Övegh Zoltán

MotoszkaDaniel•  2024. április 10. 11:46

Hárman a szigeten (álom)

Érkezés a kövek talpa nyomta végbe és már az elején megragadja a szemet a barna, simuló s egyenes fürt rövidben illetve majdnem vállig. A koma papírt indul keresni a csücsökbe. Szájra indítok célba találásra egy ajak érintést, melyet apró mosoly fogad. Most látom a dekoltázst, fehér haspóló ez.


Azt mondja Gabi, nem megfelelő a melle. Engem érdekel, miként fogad egy rendeset és útra indulok hozzá. Száraz a csókja, de szenvedélyes. Nem állapodunk meg semmiben viszonyt illetően a csók végére, tetszik neki ez a pecsét.


Tetszhet neki, hogyha olyan esetén a fiú kezdeményez ajak párbajra. Kérdezheti, a komát nem érdeklik a lányok? Tudok neki felelni olyan esetén, mert a válasz igen. A rendes csók végére érek vele és a koma nem észrevételez semmit. Persze, hogy nem érdekli őt a Nő.


A papírt mutatja, hogy megvan. Szép, nagy példány. Ez a lány megvan. Némileg félénk lehet, mert nem csókol vissza. Nézi, hogy a komát mennyire hidegen hagyja a lány mint olyan.


Nézem, hogy már benne vagyunk az alkonyban. Látom a melltartóját és Gabi érdekel, Ő Velem marad (itt ülve). Ideje majd megtudni, hol lakik. Ez szerintem nem lesz szorosabb, kell az ilyen ismeretség is.


Ezek már csak gondolatok, de nem a levegőbe beszélnek. Gabi engem néz mellettem ülve az egyik (kő)hányás peremén. Ha mellém bújik, az illatát is érezni meg jobban be fogok nyerni tekintést a ruhája alá. A tekintetét nem kell már megfogni, megvan.


Mi fogja meg Őt bennem? Erre a kérdésre érdekel a válasz, mert erre a jutalom csók csak arany pecsét. Ez lehet, hogy kicsi mell. De formás és a tarka szemei érdekelnek.


Olyan érzésem van, szerintem hamarosan itt így a köveknél ideje lenne Őt 'Gabi'ként átölelni. Választhatott volna a bizalmába akárki mást is. Nem Én vagyok az egyszál férfi e környéken. /(Na) mondtam, hogy e Nő megfelelő az igényeinknek. Barátnál több, de nem barátnő. Jó ez! / A többi ruhadarabját a póló alatt megvizsgáljuk majd kettesben. Most a szél beszél a kövek között és a folyam csordogálásában érkezik.

MotoszkaDaniel•  2024. április 6. 01:09

HÉT ÓRA

Pál tér magához és előtte (a jelenleg sötét semmiben) árnyat tapasztal mozogni (Egy rendőrjárőr kikötve). Tapasztalja magán, hogy meg van kötözve a keze. Televízió lép ekkor működésbe s adja neki az intelmet. 'A műsorban az hangzik el, ez a járőr a felelős a munkatársa haláláért. Megbüntetheti a rendőrt, aki véletlenül megölte az általa oly kedvelt nőt vagy megbocsájthat neki. Még idő míg a járőr magához tér, mivel éledezik. Az övén van egy szolgálati kés, amivel Pál visszanyerheti a szabadságát. De a helyében sietne, mert a zsandár lehet, hogy a szer hatása alatt kárt tesz magában s esetleg lelövi Őt véletlenül (mármint Pált). Ja? Elfelejtettem mondani, Pál. Van, hogy sötétben többet látni, mint nappal'. Egy bekábítószereztetett nő tíz másodpercenként belelő a semmibe (a tár fele éles, a másik fele vaktöltényből áll) és egy perc áll rendelkezésére Pálnak a döntése kifejezésében. Alig van félhomály, mármint Pál megérzése szerint. Pál úgy dönt, hogy megbocsájt a férfinak. Igen, de a nőnek (a bekötött szemében) maradt még tölténye s a rendőr hagyhatja el megmenekülve a vesztőhelyet. A szembekötött nőt biztonságképpen lelövi. Visszaeső nehézbűnöző és most elveszi a fegyverét is. Még három tárat talál nála, melyeket ellenőrizve kiveszi belőlük a veszélytelen lövedékeket (azokat áthelyezi egy másik pisztolyba).


