Tükröződés a sziklán

MotoszkaDaniel•  2021. május 16. 00:53  •  olvasva: 185

Miért jöttél ide? A kincs bátor fénnyel lesz előtted.

Őrzött ereklyék ezek, de megleled? 

Itt megáll a langyos víz. Te csak tarts lefelé, a szurdokban.

Nem viszi az erőd a lábad? Ne vágj neki gyalog! A barna ház árnyékának tornácát keresd fel. Ha megfáradt a tested, le is hunyhatod e hajlékban a szemed.

E szilaj vidéken csak a vadak fordítják el ébredéshez reggel a reteszt. Rád leshet a közeli árnyék, evezővel megfontoltan vedd a patak vizét. Ha felülkerekedik rajtad az ár, elsodor a mélybe. Ne engedd magad sodorni a vízesés szélére.

Bölcs voltál és rövid időre, de tábortüzet csiholtál? Melegedhet a tested, ha testesen megáztál. Ruháid is élik át a száradást, mert errefelé gyakran járja a szél a túráját. Ne vedd le viszont a figyelésed a zúgó, duzzadt patakról. Ne hagyd, hogy elvakítson a szikrázó fény. Az ösvényeken néhol rád csepegő kátrány elől óvatos légy. A ládát szűk gödörben kajtasd s ha a nyoma eléd tárul, hátra mindig pillants! 

Hogy miért hagyom ezt ott, valamelyik szirt szélén? Én már nem nézem sokáig e vidék szép mindenét. Volt amikor még erőm teljében jártam be minden út néhol elbújó szegletét.

Kérlek, halljad meg az ujjam mutatását. Megfeszül az erőd? Tarts ki a hidegben! A fogaid csikoroghatnak, de nincsen már messze a győzelem. Megvan még az eszméleted? A hűvös erdőben markold fel az értékeket. innentől már nincs szükséged a szamár létrájára, elég egy ártatlan arany mankója. A sok irígy ember végett napnyugtáig a szikla szélétől a főútra s hazafelé tévedj!


(Forrest Fenn műgyűjtő megtalált kincse Santa Fe-től északra, Észak - Amerika.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!