétségbe, csak elbúcsúzni akart. Szabi mondja illetve akár mutat is, hol melyik utat kövesse s seccperc alatt kijut a fővárosból. Ő adta a hamis térképet, mert találkozni szeretett volna Vele. A legmegbízhatóbb bérgyilkos volt évtizedeken át Sára.