Szász kutya

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 15. 23:12  •  olvasva: 71

Mi a jutalma annak, aki nem félti a szabadsághoz való jogát és szájal? Az, hogy elvezetik lovastul. Egy grófsarjadéknak ma Notthingamben nőként sincs joga? Akkor azok a birkák még erre legelnek Normandiában s itt addig a szerelem hangja sem kondul.


Ki a veszedelmes boszorkány? Aki a méz madzagjába mártja ajkait vagy aki a bujaság iránt meddő reményeket táplál? A lopakodó érzelem édes, a bőségre nyíló dekoltázs hatalomra vár az ágyban? A gőg a vágyban nem nyer, csak elhalkul a várban.


A fáklyát kellett volna füstteleníteni a lángban. Rózsa helyett van, hogy jó a bab. A város bírája beleveszik udvarhölgye arcába és vágyat is táplál iránta, ezt azonban az Ő szolgája húgának orcájába esetleg rejtve vallja. A kacsó pacsizása fáklyák árnyékában az ármány ajkára éhezik és nem biztos, hogy avégett oktalanul vár.


A fáklyáknak is füle van, a szívnek meg szeme. Sir Roberttel szemben a trónt csak látogató János herceg az erőszakosabb? Matilda udvarhölgy Sir Guy testőr húga és a királynak rá nem fáj a foga, de föld nélkül tompulásba zeng a hangja. Kínos dolog vívásban az alulmaradás a bátyjal szemben, marad a keze számára hímzésként az asszonyi munka nemessége?


(A tüzes íjász 1971)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!