Robbantási akna (Blast Pit) 4.

MotoszkaDaniel•  2021. július 8. 23:27  •  olvasva: 142

Tápászkodik fel az elméd és minden romokban? Talpra állsz és botorkál bemelegedett csizmádban a lábad a hánykolódó ajtó felé. Hol a feszítővas? Hörgő folyosókon át kell topogni s pár szinttel lejjebb lopózni, megvakítja a remény szavát a pislogó plafon.

A barátok sisakja ép? Sebesülten motyognak. Van, amelyik elég szépen beszél. Tagoltan talpra! A szúrós szagú katlanig le kellene baktasson a védő csizma. A csúszó emeletekkel óvatosan! Az átázott sínre a lépés ne tévedjen, mert nincsen másik védőruha itt: lent a mélyben. Választhatsz: Lábujjhegyen futsz vagy pedig fél perc s innen ki élve, nem szabadulsz. Aki élesebben üvölt, mint egy nő, fedezékbe előle. Szereti a falakat edzeni villámecsetével. A másik meg köpködi a sminket.


Elfogytak az őrök, mert csend van körülötted? Nem mond a lélek csődöt. Nincs kihez szóljon a szemed, óvatosan szeli lábujjad minden lépte a szakadt lépcsőket, hajolt korlátokat, néhol a levegőben lógó emeleteket, ahol csak a falhoz simulhatsz. A lejtő mondja meg, merre mész? Óvatosan a dobozok, a folyóként hömpölygő ipari szennyvíz s a férgek között. Itt is vannak barátok, csak lehet, hogy a mocsok végett egy attól beragadt ajtó mögött rejtőznek. Ez a veszélyes kosz alattad is csúszhat, megfontoltan az ugrásokkal!


Vasút mozdonyára fel, nem áztak meg a fegyverek? Tárat tölts s bóklászásra indulás idelent. Megrongálódott műszerek vetik villámaikat s itt szintén több emeleten át még ne lankadjon a figyelem. Sorompó mellett a szöveget nyomó őr, mit is pampog? Odafigyelve, de juttassak fel egy rakétát az égbe. A vasparipa zakatol tovább? Itt nincsenek már annyian szörnyek, csak helyenként támadó katonák. 


A víz fodrozódik, meglyukadhatott a gépeket hűtő egyik tartály valahol? Óvatos emelkedőn úszik a láb. Jé, a hátam mögött nem pislog senki! A szabad ég alatt besötétedett, le a fegyvert! Ez néhány számsor a jelszóval. A szomszéd parancsnoki szobában, leporolt ággyal szemez a körmöm minden rezgése. Elterülök az ápolt heverőn, szemüvegem csúsztatom a közeli kisasztalra. Szemet is lehet hunyni, az ajtó a megmosott kezeimmel az imént lett kulcsra zárva. A függönyök az ablakoknál is össze vannak húzva.


(Half Life, 1998)



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

MotoszkaDaniel2021. július 9. 01:10

@Mikijozsa: Nem, Miki bácsi. Az azoknak szólt, akik ezen a játékon nőttek fel és félszavakból is tudják álmukból felkeltve: Mi az a Half Life? :)

Egy, kettő: Tudom, hogy van ennek egy korábbi foszlánya. Kezdeménye. Azt majd törölni fogom, a legelsőt. Csak ahhoz én több tíz oldalakat a blogban vissza kell lapozzak. :)

Mikijozsa2021. július 9. 01:03

kétszer tetted fel?