Török kör

MotoszkaDaniel•  2022. július 30. 18:06  •  olvasva: 102

Kázmér, Barbara, Ernő, Borostyán illetve Ernő korábbi házasságából származó fia (Ábel) indulnak meg türkbe. Laurellától kérdezi Lorella, hová megy (A napokban szóltak rá az iskolában, hogy túl merész az öltözéke és ekkora dekoltázst ne hagyjon)? Lorella összekap pár ruhát és mondja ajtóban lévő nővérének, hogy mehetnek. Ez a szünidő második hónapjának a vége. 


Evelynnek kell újból autókat hozni, ezúttal hármat és járműhordozó repülőre kell szállni. Egy az török, a másik kettő Audi.

Törökországban több, mint meleg van. Az inget magukra kell venniük a lányoknak, más kikötés nincsen. Csak ne egyszál fehérneműben legyenek.


A telepre megérkezve szállnak be a járgányokba Kázmér, Jenő és Ábel. Oroszország szovjet rakétákkal sorozza Törökországot, kettőt kilőttek már menet közben! Ennyi a helyzeti nehezítés, amíg elérik a tanker repcsit. Géppisztolyosok kérnek okmányokat az utolsó kereszteződés előtt. Most a becsapódások arrébb vannak, visszhangzanak mindössze. Csendőrkanyarral megfordulnak és tolatva beállnak az autószállítóba. 

A levegőben cikázó tölteteket lehet látni, ezen bombázások a szárazföldre korlátozódnak. A csendből lehet tudni azt, hogy elhagyták Törökország légterét.


Most csak azért taposnak be a tankerból való leszállás után, hogy a pluszpénz elérése végett beleférjenek az időbe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

MotoszkaDaniel2022. július 31. 22:13

@DonGiovanni: Mit kell érteni a tárca alatt? A többit mind értettem.

DonGiovanni2022. július 31. 21:26

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

DonGiovanni2022. július 30. 23:03

Jó kis tárca lett ez. Velős, tömény és lényegretörő. Nekem sokat adott, köszönöm hogy olvashattalak.