A nőn golyóálló mellény volt s csak megsebesítette Pált. Ám a vaktöltényes pisztoly van a kezében, hiába nincs már rajta szemkendő. Pál hisz neki, hogy nem szándékosan lőtt bele jónéhányat. Nem sokáig van módjuk ezt az örömet áttárgyalni, mert Pálnak nyoma vész. A gazdátlan folyosón barangolva Patrícia pedig kezdi visszanyerni a látását, ám Én még inkább nem nyúlnék a fegyveréhez (még magával végez némileg vakon). Ajtóra lel s Patrícia a kijáratban reménykedik. Ki is juthat, de jobb ha vigyáz.A látása mutatja számára a kézzel fogható világot, ám most másra vak. Mégpedig a lábára. Térdtől lefelé, mintha egy fekete lyuk lenne a padló (igaz?). Minden lépése szilárd felületre talál, mégis jobb az elővigyázatosság. 'Tudja a padló néhol mozgásban van s valahányszor megnyílik, nem biztos hogy a visszajutást biztosító eleve is rozoga ám működőképes liftre. Tudja, minden késnek két éle van. De Én most a nyelet az Ön kezébe adom. Zuhan vagy szalad ki a szabad szélbe?' Patrícia nem sebesülésmentesen, de kijut (kificamodott lábbal és jelentősen megütődött csuklóval). Tehát ha akarna, se tudna lőni. Most nem is az az újabb ellenség, hanem ez zsákutca volt. Kint van. Igen,de hova került (cserébe, hogy újra szabad)? Szennyvízcsatorna ez és áradás közeleg. Hanem a moslék lében való fulladás, akkor a csöveken mászkáló patkányok sebzik meg s az pedig javítja a tóduló szennyvíz esélyét. Nemcsak az életben lehet elmerülni a mocsokban, hanem bajban is.

Endre érkezik, aki a patkányoktól megszabadítja. Patrícia azonban éllemes s inkább nem jó ember. Felülkerekedve a sorsára hagyja itt, ahol az áldozatjelölt egyedül nem sokáig marad életben. Neki nem Endrével van baja, a fegyvere kell neki (amit el is vesz Tőle). Endre tud úszni, de itt sodrás is van s a több mint kellemetlen csatornaszag. Endre egy beszakadt, felszínre vezető létra csonkját kapja el. Két kézzel kell fognia és az érkezési sebesség megcsapja a csuklóját, valamennyit tompít e csapás okozta fájdalmon a hömpölygő szennyvíz folyó simogatása. Igen, s ki fogja a szabadságáért ezt a fedelet ott fent kinyitni? Csúszik Endre keze a dzsuvától. Egy kóbor csatornavíz árhullám segít rajta épp olymértéknyit, hogy némit lök a csatornafedélen s Endrének ezen idő alatt kell kitornásznia magát. Amint összeszedte magát, meg lehet mosakodni (mondjuk egy szökőkút egykor üzemképes, most valamennyit sugárban sodró tempójú vize esetleg segítség lehet?)


Jeremiás mélázik be ebbe az egykor fegyenctelepként működő börtönféle vesztőhelyre. Patríciát keresi s éles fegyvert talál. Ja, és ki mondta, hogy tudja is használni? Egy nem túl jó állapotban lévő egyenruhás (Jenő) azt állítja, hogy az az övé. Jeremiás nem elég gyors még így se, így hát Jenő lelövi Őt.  Most nekilát, hogy kijusson erről a telepről (Jeremiás volt Patrícia férje. Patríciát pedig Jeremiás háta mögött Pál kefélte). Jenő egy szellőzőn át kísérel meg kijutni, aminek labilis falai néhol acélpengében végződnek (igen, itt nem a patkányok adják a nehezítést). Az egyik csapdahelyiségből beszivárog ide fel a mérges gáz, ám ilyen távolságból csak bódítónak hat. Még ájuláshoz sem vezet. Olyan, mintha szédülne az ember (vagy álmossághoz hasonló gyötörné) esetleg be lenne pityókázva. Féleszméletlen állapotban Jenő egy fészer féleség tetejére zuhan ki és látja a kerítést. Vége van! Azontúl utat lát s az már az utca! De mi ez a piszmogás meg morgás alulról? Őrkutyák, három példány a telek udvarának túlsó végében (azokkal nem kell foglalkozni). Három pedig itt őrzi a kijáratot (ami egyben a bejárat is. Mert e telepet másmerre nem lehet megközelíteni illetve elhagyni). Na, a túlsó kutyák nézelődnek. Ezek meg itt hárman esznek s most bizony szagot fogtak. Negyed perc legfeljebb és felnézve a hívatlan látogatót Jenő személyében észre veszik s akár támadhatnak is. Jenő mégiscsak elteszi a pisztolyát, mert észrevesz egy megviseltes létrát (összeköti elfektetett állapotban a fészert a szabadságot jelentő kerítéssel. Azért nem árt tempózva mászni négykézláb, mert ezen ebek ideáig fel tudnak ugrani. A jó hír, hogy a megtévendő táv legfeljebb úgy alig huszonöt méter. A másik létrát Jenő lerúgja, nehogy lentről ide fel tudjanak mászni az Őrkutyák.


