Véres függöny.

MotoszkaDaniel•  2023. február 6. 13:23  •  olvasva: 49

(Akin nem fog a golyó. Vagy akit korán akartak temetni?)


(A Polip zenéje szólal meg) Ezek az éjszaka fényei, Sára Dilletti vérzik és esik össze a golyó ütötte fájdalomban. Vérzik, de vért nem köp. Tárat cserél, aztán húzza magát a földön az autója felé. Azt tudja, hogy baj van. A halál közeledtével barátkozik. Nem erre gondolt, amikor menekülőben volt. Most éppen szünetet tart a vonszolással és mivel autók érkeznek, halottnak tetteti magát. Tűzpárbajt hall, aztán lépéseket. Nem tudni, hány emberét. Talán úgy, hatan lehetnek?

Claudio Rorturro érkezik Claudia Rorturro kérésére, hogy a hullákat vessék a sziget sziklái közé s földeljék el. Rorro Rorturro telefonokat intéz, hogy Claudia elintézte Sárát és nincsen több gond. Rosszalló választ kap, hogy azt a nőt nem kellett volna megölni. Bizonyosodjon meg róla és ha tényleg halott, az nem jó hír a Rorturro családra nézve.

Sárához érve Gino mondja Claudio-nak, hogy ez még él.

-Hát akkor, mire vár? Intézze el. Lövés dördül s Claudio megy közelebb. Mert látja, hogy ez egy nő.

Várjon még! Most meghalt? Megölte?

Nem, Claudio úr. Az utolsó fél másodpercben mellélőttem. A haja lehet poros legfeljebb.

Mutassa. Fordítsa meg a testet. Hadd lássam az arcát. Tudja, ki ez? Sára Dilletti. Tőle volt hangos az alvilág sajtója, olyan gyilkosságokat követett el illetve rendelt meg. Milyen a pulzusa? Jó. Gyenge. Él még, de gyenge.

És lélegzik uram, csak vérvesztesége van.

Kössék el, lássák el a sebeit. Aztán vigyék a kórházamba.

Parancsol, Claudio Úr?

Jól hallotta, Gino. Helyezzék autóba és nem a kórházba. A kórházamba szállítsák. De igyekezzenek, mert pár óra és elvérzik. Az én érdekem meg nem az, hogy Ő meghaljon. Nekik holtan kellett, nekem viszont élve kell. A többiekkel a szikla aljára.

Igen, uram! (Emberek, sebtapaszt és kötszert! Ez a sérült velünk jön. Claudio Rorturro úr kórházába megy, de gyorsan.)

Gino!

Igen, uram!?

Vegyék el tőle a fegyvert. Később visszakapja, talán néhány szép gönccel megspékelve (Megmondtam a húgomnak, hogy a parancs ellenére ne vadásszák le)

Rendben, uram.

És álljon állandó őrség a kórházam mellett, amíg a hölgy: Sára Dilletti lábadozik.

Igen, Claudio úr!

Gino a női testet megemeli. Folyamatosan lélegzik, csak gyengén. Segítséget kér, hogy a többiekkel helyezzék be Claudio úr egyik autójába. Óvatosan, biztosan fájnak Dilletti asszony sebei. Most..., a jármű nagy sebességgel és nem kaparva, de elhajt. Éjjel három előtt Claudio úr kórházához kell érni, mert még több vért veszíthet. Két ember elvezeti mellettük a Claudio házhoz Sára autóját, minden személyes dolgát az okmányaival mellétesznek. Sáros orvosok a helyszínen és veszik át a sérültet. Van aki ledöbben, hogy kit lőttek szitává és túlélte. Ki tehette? Csak találgatások vannak, hogy Claudia Rorturro lehetett.

A korrupt orvosok helyszíni szemléje: Vigyék fel Sárát az emeletre és műtét jön. Meg kell operálni tüstént, különben lebénul s képtelen lesz járni vagy meghal. A test felvitele az emeletre jön. Hogy miért oda? Azért, mert egyrészt ott van minden orvosi eszköz. Másrészt ha valaki rajtaütni óhajt, innen tudja azt a legnehezebben megtenni.

