V.U.K.: Úton a Seriffhez

MotoszkaDaniel•  2018. augusztus 12. 23:30

Két férfi járőrözik települések között és lovaskocsi tűnik fel. Négy álarcos lendül támadásba. Tüzet nyitnak a férfiakra (egyikük fehér, a másik fekete bőrű), mind a négy álarcost leszedik. Aranyat kívántak zsákmányolni a haramiák. Kis halak lehettek ezek. Nem sok, de valóban szállított némi aranyat a szekér.


Kira indul útnak Tombvill városából. Frissen kihelyezett seriffhelyettes. A seriff kérésére indul meg lovaskocsin. Gyönyörű a táj, szép nap virrad rá és az is az, ami az út alatt kíséri. Elmereng a látványban, legalább nem folyton a kolt utáni rángásra kell figyeljen. 
Erre nem járt még, esetleg gyerekként a szüleivel. Talán féltávnál tarthat? Lódobogás zaja üti fel benne az emlékekben való barangolás nyugalmát. 
"Állj! Fel a kezekkel! Le a kocsiról. Igazolja magát és az úticél illetve ha van rakománya: a megnevezésüket kérem." Szól a tájékoztató felszólítás a sötét bőrű úrtól. Mind a ketten kalappal együtt talpig feketében vannak. Elveszik Kira fegyvereit.
Nézik az igazolványokat és a rakományt.
"Krajcár Kíra frissen kinevezett seriffhelyettes és Simity City-be viszem a rakományt a seriffnek. Mára kérte. Régóta van erre őrjárat? Gyerekkoromban nem emlékszem, hogy lett volna"
"Csak pár hete lettünk ide rendelve. Az imént megtámadtak nem messze innen egy postakocsit, legalábbis annak gondolták. Nem sokat zsákmányoltak volna, asszonyom. " Beszél pluszban még a fehér fiú a néger társa mellett felhúzott pisztollyal Kírára irányítva. 
A fekete bőrű szintén koltot tart Kírára miközben a rakomány és Kíra személyazonossága felől megbizonyosodik.
"Rendben van a papírja, Doug és az igazolványa is. Nem dísznek van rajta a mellén az a csillag. Az igazolványai és az okmányok, kisasszony. Fáradjon vissza a bakra. Kollégám máris adja vissza önnek a fegyvereit." Megpörgetik tengelye körül fegyvereiket és rakják el. Kíra leengedheti a karjait, visszakapja tulajdonait.
"De biztos, hogy seriffhelyettest küldött oda a munkaadónk? Nem szokott ilyet kérni. És maga elég fiatalnak tűnik." Érdeklődik a sötét bőrű.
Kíra felül a szekérre. Villámgyorsan kilövi fejükről a kalapjaikat és azokat úgy irányítja pluszlövésekkel a levegőben, hogy az őr urak kezeibe essenek vissza. Megforgatja jópárszor a koltot, mielőtt a hüvelybe tenné.
Mosolyogva hümmögnek egyet. "Douglas James Murthstone (mutat a fekete bőrű fehér társára) és Richard Michael McDunlee(a fehér bőrű járőr). 
"Út őrök vagyunk, asszonyom Rick -  kel."
-Kisasszony." Kalapjaikat magukhoz véve köszönnek. "Két oldalról kísérjük Önt. Ahogyan néztem értékes szállítmány. Doug...?" 
"Megyek, Rick."
Doug: "Indulhat, kisasszony!"


A haramiákat begyűjtik és az elrabolt aranyat elhelyezik Krajcár Kíra szekerén. Visszakerül rendeltetési helyére majd. Kíra a bak alól elővesz az uraknak kettő pisztolyt. Ha gondolják az övék lehet. Erről ők megkérdezik főnöküket majd, használhatják - e? Elfogadják.
Az út vége felé jobb kéz felől a hegyről indián lovagol és int nekik. Kira az utat nézi, de az útőrök vissza jeleznek. Az út végére érve a falu határában két tucatnyi indián sallang elébük. Doug nyúl a fegyveréért, de Rick megfogja a kezét. Nem kell. A törzsfőnök eléjül lovagol, komótosan feléjük baktat. "Üdvözlet" meghajol. Rick a kalapját érinti meg köszönésként "Mit tehet Kuluku törzsfőnökért a város úti őrsége?"
"Fehér csillagos szőke lány lenni fogoly?"
"Nem, nem fogoly rézbőrű testvérem. Csak elkísértük a seriffhelyettes asszonyt"
Kira nem tudja, hogyan köszönjön, kalapját emeli meg. Kuluku puskáját emeli.
"Lenni felénk néhány gyanús fehér ember. Arcuk eltakarni kendővel. Minket még nem bántani. Lenni óvatosak, urak!" Egy szép indiánlány nézi meg Kira kocsiját. Nem tartják fel. Hadd lovagoljon oda. Köszön Kiranak indián nyelven. Ő csak visszamosolyogni tud. "Hi!"
Ez hátha jó lesz "Zsássz kusosz!" 


Kira nem alszik a közeli településen, ahol leszakadnak már róla az őr urak. Elnéznek Kulukulu népe felé és aztán vissza az őrhelyükre. Ő maga leteszi a szekeret a seriffnél és másik, pihent lóval hazaindul. A délután folyamán megérkezik még vissza Simity City falujából Tombvill városába.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!