Szovjet kamufolyosók 3.

MotoszkaDaniel•  2022. március 20. 00:35  •  olvasva: 102

Terminátor drónok húznak el a levegőben, falatozó katonák ugranak fegyvereikhez s még ott áll bontatlanul a langyos sörük a fázó törmelékben. Pucér téglák néznek maguk mellé és elé, ott egykor korlát volt. Rakéták suhanása az égen, de ugye nem ide csapódik!? Ifjú honvédek belarusz erőket fogadnak tűz alá vett fegyverraktár romjai alatt. A város átjárói osonáshoz épek, csak némi víz szivárog fentről a szétlőtt vezetékek végett. A beszakadt talapzatra láb alatt mindig vigyázni, habár itt mostanában nem jár semmilyen orosz.


Jár a metró és bizakodó emberek a földalattikban, az üzletek még mindig reménykedően nyitva. Az előbbiben hideg van, az utóbbinál szláv férfiak s nők süteményt falatoznak. Az aluljárók derűsek, de nem vidámságban úsznak. Erre nem jártam, itt nincsenek elvágva a lakosok a felszíntől illetve gyalogoló gyerekek ezek apákkal.


A lányok és fiúk recsegnek ide, hogy kandúrokat fogtak egy eddig biztonságos alagútban. Tűzharc nem volt, a hátuk mögé tudtak kerülni. Megnézem őket magamnak, hátha mutatnak valami újat. Bizony, kémeket fogtunk. Elvezetik a foglyokat a fogdába kihallgatni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!