Testvérek a családi örökség munkájában

MotoszkaDaniel•  2022. június 14. 21:51  •  olvasva: 95

A vámpír felett eljárt az idő s feleségével visszavonulnak egy falusi házba. Több cikluson át vittek egy tömböt. Nem tökéletes visszajelzéssel, de ellátták működését. A gyerekeik veszik a porondot. Egy lányuk meg egy fiuk van.

A vérszívó lány ki kíván menni a szabadba, hogy kipróbálja párbeszéd képességét. Gördülékenyen halad bármi, amit tesz, amíg meg nem pillantják borotvaszép fogait. Tapasztalatot gyűjt. Aki belekötne az ő szörny mivoltába azt feleli neki, hogy eltörtek a fogai s azokat rendbe kell szedni. Testvére gyűjti be a szükséges iratokat. Minden ügyfelét igyekszik legyűrni az ágyra, ne kelljen a fogait megvillantania, mert akkor ő is lebukik.


A húgnak nem kell bevetnie semmilyét. Elég, ahogy beszél. A báty mindenhonnan igyekszik az ügyintézésben gyakorlatot szeretni. Telik-múlik az idő, el kellene foglalni a családi örökséget s vezetni a társasházat illetve lakótelepi tömböt. Amelyiket választják? De melyik legyen? A báty javaslata, kezdjenek egy kettő emeleti részlegnél alacsonyabbal. Kevesebb felé kell figyelni. Műfogakat tesznek fel fogaik helyére, akár egy Corega (be-kitehető protézis), sokáig működik ez a trükk. Lehet, örökké tart az élelmes megtévesztés? 


A báty járja - járja a lakásokat, húga a nyomában és figyeli, mit miképpen csinál. Aki rosszalkodik, vagy esetleg galádul garázdán nem kíván együttműködni, azt megharapják vagy kárhozatra ítélik (a vérszívók népe elél akár kétszáz évig). Általában a fenyítések eszközeinek első állomása elég.


Eltelik egy esztendő s a báty rábízza a húgra a ház körüli takarítás felügyeletét. Csak azt kell nézni, hetente rendben van tartva - e az udvar? A pince és egyéb fontos közegek/körletek. A húg egyvalakit mar meg, mert rajtakapja, amint a dolgozó felelőtlenül megcsonkít egy szerszámot. Meggörbült gereblye fogadja Őt.

A báty meg azért harap, mert egyvalaki meg nem kíván fizetni, de azért menjen az illetőnek a kályha.


A kvóta előtti kérdésnél a rongáló rendezi az általa okozott kárt. A másik inkább tömböt cserél, ezért a fiú leveszi róla a kárhozatot. 


Még jó, hogy hozzájuk nem csengetett be senki. Észre vennék, hogy nem tartanak fokhagymát s sót. A sót még meg lehet magyarázni, de a fokhagymát kevésbé. 


A húg jól űzi a rá bízott igényt, megkap egy társasház tömböt. A báty emeletesekhez megy. Akit esetleg rá lehet bírni, azokat az ágyukban megmérkőzik. Ezt nem mindegyik nő fogadja el, de van akinél nincs ilyenre szükség. A férfiak némelyikénél sorakoznak a lyukasztott nyakak. Kárhozatig ott sem megy el senki. 


A jóhiszemű férfi utána érdeklődik régebben dolgozott közös képviselőktől s bólint: Körülbelül kétszáz éve volt szükség utoljára kárhozatra. Egyvalakin ténylegesen végre is hajtották, de az a személy elhagyta a megyét. Még olyan szóbeszédet is hallott, hogy az NSZK-ba vagy NDK-ba igazolt el.

Azokban az időkben könnyebb volt, mert a gyertyák homálya megkönnyítette a meggyőzés alkalmazását.


(Vámpírtörténet)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!