Miss Dilletti alig néha felnyitja a szemét s a történtek ellenére jó jel. Hiszen életben van s nem ájul el. Altatás s munkára. Első hat töltény kint van, ezek Submachine Gunból lőttek rá? Még úgy, harminchatot kell kiszedni belőle. És ezt nő teste elbírta? Igaz, maffiaharcokban különb esetekkel is találkoztak (beszélgetnek műtét alatt az orvosok). Él még? nincs több.

- Igen, doktor úr. Van pulzusa, közepes szívverés.

- Jól van. Akkor küldjük pihenni, tegyék infúzióra. Kapjon levegőt azért. Látom, hogy nehezen lélegzik. Ja, és húzza be a függönyt. Nem kell, hogy a kisasszony szem előtt legyen.

- Hölgyeim, hallották. Mit mondott a doktor úr. Toljuk át Dilletti asszonyt a gyengélkedőre. Ápolók mellém! Jöjjenek, kérem nővérek. Segítünk a hölgynek felöltözni.

/- Ezt is, főnővér?

- Azt is, nővér. Kedvesem. Ha annyira magánál van, a fehérnemű is rákerül./

Claudio Rorturro ezen reggelen bebocsájtást kér Rorro úrhoz, hogy tisztánlátást nyerjen.

-Mit óhajt, Claudio Rorturro úr?

-Megkérdezhetem, Rorro Rorturro úr: hogy miért kellett golyót röpíteni Sára Dilletti fejvadász fejébe?

-Meghalt? Nekem nem is mondták, hogy ilyen történt volna. Sortüzet kapott, nem egy lövést.

-Meghal, ha most rögtön nekem nem felel.

-Miss Dilletti asszony vágtába kezdett és Én nem szeretem az ilyen heves akciókat. Valamint a kedvenc autómat ellopta, amivel más terveim voltak.

-Azért kellett eltennie láb alól a szenátor asszonyt? Nem gond, ha nem kíván válaszolni. Csak kérdeztem.

-El tud sülni, szóval feleljen.

-Ne lőjön! Ez itt az irodám. Menjünk át a tárgyalóba, hogy átbeszéljük a dolgokat. (Pillanat.

-Igen, tessék. Mindegyik meghalt. Értemmmm.. Jöjjön vissza.)

-Mire véljem ezt Sinore Claudio? Azt állítják most nekem, hogy az embereimet nem találják a Dilletti birtoknál.

-Nem én voltam, én csak önvédelmet követtem el az embereimmel. Magára vessen. Különben is: azt se tudom, miért nyitottak ránk tüzet.

-Ők voltak a biztosítás, ha a húgom. Claudia Rorturro nem intézné el Dilletti kisasszonyt.

Claudio meg de nem lelövi Rorro urat és kemény tréfa keretében a telefont melléteszi, hogy hívjon magához orvost.

-Ha esetleg meggondolná magát az együttműködésünket illetően, a válasz: Sára Dilletti kisasszony él.

Örültem, uram! A számomat tudja, Rorturro úr. Egyenlőre Isten áldja, Rorro.

Rorro telefonál a földről a szőnyegen sebesülten: -Én vagyok, uram. Jó hírem van. Nem, nem. Minden rendben, csak meglőttek. Tárgyalásom volt Claudio Rorturro úrral. Sára Dilletti él, életben van. Hát Ő azt állítja. Igen, uram. Ezt akarta hallani, hogy: az Önnek nem jó, ha Miss Dilletti halott. Miért nem mindegy, hogy az a nő él vagy halott? Jó, rendben. Bocsásson meg. Csak kérdeztem. Tehát Sára asszony életben van, még ha gyenge is.

/Claudio autózik egyet a sziklák között, hogy a merénylet hátterét felderítse. Nők le akarják szorítani az útról, a parton tudja őket kiiktatni. Felhúzza a lányokat széktámasszal a talpuk alatt egy kötélre, valljanak. Nem nagyon, nem igazán vallanak sokat. Egyszerű merényletről tudnak, hogy bérgyilkosságot rendelt meg valaki. Amennyiben Sárát elteszi valaki láb alól, jutalmat kap./


A ZÖLD TORPEDÓ, A BÉRGYILKOS, HAT CIV. 104.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!