Vadszocializmus

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 25. 18:31  •  olvasva: 78

Mátyás király palotájának romjain járok és Ő szól hozzám a sziklák mögül? Nem. Ez egy megnyerő barna szemű és szintén ilyen színű, egyenes s rövid hajban pompázó nő. A külseje oly fiatalos hozzám képest, a lányom vagy a húgom lehetne. Mit mond? Jövendöljön nekem. Villanyoltás vár a Kárpát medencére? Felemelkedik Attila népe mostanában avagy a turul átok marad és marjuk egymást?

 

Rövid mesébe kezd semleges válasszal a villanykapcsolót fény feloltásához mostanában ne keressük. Ajnássy Márton képviselő úr elbukott és a kommunista rendszer pátosza hatja át életünket. A masni ugyanaz ami volt, csak ötvenkettő csillagos színezettel. Amíg fel nem ölti magára az egykori Óvilág a modernkori Európai Egyesült Államok megnevezést, Európa nem emelkedik fel és csak torzsalkodni fog önmagával. Tehát a ködben maradunk, annak minden párájával.

 

És a Magyar Szocialista Párt?

Azt feleli. Nem vérzik, de sír a párt. Fel nem fog emelkedni már soha az egykori Horn kormány fényébe. Horn Gyula volt az utolsó huszadik századi politikus, aki Angela Merkel romjain láthatta az NDK - NSZK felbomlása után Németország felemelkedését. Ami minket illet, nem tudunk még összefogva együttműködni. Megegyezve egy, nagy döntést meghozni. Kiveszett Hungária utódnépének a gondolkodásából a hosszútávú elképzelések meghozásának tervezése.

Villany akkor jön, ha az érdeket a józan ész váltja fel. Megsemmisülés nem vár ránk, de jelentős meggyengülés igen.

 

Elköszönés nélkül húzódik vissza e nő a sziklák falának kőtömbjébe, én pedig megindítom a sétámat innen fentről oda le e csodás napsütésben. És csupán bízom benne, hogy nem képzelegtem. Ez a képzelgés is rémálom volt. Az egyetlen biztató jel, hogy nőtől hallhattam eme intelmeket s nyájas hangja volt tagolt lejtésben.


(álom)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!