Anatólia a fejéhez kapva ébred s talál egy pisztolyt (nem valami nagy szám. Próbáljuk ki! Ez egy légpisztoly. A semminél többet ér, csak közelről érdemes vele lőni). Hét töltény van hozzá egy zacskóban valami összetört lámpa alatt egy sarokban. Dezső vágja Őt fejbe egy emelettel feljebb (a fegyvert szeretné, mert: azt hiszi, hogy éles lőszer van benne), de annyira erőset nem tud ütni hogy attól Anatólia elájuljon. Anatólia fejbe meg hasba próbálja lőni. Mind a kettővel csak sebesüléseket okoz Anatólia Dezsőnek, aki összecsuklik. Harcképtelen, de ez az állapot Dezsőnél még messze van a haldoklástól. Jól (kecmeregnek azok a bőrre érkezett horzsolások), eléggé kellemetlen és lassú halál (vérmérgezéshez vezet). Dezső beomlik egy ajtón s a feketelyuk veremben találja magát, ahol nyílik is a padló újabb választéki lehetősége. Ezek éhes élőhalottak és mindig szeretik a friss húst. (Abból nem érez semmit ilyen állapotban sokat Dezső, hogy a zuhanásból megérkezett. Az élőholtakat mégis megússza, mert illat'os áldozat érkezik egy másik 'vágány'ról. A másfelé forduló zombikat viszont 'felvált'ja jónéhány éles szurony, melyek a padlóból vágódnak elő és kettő egész hat tized másodperc alatt felnyársalják Dezsőt. A halál olyan gyorsan áll be körülbelül, mint amilyen gyorsan egy betűt alkot meg a gondolat s azt mondaná ki.


Andrej egy hitvány alak s állati ketrecben ébred, amit emberi méretűre alkottak meg. Nézi, hogy az eleséges tálka helyén lejátszó van, az itatós edényben meg kazetta. Azt lejátszva 'Hello, Andrej. Mindezideáig szaglásztál jó pénzt keresve a börtönökben és ezáltal a társaidat is volt, hogy a jó pénzért megvezetted. De a nagy pénznek ára van s a jó menekülésnek is egy útja a sok közül. Most Te vagy a patkány, de Én lehetőséget kínálok. A túlsó szobában tartózkodik mindegyik általad átvágott rab, egykori cellatársad. Én nem tudattam Velük, hogy Te itt vagy. Ám ha túl sokáig bukdácsolsz, azt meghallják és átjőve esetleg neked eshetnek elégtételt véve rajtad /Azt gondolod, ennek ideje elejét venni (igaz?)/ Egyébként is jó lesz sietni, mert: mindjárt ebédidő van és Ők úgy tudják, ez még mindig ugyanaz a fegyenctelep. De ha elég csendesen mocorogsz, az ebédjükért jönnek mindössze át. Te pedig a csapóajtót megkeresve a padlón távozhatsz. Azt nem ígérem, hogy egyben az ki is juttat az épületből'.


