Övegh Zoltán

MotoszkaDaniel•  2022. július 17. 12:19

AutoCode

Piros kocsi parkol le és Boldizsár megy Lorelláért a kaputelefonhoz, aki a terítőmintás melltartójában le is fárad. Lorella friss jogosítvánnyal érkezik Boldizsárral egy Ford Cabrio-ban az emeletre. Boldizsár feltör neki egy új Cadillac-et, hogy ezt le kell vinni és akkor az övé. Lorella napszemüveget tol fel. Nem ígér semmit. Az már jó jel, hogy brümmög a motor s pillog fel a helyzetjelző. Ráálltak, szóval ki kell kúsznia a parkoló szekerek közül. Egyszercsak felvisít a kerék, aztán elfordítva a kormányt hátramenetből, irányba farol és jelez Boldizsárnak kaparás előtt, hogy mehetnek. 


Wepster érkezik az emeleti garázshoz, hogy elfoglalja a Cadillac-et. Azt nem talál, de a füle kettő különböző csikorgás távolodását a közelből igen. Az autó nem az övék volt, Boldizsárnak kellett a pénz. Mivel összeggel lóg a pénzbehajtó Clean fiúknak. Mark Wepster egy zsoldos, aki feketemunkákat vállal el piszkos pénzből működtetett cégeknek a szajré leszállításáért cserébe és nem szereti hibák becsúszását a tervbe. Mindig vele van a hangtompítós pisztolya.

Boldizsár leteteti Lorellával a járművet, ne legyen szem előtt. A Cabrio Ford-ért visszamennek és hát Lorellának kell a tapasztalat, szóval a parkolóban beszállás. Hátra, előre aztán még egy bukkanónál csúszik aprót a kerék.


A Cadillac-et már keresik, csak Ők nem tudják. Egy korábbi, másik autót is elloptak valakik. Az vajon kié lehet?


(Eddie Murphy az Amerikába Jöttem 2. végett nem tudott időt szakítani az Ikrek 2-re, nélküle készül. Tracy Morgan lesz a harmadik iker.)

MotoszkaDaniel•  2022. július 16. 18:58

A kis pulyka vokálja

Ha hozzá jövök, mindig kihűl a vágy. A szenvedély bírja tűzzel. A mókus szaxofonozik a gitárhoz és a szarvasok bősége táplál meleget e kunyhóba. Én állandóan égek a tett kezének sürgető súlya alatt, hogy Őt a karjaimban tarthassam. Ízesített sör habja várakozik a dobozban és a sípszóra rúgják a bőrt, a tizenhatosig sem tudok elfutni ép bőrrel.


Beér a védő és elkaszálja a lábam, csak a mi kapunkig el ne jusson s már a féltávon túl jár. Pemzli súrolja a szobor női kobakját, de megmosnám én is most a haját! Pusziról, csókról, érintésről is lemondok, hadd hallhassam mindössze a hangját és lássam a pillája mozgását. Üres éppen a pamlag, azonban mekkora az esélye, hogy Ő valaha ide mellém téved? Ilyen nőt a képzelet nem tud alkotni, esetleg a csodálás didergő magja.


A könyvek lapoznak az elmémben és nyitják lapozásra a kezem. Rossz oldalakon lovagolok, a fiókok is elégedetlenül perdülnek táncra. Lelökik asztalról a padlóra a századokkal ezelőtti írólapokat. Cilinder ébreszt, hogy fújt a bíró s tapadjak a képernyőre legalább fél szemmel.


E vidéken sosem hullik le az utolsó hó, de nekem se kötelező itt örökké dekkolnom. Csakhogy a tél mindig az Ő hangját fújja erre, egy deka saját tréfát nem szórtam még a fejére. A kardok dupla fedezékből szólítják az ingemet, ideje odakint fáért loholnom. Attól még nem fogok klír samponnal súrolni csinos fejet, de legalább meleg lesz.


Most én megyek utána vagy elsiklik szánján az óriáskerékhez, viszont szereti a telet! A fürdő vizét melegen tartja a kandallóban lobogó tűz. Engem a szemében és léptekkel loholó láng érdekel. Amint kinyílik az ajka, az bennem jó időre minden gondot elűz.

