Vasmadarak öt - Nyolc év

MotoszkaDaniel•  2019. november 23. 21:17

Helen odamegy az esketőtagokhoz, hogy az öltözéke így jó - e? Meg szeretné lepni a vőlegényt. Jön a válasz, maradhat! Nem meztelen. Semmi akadálya az esküvőnek.
- Dolárovits Béla. Akarod ezt a hajadont feleségedül, akitől csak a halál választhat el? (Béla a menyasszonyra néz, majd vissza az esketőre) - Igen, akarom.
- Helen Wright, akarod ezt a férfit törvényes férjedül?
(Helen a menyasszonyi fátyol alatt köhög aprót, majd felel a kérdésre. Előtte körbe néz, Bélára sandít. Meg kell várni a választ, mert Helen félre nyelt. Elnézést kér és érkezik ajkairól a válasz, hiszen arra vár a férfi, hogy összeadható vagy nem adható össze a menyasszony és a vőlegény) - Akarom!
Az eskető kihirdeti a csókot, mától házastársak. 
Egymás felé fordulnak és Helen ledobja magáról a menyasszonyi burkot. Egy gyakorlatilag semmi kabátka és alatta szavakkal le nem írható hímzésekkel tarkított fehér melltartó, szép és ízléses motívumokkal. Repülőgép is van rajta. Most már nem tabu. Egy esküvőrre való, igazán szép melltartó. Helen vár pár másodpercet, amíg Béla magáévá teszi a látványt, hogy azután dobbantson egy lágyat. Mindenestül, egész melle bele lebeg. Kaján mosollyal várja Helen a csókot. Béla meglepő tekintete az éterben, de nem fagy le. 
Jöhet a csók. 
Béla: - Szeretlek, Helen! 
Helen: - Szeretlek, Béla!
A lényeg után a csokor elhajítása. Tapstól, ovációtól és gratulációktól hangos a levegő. Ők most már férj és feleség, miután kiszabadultak egymás úgy... Hatvanhat másodperces csókjából. A helyszínen ül Uffergh Wright is, Helen húga. Kézen fogva a férfival, akivel korábban a támaszponton csókcsatába kezdtek. Ő Tenyér Álmos barátom. A csokor addig pattog valahogyan, amíg Uffergh kisasszony egyik karjába nem huppan. Megragadja azt és pár pillanatig néznek egymásra, aztán ölelés.


Nyolc év múlva. 


Hölgyek érkeznek egy szállodába, csak egy éjszakára veszik ki. Nyolc óra, ébredeznek. Kilenc óra, étkezés és egyenruhák magukra öltése. Kik lehetnek ők? A szobakiadó is nézte érkezésükkor, kik ezek a dámák rúzszserűséggel és ilyen kimért, gyors léptekkel? Mondják is távozáskor, de a vendégkönyvben ugyanúgy benne szerepel a megnevezés. Nézi a naplót a férfi: Légikisasszonyok, légierő. 
A szálloda elhagyása és Helen Wright - Dolárovits Béla rezidenciájának megcélzása.
Az egyik pilótalány a szálloda halljában lányokat lát, amint ajkaikkal próbálják feloldani a világ lényegét. Egy fotelban vagy heverőben ülnek és félig, valameddig, többé kevésbé nyitott köntöst van rajtuk. Egy - egy fekete, illetve szürkéskék melltartóval. Időnként mosollyal egymásra vigyorodnak, aztán folytatják a puszik szájpacsiját. Végül a száradás végéhez italt rendelnek és újságot olvasnak. Beszélgetnek.
A másik pilótalány ezen szauna részleggel szemben egy fiatal párt vagy kettő barátot lát, de ilyet még nem látott! Éppenhogy átlag arcú, de rondának nem mondható fiatal fiú és szőke, topfélében lévő lány rugózza egymást csókokba. Valószínű egy fiatalkori valami lehet, mert a fiú kevésbé mosolyog. Folytatni kívánja viszont, de a lány széles vigyora csók közben s kinyíló szeme mindent elárul!



Előző este Béla teljesítette Helen Wright felesége kérését, hogy védekezés nélkül nyomják be az ágyat. Gyermeket szeretne Helen.
Tizenhárom óra lehet? Valami olyasmi. Pár órája Béla javasolta, csak úgy fölösben megint pásztorkodjanak egyet. Ezután Helen nem egy rejtvényfejtős típus, de Béla szereti. Nekilátnak párhoz és mivel Béla a gyakorlottabb, van hogy segít a repülőprofi asszonynak. 


Kopogás és csengetés. Egy szál fekete melltartóban és szép repülős nadrágban Helen ajtót nyit. Álmos hőköl, de leinti Helen. Uffergh is vele van. 
Az a világ lényege ebben a pillanatban, hogy pilótanövendék lányok érkeztek és hogy a kettő ötperces rakétával a minisztérium felhatalmazására repülniük kell tetszőleges időpontban. Az itteni légitársaságé a megtiszteltetés, hogy kipróbálhatják a maradék kettő szuperprototípust. 
Fáradjanak be! Béla készen van. Helennek kell néhány gönce. Igazolványok legyenek még. Illatfelhő nem árt és már mehet is a csapat. A támaszpont innen néhány sarokra van. Repüljünk egyet, nem igaz? 


Be a gépekbe. A lányok elfoglalják a két vasmadár egyikét. A másik kettő pilótalány kapja Helen és Uffergh madárkáját. Előszöt bejárják a normál képességet igénylő tájakat hegyeikkel, völgyeikkel, vízeséseikkel és öböljeikkel, rónáikkal, síkságaikkal együtt. Itt minden további nélkül mehetnek elöl a pilótalányok. Rádiókapcsolat van.


