Szovjet kamufolyosók 2.

MotoszkaDaniel•  2022. március 15. 20:47  •  olvasva: 108

Keservesen, de bőszen füstölő lakóházak. A lerombolt szinteken a reménykedő gőzben úszó lépcsők fokokon beszélgetnek. Mi ez a sustorgás az egyik folyosó hideg, azonban még álló talapzatán? Ukrán párt esket maszkos katona a ropogó levegőben.


Romokon gyalogoló óvatos lépések, felkeltek a délelőttel. Anya megy biztos és meleg helyre a karjában újszülöttel. A frontvonalon az első emberhez nő érkezik terepruhájában s a jelenleg csend kesztyűjébe bújt távolt böngészik. Elszánt csajok lépkedése szétlőtt, de be nem omlott járatokhoz. Haladáshoz lábuk alatt az ép deszkákat keresik.


Három hölgy derít fel némileg arrébb egy alagútrendszert, másik trió egymást fedezve a földdel egyenlővé tett fegyverraktár bejáratához settenkednek. A rádiójuk mindig recseg, azonban ők veszélyesebb terepen menetelnek. Tűzharc után a központnak jelentenek, amikor a főnökasszony rájuk kerepel: lövi már őket fentről, de medve csapatok ereszkednek alá a felszínen. Kicsi ropogása a fegyvereknek, aztán drót leadása az asszonynak; tiszta a terep!


Beomlott téglák a megviselt termek kapaszkodó vakolatán illetve lélegző katona? A kéksárgák vallatják s a néhány sóhajtó többinek is bilincs illetve ellátás. A csajok elviszik magukkal az együttműködő foglyokat? A fogságban lévőkért a főhadiszálláson jöhetnek az őket kiváltó anyukák.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!