Veszélyes Vidéken - Bosszú Ynevben

MotoszkaDaniel•  2018. január 29. 23:11

Kyrill hagyatéki ügyet intéz hazájában. Elhunytak a szülei. Kiérve az utcára menne vissza kicsit elrendezgetni magát s indulna vissza Kapavaroszékhoz folytatni a nyaralást. Az utcán viszont leütik. Bevágják egy személygépjárműbe s elhajtanak vele. Egy szolgálaton kívüli város őr viszont ezt messziről látja. Felírja a rendszámot.


Petrájávná eközben úton van Ynevbe Ugekből. Kyrillel úgy egyeztek meg, hogy gyakorolhasson a lány. Meg is adta neki a címét. Mielőtt útnak indulna, a lány közli apjával, nagyon szeretne Perellhez férjhez menni. Korok kissé felvont szemöldökkel fogadja ezt a hírt. Ő úgy tudja, nincs elválva a barátja, de ezt vele beszélje meg, mert Tőle aztán áldását adja rá. Nem ült még hajón a lány, élvezi is a tenger gyönyörét. Nála van egy biztonsági papír is a Bezekle barlangban megismert Manótól. Korok neje megintcsak Ugekben járt s így Petrájávná be tudott tankolni a legújabb bűbájjal. Hiába olvas fel valaki latinul átokszöveget, ezzel szemben hatástalan.

Jane Kurth egyenlőre Ugekben maradt. Megpróbálják meggyőzni, hogy maradhat itt, mert legszívesebben elköltözne innen az évekkel ezelőtt történtek végett. Csalódott a családjában s megveti őket. 

Árdzsellániusz megdug pár csajt, de eljátszik a gondolattal... Meg kellene nősülni. Izgatja a családalapítás gondolata majd, valamikor... Volt pár asszony nála már a komoly verzióból is. 

Detejevná továbbra is jól elvan a lovaskocsi fuvarozgatásokkal, nem gondolkodik még ilyeneken, akkor sem, ha megkörnyékezi pár férfi.


Kyrill magához tér.  Lekötözték számkombinációs zárral. Valami pince helyiségben van. Tévé van vele szemben, amiből ömlenek a reklámok. Valami élénk humorérzékű a talpához helyezte a szabályzót, ki is kapcsolja.  


Petrájávná megérkezik Ynevbe. Sehol sem találja kis barátját, az ajtó zárva. Próbál érdeklődni, a városőrökhöz megy, dehát gondolja csak nincs nagy baj. Elmegy érdeklődni a helyi hatóságokhoz. A személyleírás alapján ráismernek a személygépjárműbe betuszkolt férfira. Egy városőr elmegy vele a lakcímre. Bejutva a házba, a lányra rátámad egy férfi. Ezt az időközben kint őrt álló fegyveres hallja is, bemegy segíteni. A Kapavarosz lány legyűri magáról a hívatlan vendéget, de még nem harcképtelen, ezért a városőr ártalmatlanítja. Nem dúltak fel semmit odabent, tehát nem lehet tudni mit keresett odabent a krapek. A telefonon viszont üzenet van. Egy elhagyatott gyár, raktárépület koordinátáit adja meg benne Kyrill Perell. Petrájávná rendbe szedi magát, aztán útnak indul, előtte helyismeretet kérve a hatóságoktól.


Kyrill Perell eközben megismerkedik a fogva tartójával. A tanítványa volt, csak átállt a sötét oldalra. Jack B. Kurth néven mutatkozik be. Szerinte a vizsgája utolsó szakaszában rossz döntést hozott, helytelen szakvéleményt állított fel Perell. Hat nap alatt 3 férfit és 3 nőt ölnek meg. Minden esetben bizarr és eldugott a gyilkosságok helyszíne, valamint valami okból kifolyólag az összes áldozat holtteste jéggé van dermedve . És kísérteties köd száll fel tőlük ellepve az eget, Mr. Perell testébe. 

Jack elküldi egyik emberét a Bezekle barlanghoz biztos mágikus eszköztárért, javakért. Az azt őrző Manó viszont először köddé válik előtte, utána meg a csatlós kővé dermedve a barlang részévé válik. Onnan meg egy biztos belső kamrában várja majd a test, hogy a semmiben teljenek az évezredek és évmilliók.


Petrájávná a hatodik nap végére megleli a Kyrill által megadott koordináták helyét. Sikerül úgy besurrannia, hogy egy teremtett lélek nem veszi észre. Kyrillre egy alagsorban lel rá az egyik pincében. Kérdezi is tőle, mit keres egy fülbevaló a fülében? Hát úgy, hogy azzal tudott csak segélykérő jelet küldeni, hogy egyáltalán megtalálják. 

7 4 7 9 – 6 9 9 1 a nyitó jelkulcs. Kyrill félfüllel hallotta még, hogy valamelyik már sajnos elhalálozott ismerőse személyi azonosítója ez a számsor.

Nem tudják, hogy nem sok idejük van, körbe néznek. Megtalálják Perell felszerelését és éppenhogy helyre rázzák magukat, Jack ugyanis visszaér, Petrájávná Kyrill bejárónőjeként mutatkozik be. Ezt a dumát úgyse veszi be, de valamit mondani kell. Kyrill egyre rosszabbul érzi magát. Jack cinikus vigyorral tesz magabiztos tanúságot magáról. Hamarosan a foglya halott, reményei szerint. Megy is ellenőrizni kis fiókáját. Az összes embere viszont eltűnt a helyéről. Meg is találja őket holtan a legnagyobb pincében. Kyrillhez megy, az már csak nem szökött meg. Petrájávná ahogy nyílik az ajtó, ártalmatlanná téve, lefegyverzi Jack – et. Az csak nevetve konstatálja, már késő. A legyőzhetetlen családapa a végperceit éli. Ekkor Petrájávná felolvassa a nála lévő Pergamen tartalmát a Bezekle barlang népének nyelvén s Perell percre erősödik. P. Kapavarosz félmosollyal ad nyomatékot örömének. Kurth kést ránt, amibe a lány bele lő s a Jack hasába fúródik vissza. Utolsó erejével még Jack a fegyveréért nyúl. Azt Kyrill lövi ki a kezéből. Jack viszont nem adja meg magát, Kyill a saját átkával végez vele. Jack B. Kurth, a bandita família utolsó élő tagja eltorzult arccal gyengül, a csodálkozást az arcára ragasztja a halál.


Az elhagyatott üzemi területet jó időre lezárják. Petrájávná és Kyrill haza tér Ugekbe. Eltelik egy év, sajnos az igazságosztó felesége elhuny, lejár az ideje. Perell azt feleli Petrájávnának, nagy a korkülönbség és ő barátként gondolt a lányra. De ha megvárja, amíg az egy év gyászidőszak letelik, hogy méltón vehessen búcsút feleségétől, örömmel elveszi a fiatal lányt. Még azzal a feltétellel is, hogy az ifjú Kapavarosz hölgy gyermekeket is szeretne majd Tőle.


Buduli rendőrtiszt (bátyja közbenjárására), a Rejtett Ösvényen való helytállásáért Kyrill Perell védelme keretében, Kobok városrész kapitányságán századosi rangban láthatja el a teendőket. 

Báták őrmester pedig Ugek város őri állományának vezetői tisztségét tölti be. Így Korokról ez a teher is leszakad. Végre nyugdíjba vonulhat :)


2017.07.05

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!