Tükröződik a szikla

MotoszkaDaniel•  2021. május 20. 12:24  •  olvasva: 155

Tar fejjel kalandozik el az elme, megneszeli a kincs helyét. A fák alatt bújik meg az ősök szíve, az ajkak mellényben ültetik az erdőket. A csillogás mohó vágyra talált? Hasztalan az igyekezete. Amit keres, annak hűlt helye már. Indián lakat s ostor csapás éri a botor tudatlanokat, ha erre vállalkoznak bárány felhője alatt.


Rájuk borulhat az ég szintén. Tehenészlegény elvétve rója a rónákat. Az őrszem azt is látja, ha az éj elálmosodik vagy a szikla a mélyalvásához omló kavicsot hint. Nézi a felhő a gazdag földműves inget a tüzelés sugarának jelével.


A tavat a gomolygás öleli. A tisztátalanok menjenek innen, mert eső eshet ádáz fejükre a galád öltönyükben. Az ármány megjelenése e szurdokban elkárhoztatott, botor botlás szüleménye az agyban. A holló hajnalban kel s kalandoroknak veri fel a sátrat.


Az erdő nyula széttárja köpenyét? Neked nem kell félned, sokat jár e vidéken viszont hiányos kalapban a rabló. Mohósága végett elhagyta a felesége s kísérel meg szerezni egy másikat. A kincs nem fogja megadni, más eszközt keressen magának.


Bocskor simítja rá a földet bronz indián ládára, de hová fogja azt mind az ég kivetni? Törzsi lány ezt komoly mosollyal nézi.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!