Vérfarkas

MotoszkaDaniel•  2023. október 11. 12:39  •  olvasva: 31

Hermione - t otthon találtuk és azt mondja, átvette a hatalmat az iskola felett egy másik kor. Most mitévők legyünk, cimborák? Ezt a helyzetet mi pusztán nem tudjuk megoldani, akárhányan vagyunk a falkában. Talán menjünk el Rémusz Lupin tanár úrért? Csak attól félek, Ő még nem látott beszélő szürke ordast. De itt hiába ácsorgunk az iskola kastélyának előterében. Keressük fel a holdat és hívjuk a többieket. Norbertet is lehet hozni sárkányként, de Ő itt nem zongorázik.


Menjünk túl a tiltott rengetegen, ahol már csak a hegyek lélegeznek és nyugdíjasan hajlongva integetnek a fák. Komolyfekete jó lenne, de Őt sajnos megátkozta a nagyúr második embere s síkok között lebeg. A pókokra ügyeljünk, habár ránk nem jelentenek veszélyt. Az a baj, fiúk. Hogy nem sokat tehetünk, de azért fel a fejjel. Srácok és lányok, mi legyen? Menjünk a bérceken túlra? Ott a mi birodalmunk határa van, de nem kapunk segítséget. Csak Minerva - hoz mehetünk, oda a galagonya bokrokhoz. Ez az ötlet támadt, nem tudunk máshoz fordulni. Ő vezeti most az iskolát.


Hölgyek, gyertek ti is. Bátran, szerintem rátok is szükség van. Most rögtön indulunk, másodperceken belül. Mindenki igyon, galoppolunk vissza az erdőn át a rengeteghez és be a Roxfortba. Tanácsot kérünk, miképpen beszélhetnénk Rémusz tanár úrral. Az elátkozott gyermeket a farkas vére találhatja meg leginkább s az igazgatónőn kívül nincsen más, aki át tud változni. Segítségre van szükségünk. Nem, nem törünk be éjjel. Megalszunk a kastély előtti lépcsőn. Emberként akkor mehetünk be, ha elmúlt már nyolc óra. Állatként nem fogadnak minket, márpedig Ő talán tudja. A választ arra, hol lehet az elátkozott gyerek.


Nem, nem kell gyorsabban vágtatni. Megérkeztünk, csajok. Még ki is fújhatjátok magatokat. Fújja ki magát mindenki. Ez a Roxfort kastélyiskolának az előtere. Itt, innentől varázslók is vannak. Mi boszorkányok vagyunk. Régi vágású, régebbi korok boszorkánymesterei. Szunnyadjunk egyet, pár óra és felvehetjük alakjainkat. A lányoknak ott oldalt láttam vájút meg itatót, tudnak inni. Hol most nincsen, de a kastély éji fényei adnak nekünk ideki fényt. Mindenki nyugodjon meg, símogatja szőreinket a fáklya fénye. Én is félek. Most pihenjünk. Félek, hogy nem leljük meg még McGalagony professzorral sem az elátkozott gyerek rejtekhelyét.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!