Rájuk esteledik, és az Helen - Uffergh Wright páros jelez, hogy vége van. Leszállás. Vissza a bázisra. Pihenhetnek. Ők még egy valami..., szurdokfélét megnéznek az estében. A lányok is akarják, de veszélyes is lehet! Hangzik az üzenet.
Jó! egye - fene. De csak akkor, ha mögöttük mennek. Rendben van, miért lenne az gond? Az ötperces rakéták lemaradnak mögöttük és ha kell, akkor libasorban halad a vasmadár kvartett. 


Helen és Uffergh húga sem tud angolul, én magam sem! Elhangzik pedig a nevem, Dolárovits Béla tudja - e? Az egyik barátom tudja, Álmos is kíváncsi, mit jelent ez a szöveg, amikor Helen - ék számára is ismeretlen környéken repülünk. (SMOKEWEED) Füstgyom hegyláncok! Hangzik a barátom fordítása. Tábla is jelzi, csak tapasztalt pilótáknak és felkiáltójel hozzá még rajta: Vigyázat! Óvatos repülést!


Sűrűn szál fel a pára, kiszélesedő öböl lesz tengerré, ami hullámzik. Veszélyes, balesetveszélyes sziklaszirtek. Szépek, de veszélyt rejthetnek! A köd hol eloszlik részben, hol villámcsapásként hullik ránk. Helen és ikerhúga, Uffergh a radart úgyszintén figyelemmel kíséri. Egy kiterjedt, hegyes sziklaláncnál jól is jön, mert az ikerlányok élesen kell magukhoz húzzák a botkormányt. FEL! A tajtékzó tenger légörvényt szít a levegőben. Légzsákokkal vigyázni! Hátranéz a Wright testvérpár és hallom, ahogyan szólnak vissza egymásnak. Mindegyik megvan! Ügyesek. Óvatosak, de ügyesek! 
Most jut eszünkbe, nem láttunk olyat, milyen hosszú ez a szakasz? Csak egy indián harcos volt odabiggyesztve mellé (mondom ezt a feleségemnek): Azt mondja Helen ekkor a rádióba: 
- A szakasz tizenhét kilométer hosszú, srácok és csajok. A férjem emlékezett még a táblára és csak egy embléma volt mellékelve hozzá. Azt meg én ismerem. Most akkor repülünk hét és fél kilométert odafelé, visszafelé a másik fele ugyanennyi. Beugrott már.


Az út felénél egy óriási légörvény van. Helen és Uffergh átrepülnek rajta, a pilótalányok megkerülik. Ez volt a nehezebbikje, bátrabban mernek visszafelé 'vitorlázni' a lányok. Most már mernek figurázni. Igaz, hogy ésszel. A feladat akkor is az a minisztérium részéről, hogy kipróbálás. Tesztelés. Itt öbölfélék vannak inkább apróbb hegyekkel. Köd is akad! Csak nem olyan sűrű, de az végig beteríti a széles hegyláncokat. Lehet ám mozgatni a botkormányt. Pár kört tesznek némely 'lefejezett' szikla körül és az egyes egyenes részeken élesítik a rakétaművet. Sebességvizsgálat! 
Helen benéz még egy szűk barlang félébe. Oda be? Rajta! Szép, csak semmit nem látni. Hát akkor? Fényszórókat elő! Aránylag hosszú, nyomás! 


Az alagút vége látszik, de nincsen torkolat. Jól kifogták! Fel lehet csak menni, viszont akkor vagy éles tűrepülés vagy lassítás és úgy felfelé. Jó lesz az lassítva! :)
Gép felemelt, botkormány vissza és irány a tető! Beesteledett, ezzel a Füstgyom zóna nagy részét átrepülték. 


Hullámzó tenger előttük és kerülgetve a hegyeket - sziklákat, apróbb örvényeket, négy kilométer után jön a tábla áthúzása. 'Útkereszteződés': Jobbra a megye, balra az út vezet vissza a támaszpontra és megvan a tizenhét kilométer.
Helen és Uffergh Wright beszél felváltva a pilótalányokhoz. Futkároznak a Hertz-ek a rádión: - Függőleges és vízszintes repülés spirálban, használjátok a rakétahajtást is. Itt repülünk mögöttetek! Kérdés van?
- Igen, Mrs. és Miss Wright. Melyik gombbal lehet működésbe hozni a rakétahajtást?
- Keressétek meg a Turbo gombot, egy pirosat!
- Megvan, tesztelés végét megkezdjük!


Uffergh Wright mondja elvileg jegyesének, Álmosnak: mennyire szorítja a melltartó. Miss Wright ki is gombolkozik pillanatra. Most már megvan és Álmos kezét kéri, aki határozottan megfogja és átkarolja, egyenlőre barátnőjét. 
Az estében masíroznak az ötperces rakéták. Igaz, hogy a negyedik nem az. Hiszen hármat kapott a támaszpont, de maradnak Helen és Uffergh közelében. Csinálnak még egy - egy kanyart bukfencben meg cigánykerékkel a most már teljesen estében, utána jöjjön a leszállás.


A torony bejelentkezik. Na ez az érdekes, mert arról nemhogy Helen s ikertestvére, Uffergh Wright nem tud, a pilótalányok sem! Szélirányt, csomómennyiséget közli egy férfihang és hogy leszállhatnak. A fényeket figyeljék. Jó, hogy megérkeztek, mert zivatarzóna jön északnyugat felől. Hat leszállópályát kivilágítanak. Tudják, hogy hat vasmadár szállt fel s kezdjék meg a leszállást.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2019. november 25. 15:25

de jó