Aladár (következő versenyző talál magához e termek egyikében (egy lányt maga előtt székhez kötözve). Az ajtó bezárul és a kihelyezett televízió 'kép'csöve megrándul (szemcsésből világossá lesz s előtörténet), előzmény elevenedik meg majd e képsorok után a fekete hajú meg veres mosolyú bohócé a szó. 'Hello, Aladár! Bizonyra érdekel, hogy Te aki egész életében mások felett önbíráskodtál. Hogy melyik Nő kié, mit keres itt előtted a Nő? Aki végül nem Veled kötötte össze az életét. Kínálkozik egy lehetőség. Leveheted róla a kendőt a szájából, hogy megbeszélhesd Vele a gondolataidat. Vagy ott egy másik lehetőség is, Előtted egy - egy asztalon fegyver van. Az egyikben éles lőszer van, a másikban veszélytelen (vaktöltény sántikál). De melyikben melyik van? Ha úgy döntesz, hogy megbocsájtasz e teremtésnek, aki amúgy meg eléggé falta a srácokat. A szavamat adom, hogy szabadon távozhatsz e próbatételről, Ellenkező esetben ez a terem lesz a sírod, mely magához ölelve eltemet. Újabb önbíráskodás vagy megbocsájtás? Te döntöd el. Amint téltávhoz érnek a lépteid, az időzítő bekapcsol és kilencven másodpercről indul a vizsgád. Átmész vagy elbuksz a vizsgán? Egyetlen döntéssel is jóvá lehet tenni egy élet sok elhibázott döntését'. Aladár a megbocsátást, de fegyvert is vesz magához. Az odaérő Andrej azt hiszi, hogy éles lőszer van nála. A nő hajítani próbálja Andrejnek a pisztolyt. Andrej lövéstereszt meg és a nő szabad. Az ajtó bezárul s a meglőtt Aladár összeesve magára marad. Andrej találkozik kint a kutyákkal őrségben s nem boldogul velük. Számára a játék véget ért. Aladár a sebesülésével küzd és a nő igyekszik a segítségére lenni. Nem komoly a lőtt seb, rosszabb helyen is találhatott volna.Megkísérelnek az egykori börtön tetejéről lejutni, mert találnak (ott) egy létrát.


(elképzelve a soha meg nem valósult fűrész 7 második fejezete. Mert végülis a stúdió nem ment bele a DR. GORDON CSAPDÁI című flm megvalósításába, amit CARY ELWES felvetett)

MotoszkaDaniel•  2024. április 4. 13:58

Éledő lábfők partja (álom)

Csurgó hullámok ízlelgetik a vad és száraz szeretetben a szigetország kavicsát. A nő szeretne hazamenni így a késő estében e romantikázást követően, ám női sikoly ugrasztja ki áramlatában a csendesen hajókázó tengert. Már vetkőzne, hogy alámerül a habokba. Pajtása leinti, majd Ő megnézi és felderíti a kavicsok tükrözte tajtékot. A víz nem hideg, de nem is meleg (éppenhogy langyos). A nő izgatottan várakozik a parton és aggódni kezd, hová tűnt a pajtás? Hol a férfi, akivel volt az éjszakában? Ő is áldozattá lett? Egyre zaklatottabb, amikor fodrozódássá lesz a part vize és ott a férfi. /Partra szegeződvén a társ azt mondja e hölgy társának, nem úszott be teljesen, mert annyira azért nem jó a víz hőfoka. Talált egy női holttestet, de szerinte a halál oka nem fulladás. Megfojtották. Kérdezi a hölgy, a test akkor a lábfők között van? Nem, feleli a férfi. Némileg arrébb a partra szárazra (Szárazra húzta). Akkor a nő szeretné megnézni. Az idő kellemes a vízzel ellentétben a késő estében és csak kisebb sétát kell tenni. A nyakon nincs véraláfutás nyoma, tehát valahol akár egy kádban megfojtották és aztán hozhatták ide a tengerbe dobva. Zúzódások sehol nincsenek, tehát e nőt eltette láb alól valaki az otthonában. Valaki, akiben megbízott. A gyilkost mindenképpen ismerte, mert dulakodás nyomai nem találhatók. A halál pár órája állhatott be, de azért e testet elküldik a halottkémnek (hogy az mit mond. Hogy mit állapít meg?) /

(A perjeltől már képzelgés)

MotoszkaDaniel•  2024. március 30. 21:12

Füstös

Házhoz irány surány és Ő Flóra. Ő van a leginkább itt Pécsen húsvéti hangulatban. Jöjjön illatával s nedvével az a fiola! Hátra kísérve az ágyhoz mondja, belocsolnám még Őt máshogyan e házban? Nem köntörfalazik, már elfekve húsvétos fehérneműben van.

MotoszkaDaniel•  2024. március 30. 21:12

Füstölés

Nyargalászás fel a hegyre és van itt ám bőven illat köszöntés a bogyók révén, Dórát is be kell illatoztatni azonban. A testi derültségének felfrissítése már megvala a pár kilométerrel odébb lévő kilátóban, kényelmesebb viszont a fekvő helyzet (kapcsolva). Ilyen szabadban még a kölni is finomabb az illatban. Az áramlat beszél, nyíljon most locsolásért a kupak!