Szent kavicsok 2.

MotoszkaDaniel•  2021. január 30. 01:40  •  olvasva: 167

Lejár az idő és el szeretne feküdni a tested? A fény a gyertyán megszökik a pincébe, mert a fityula érintése felülteti az elmúlás utolsó üzenetét levélben. A szent földnek add meg a tiszteletet, amikor a még bolyongó lélek esetleges bűnbocsánatért könyörög az atyának. Fésüld meg a gyönyörű hajad, aztán hunyd be a szemed. Nem szabad meglátnod önmagad, amikor az ördögnél mindenki szebb. Ő pedig erre áhítozik, amióta rád les a tükörből. A fátyol mögül takarásban szégyenkezik, hogy talán valaki a lepedőt egyszer fellibbenti.

A kereszt a falon fordul le, lelked igyekszik azt igazítani vissza. A tanítás is úgy szól padokban ülve, az mutasson a mélybe. A kolostor falai között a szennyezett vér is tiszta. Ha kételyeid lennének, van kedved a kérdéseidet megvitatni az első nővérrel?

 

A munkaidő itt délben lejár, kilenc apáca megy csengőért. Megéheztél már? A némaság rendeletét hozza meg a nap. A temetőket a tisztátalanok kigúnyolják, ezért bünteti őket minden negyedében a hold rikító sárgán kinyújtott karja a mennyből. Azokat a világiakat, kik illendően köszönnek a küszöbön s még keresztet is vetnek, megnyithatod számukra szentélyedet.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!