Tolvajok városa: S.W., a bölcsesség barlangjában

MotoszkaDaniel•  2020. augusztus 2. 22:30  •  olvasva: 221

Halálcsillag romjain csatangolok. Sheev Palpatine nagyapám vár a sötét oldalon. Fénybe távozott Luke mester könyveinek eszméjén haladok.

 

A szigetet az erő fényben hagyta mesterem távozása után, engem a homokörvény ejt a barlangba. A nagy remeték lapozgatják itt a tudás könyveit. Nagymesterek bevájtak a falakba polcokat. Olvasol s akkora a csend, hogy a cseppkőben fürdő légy zümmögését is meghallod. A tested és a lelked kell, most keresse az összhangot. Ha a kettő megtalálja egymást, ragadd magadhoz a kardod!

 

Sith nagyurak éltek erre valaha, hol a vulkán Anakint leforrázta.

 

Az este elvitte magával a napot aludni s az ezeréves sólyom fedélzetén szállok ki: a hó simogatta tolvajok hazájába.

 

Az utolsó lecke köszönt. Bukó sisakot fel és fénykardot be! Szememet a sötétség mezőjére, éreznem kell látásom világa nélkül az erő segítő s szeretet teljes átölelését.

 

Ha veled van, már körbe vesz. A régmúlt mesterekhez szólj s segítenek! A világos oldal érzi az energiát, a sötétnek szolgái humbuknak tartják.

 

Te Jedi lovaggá lettél a galaxisban hamarosan, de most tolvaj városka késő estéjében háló s gyakorló hely után kutatsz. Befogad egy birodalmi nő és a kedvedért e pár órára, hajnalig egy őrt leitat. Másik kettőt óceán bolygóra elcsalja. Ezek közül a szavát egyik sem tartja, de reggelig az ivóban jól berúgnak. Az ottani szállásra saját koronájuk akad.

 

Az utolsó tagja a bandának tartja a száját. Ha betartom a szokásokat lázadó létemre, a tolvajok városába bebocsájtást nyerek. Sárga fénybe szökik a kardom s a végső leckéhez Jedi sisakom alatt a kardomba markolok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!