Veszélyes ez a pince: Rossz éjszakát!

MotoszkaDaniel•  2022. július 3. 20:39  •  olvasva: 93

Egy nő miért kopog férfizsaru ajtaján, amikor kezdődik az éj s elmúlt kilenc? Vagy a társa vagy a szeretője? Ha egyik sem, akkor kérdése illetve észrevétele lehet. Illeana Scott azt állítja, valami nem kóser a jelentésekkel. Lefelé a lépcsőn, amerre az imént feljött és ezek nem macskaköves s nem is egyenletes útfelületű utcák.


Csak egy gyönyörű s csinos boszorkány csilingelhet éjnek évadján az ajtón. Egy zsarunál a vasárnap is hétköznap? Az okos nőcskét az omladozó falak sem rettentik el a falfehérre kopott oszlopokkal. A dögös ügynök gesztikulál, hogy pofátlan és szándékosan óvatlan az elkövető. Öntelt jellem, aki gúnyolódik a rendőrséggel.


Lehet egy nő az önhibáján kívül felelőtlen? Ez a nő akkor a legszexisebb, ha mosolyog. Az ínycsiklandó külső mögött azonban ész is lapul. Igaza van, hogy az illető undorító szemétláda erős feketehumorral. A hölgy már azt is bánja, hogy belekóstolt az ajkába s vendégeskedett az ágyában. Most azt nem szabad engednie, hogy e zavart csirkefogó beférkőzzön az agyába.


Jól látja, hogy nagy szakmai hibát vétett a ranglétra e magas fokán. Pszichológiát is végzett, sajnos türelmetlen nyomozó teremti szájon s sóhajt fel fájdalmában. A bűnösnek van egy öccse, aki nem kedveli a bátyját. Az anyjuk mondta is a szövetségieknek, a fia veszélyes ember!


A francia kopó bocsánatot kér az enyhén arcon törölt asszonytól, kinek nincs megoldatlan ügye. Megbánása jeleként mond annyit, nem ütött még meg nőt. Könnyek Illeana szemében, de elfogadhatta a bocsánatkérést. Mert a szemébe nézve mondja az üzenetet, ne hagyják futni ezt a férget! 


Scott nyomozónőt üldözőbe veszik a belvárosi forgalomban s a hídig hajszolják, ami van vagy féltucat utca. A gazfickó nem végzett, csak Illeana jobb sofőr nála és ütközés nélkül e kicsi káoszban megáll. A vétkes meglépett, viszont csapdába sétál. E két élet megreked, az életeik ott ragadnak az alagsorban.


Scott asszony vezetékese csörög, az egykori társa az. A hó belepett mindent e ház előtt, ő maga pedig jól van. Nem ideje befejezni a forró fürdőt? Aztán várhatja őt egy köntös.


(Veszély a pincében 2. - Életeken át 2004)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!