Vitorlát fúj az óceán 5.

MotoszkaDaniel•  2021. október 16. 15:54  •  olvasva: 153

A tengernek egy szeme van. Ha kettő, akkor mindent lát. Még azt is, amit a cet nem. Viszik a halak tapicskáikat. Itt a mélyben is van a fénynek lámpája, éji kabátban érkeznek a csattogó lábak víznézőbe.


Felmérni a terepet a kikötés után! Az elsőtiszt lánya engedteti le a csónakokat. A felnőttek már kezdik a merülést másik hölgy után, kit elnyeltek a habok (de itt látták utoljára). Érett kor alattiak a nap keltekor látnak kereséshez. A cápákkal óvatosan, különösen így éjjel. Nekik fal sem kell, hogy hallgatózzanak.


A délelőtt sós óráiban testet hoznak fel a fiatalok, ki vállal lélegeztetést? A helyi bányából közben a nagykorúak raboltak némi aranyat. A kalózok milyen ládát néznek? Nem lehet abban semmi, ez egy kietlen sziget. Bár, rabló is kergetett már galambon rozsdában főtt koltot.


Királyi flotta egy hajója jön a bányához s a kapitányhoz közlegény szalad, bemerni a vasmacskát! A legénység megcélozza a fedélzetet, tisztek húzzák feszesre árbócokra a vásznak széleit. Az ifjú nő magánál van? Elő a főzeléket és számára a főzött teát. Az ott a vizekre pisszen illetve az áramlatokat hasítva, valamint a lobogót feltűzve kutat meg néz a térképen rablásra helyszíneket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!