MotoszkaDaniel•  2022. július 16. 14:20

Eltűntek az időben

Egy ifjú lány feketében itt lett felejtve? Négy rakétát fellőni az égbe és a levegő keverő álljon készenlétben s Krisztina a hangszálaival megint fakadjon arra a fület gyönyörködtető dalra! Táncol a szoknya, lobogó haj ráng az égbe. A sötétkék kisbusznak lobogjon fel a motorja.


Srác jelzi, hogy Ő is indul vissza. Áll a sötét hajúhoz ki az utcára és csörögnek már azok a villámok? Alig kell támasztani Kriszta hangját, a fiatalokat felvenni a saroknál s álljanak a járdára. Az üzletházhoz gomolyognak a felhők, ez nem az eső csapolása e napon.


Rádión mondja a jelet a sofőr, hogy a frekvenciát élesítsék. Feltámad valami szélhez hasonló, csak a menetszél lövései ezek. Micsodát kell fényképezni s mihez kell a régi mikrofon áramba helyezése? Csak a huzat beszél meg a tudósok szavai közlekednek egymás mellett.


Én elnéztem a házmester nem. Ez hat helyett négy rakéta volt, amit fellőttek. Pörögnek fel a kerekek és a kisülések villámlásban izzanak, a kilométer óra is pereg. Átjutottak az ifjoncok s oszlik az égbolt, lehet szétszerelni a kábeleket.


A kebel már nem beszél és pihenhet, másodjára is feljajdult éneke. A lapátok lassulnak, nem kell a hurrikán kapucnija. A karbantartó elhúzza a csöveket a magas és szűk hangárba pihenésre. A kisbusz száguldása álljon meg, az ő motorja szintén hűljön. Az árnyék megy fel pihenni a teraszra. Semmilyen utazó nincs itt, üresen gőzölgő fotelek ezek a kényelmes furgonban.


(Sash! - Mysterious Times)

MotoszkaDaniel•  2022. július 15. 23:09

Eltűnt idő

Vihar készül az égen? Nem, ez csak pár gerjesztett villám. Mire készülnek az iparvidéken? Magas nő fehér öltözékben meg a barna hajában s szoknyájában szól dalra és a töltéseknek énekel? A feketében lévő csajok szeretnének visszautazni az időben? Tartják felfelé a kezeiket. A karbantartó csöveket tol össze és töltéseket áramoltat irányba?


Az alagút felzúg, férfi fogja be a feszültséget? Az a ventyilátor elég jól kever. Csökkentik az áramolást és levesznek egy terhet a kopasszá lett úrról a pózna alatt. A házmester a kezei között mi a fenét gerjeszt? Élesen ragyog kék fényben s a folyosón valami, még bírja a huzat?


A dalolás elhallgat, a keblek sem domborulnak. Megnyílt a féreglyárat? Kettő aranyos csaj és a férfi nincs az udvaron. A gyönyörű dal elhallgat. A ventyilátor is lassul s semmilyen kisülés sehová nem vándorol.


(Sash! - Mysterious Times)

MotoszkaDaniel•  2022. július 15. 20:19

Ekvádor

Várja a kíváncsiskodókat az égen a szárnyak szárnyalása? Tévedj el az őserdőbe és nézz fel! A homokból árnyék mászhatja a talpadat s amerre tekintgetsz, ez bizony mind ragadozó madár suhogó tollazata. A szirtek mentén e tűző napon nőkkel találkozhatnak, akik napozhatnak. Ők óvják az élővilágot van, hogy tigriskörmökkel.


Ne a nevük érdekeljen, úgyse mondják meg. A lábadra figyelj a helyenként e durva kavicsok között feltűnő sziklák mellett a skorpiók végett. Szeded a lábad látnivalóért? Saját felelősségre e szikla széleken és némely nő csapkod a karjával? Csak nem ők egyes kondor szemei a vadra festett szemöldökükkel?


Ugye, mondtam? E kiszáradt s sivár helyeken mindenhol belebotlik a látogató egy hölgybe. Ott lent a melegben a férfiak poroszkálnak. A dombokon, hegyekben a zugok mindegyike a csajoknak ad helyet.


Én tigrist még nem látok, de azt a lányok a párduccal őrzik? Észrevetted, hogy nem engednek be a barlangokba? Arra terelnek, amerre a föld a levegőt perzseli. A lilába öltözött lány homoksziget tetején szárnyal, az előbb Ő nem az egyik csúcs tetején nyaralt?


(Sash! - Ecuador)