Tolvajok a tengeren

MotoszkaDaniel•  2021. április 19. 00:41  •  olvasva: 152

Düh viaskodik az égben és kormány egy darabja törik a fedélzet lejtő pallójára. Óvatlan cselekedet ilyenkor a nyílt vízen a tűzhányót nézni e közeli szigeten. A part közelében felszökő víz, boruló felhők nyugatról repülnek a vállamra. Megbotlik az egyik cselédem előttem egy korláton, alszik a vulkán.


Fiatal kalózpár tartja az ágyút pillanatra, egy Kraken elnyelte az alját. Na, már pihenhetnek is. Csak negyed perc volt és kiékeltem. Kit lőjünk át belőle az ellenséges vidékre? Vagy inkább fel a felhőkbe? Megdagadt a vitorla, mert a megvakult fellegek hozták pórázon a szelet. Másik hajó, jobbról előz minket. A nejem nevet s nekem hátat fordítva ott elöl, bújja a térképet. Csendesül az ingás, talán nyugszik a tenger. A nap győztesen mászik elő a borulás mögül.


Bele kalandozom a tájba, legénység a kormánynál. A dús zsákmánnyal megyünk két szép s nagy szikla között. Az ég ásít és elkergeti a szürkeség árnyékát.


Behajtja az ajtót az alkonyat, kettő matróz bambul bele csókban. Az áramlat végtelenjén úszunk. Remélem, nem ázott meg a rabolt aranylétra. Az árbócok felhúzva. Azt hiszem, ideje letapognom borotválkozni a szobámba. Ők az ajkak fogásában hadd búcsúztassák a napot!


A délelőtt juttat el minket a szárazföld szélére, kikötés és ugrás ki a kikötőre! Miért akarok én csúzlival kilőni egy őrtornyot a vízben? A pisztolyom meg felhőre lőne. Kikötünk! Eldobott kést s kialudt lámpást felszedni! A szemben lévő sziklás szigetet hajnalban fedezzük fel! Különben is, be kell foltozni a hajón lévő léket.


/SEA OF THIEVES játék képei alapján: Vitorlát bont a tenger 5./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!