Szerencsés Szerelem

MotoszkaDaniel•  2021. június 30. 12:09  •  olvasva: 160

Mennyit ér meg egy női szív az emberi léleknek? Csak kicsit dobogjon vagy verjen is a férfinek? Elég a hal szeme bódító úszásának vörös levű érintése vagy egy vár omló bástyáinak moraja kell?

A folyó buzog, a büszke mellkasok duzzadnak. A szenvedély pedig nem lankad. Kardok indulnak néma csatáikba és a láncokon hasztalan csörgések konganak. A patak csobog, hívják a dübörgő bástyák. Nem a vérért gyűltek ma eggyé a szerény bödönök e gyilkos hőjű porondra, hanem? A mindig fújó szél a hegyekből ideért s térdre ereszkedik az alföld katamarán dombjain a hölgyért. 


A felszín alatti járatok izzadva ugyan, de figyelnek a rácsok mögül hűs téglákat támasztva s izzadt markolatuk tekintete a hölgyre támad. A kavicsokat fuvallat sodorja. Itt nincsenek sziklák, de lehet, hogy a páncélinges sereg pihenhet s leülhet. Kancsót a kacsóknak e férfiak csorgó nyakához, ihatnak! A megeredt források a falból fáradtan totyognak. Tartjátok a serlegeket, urak? Jó, hideg víz ömlik a számotokra a sötét időkben. Dőljetek le török ülésben párnáitokra!


A hegyek elérhetetlen hágói elérhetőek? Vágott úton nem, de a tépázott alföldön igen? Ha elfogadja a csókomat, felemelkedve a leereszkedésből: ajkát kérem.


(álom)



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!