Török kör 2.

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 11. 23:14  •  olvasva: 90

Részint megadatik az idő során, hogy a perzseléssel még nem megy el a csobbanások időszaka és van mód fürdésre vagy éppen a testünk áztatására. Evelyn hívására a két házaspár útnak indul és ezúttal azért nagyobb összegért, mert Mercedes és BMW is akad a szállítandók között. Az üzemanyagköltséggel nem kell bajlódni, Evelyn állja azt. Most kivételesen az sem gond, ha Laurella illetve Lorella szó szerint egy szál melltartóban vannak a különlegesen nagy pára tartalom végett. Azaz ömlik a hőség, ez pedig szokatlan ilyenkor ősszel Törökországban. Evelynnek tartalék vezetékese van és arról intézte a telefont, eddig nem volt ebben az irodájában. Laurella meg a család nézelődik, hogy Lorella is kíván jönni? Dehát neki a napokban lett csak meg a jogsija. Nagy ügy, Lorelláé meg három hónapos.


Jönnének vissza, amikor a hivatásos sofőr árokba viszi a BMW - t és várni kell. Kettőszázhat napot, amíg megjavítják. Csörög is Evelynnél a telefon, hogy mi a helyzet. Azt mondja: akkor jönnek, amikor tudnak. Bármilyen hivatalos egyéb költség felmerül, írják az ő cégének a számlájára. Megfizeti.
Törökország nem 'nagyon szép',hanem 'keletdéliesen gyönyörű'. Az épületeivel, az emberekkel, a kultúrájukkal. Nem mondanám őket sértődékeny népeknek. annyi csak az észrevétel az először ittjáróknak pl. Török Györgynek, hogy ezek nem cigányok. Magyarországon összekeverés esetén még rendben van. A törökországi népességnek világosan barna a bőrük. Fürdőkbe lehet menni, ahol elképesztően kiváló az élmény. A lányok elmennek kazettát venni, ahol az eladó majdhogynem flörtöl. Aztán észreveszi magát. A férfiak rövidekért mennek, csak drága az alkohol. Kóstolni lehet. Ruházatvásárlás viszont történik. A nők előbb rászánják magukat ebben a melegben a fürdőkre, a férfiak sem maradnak ki azért.


Ábel, György és a többi férfi ülnek a volánok mögé. A nők a térképet nézik. El kell találniuk a teherszállítóhoz. Laurella kipróbálásnál kettesben is kapar az Audival. Lorella egy rövid meg forgalomtól elzártabb távon próbálja ki ugyanily módon, csak némileg vadabbul a BMW - t. Nem rossz török földön, csak ez a meleg ne lenne. 
Ezúttal a szovjet rakéták makett tehergépkocsikra lőve célozzák a szintén fából készült rakétákat a teherautókon. Rendőri felvezetést kapnak ezért és azok is csikorognak a menet során. 
A határnál nézik a ruházatot. Irakban készpénzátutalási megbízás jár büntetésben azért, ha valakinek lecsúszik a melltartópántja. Márpedig Lorelláéval ez történik a jobb oldalt, vállnál. Igen, csak ez nem Irak. A kelet kapuja, de nem a kelet világa. Akinek meg megvan az öltözéke és nem kacérkodik mondjuk pántnélküliséggel, az kedvezményes árú melltartót kaphat. 
A járőrautók a Balkán széléig, azaz a magyar - jugoszláv határig elmennek velük. Ugyanis ott meg utcai lövöldözés tör ki.


Már megint csörög a telefon Evelynnél, ki lehet az? A házaspárok a gyerekekkel meg ismerősökkel elmentek és felvették a pénzt. Evelynt elismerte az apja és helyettes immáron a testvére (kettő gyereke van és egyet még szeretne) cégénél. Törökország van a vonalban, hogy a járőrautók üzemanyagköltségét elküldi faxon és annak az összegnek Magyarország az egy százalékát kell csak állja. A többit Törökország fizeti. Lövöldözés történt Jugoszlávia északkeleti részében, ezért döntött az állam a rendőri kíséret mellett.


Evelyn elmegy szabadságra többszöri százhatvannyolc órára, addig egy felvett titkárnő helyettesíti Őt(Egyet még mielőtt e megkezdődne, ezúttal Ő tárcsáz az elsődleges vezetékesről. Érdeklik ez a gyönyörű, török mintás melltartók. Úgyhogy mellékre kapcsolnak neki). Kezdésnek 'belövi' (van ahol beválik, ha ilyen pumpált mellekkel behajol) a melleit és afölé is csak egy nem túlzottan begombolt fekete kosztümöt vesz fel. Nem libegnek, csak így más melltartó kell. Az is érdekli, amit hoztak neki (de nem feltétlenül ezért utazik el pihenni az egykori Oszmán birodalom hazájába). A rádiótelefonja be van kapcsolva. De ha keresik Őt, az sem hivatalos. Akkor minden rendben megy a cégnél. Eltölt egy hetet Belgiumban, egyet Törökországban, egy harmadikat az Perzsiában (azaz, ami a mai Irán) és választja még negyediknek az NDK NSZK - t (vagyis, ami ma: Németország).

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!