Rebecca emlékezete 2.: Nyolcas ékzár, kódolva

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 15. 03:53  •  olvasva: 62

A kék a nyerő? Enyém a világ és azt gondolok, amit akarok. Eljön a nap a párnámhoz, aztán értem s semmi nem lesz számottevően különbebb az eddigiektől. A percek minden töredéke egyformán serceg, nem folynak egybe az éjszakák meg a nappalok.

A pirosat választom? Megnyílhat előttem a pingvin rejteke a szigetével. Engem érdekel, hogy tiszták - e a szárnyai illetve egészséges - e? Hogy a fiókák kapnak - e rendszeresen enni, a tenger élőlényei meg ehetnek - e gyakran planktont?

Mind a kettő pirulával nyer a jelölt és mind a kettő esetben valami a jutalma lehet. S mi van akkor, ha valaki mindkettőt kéri? Fogalmazzon úgy a lélek a szívvel talán megegyezve, hogy újragondolhatja magában a kérdéseket. A hó mindig fehéren hullik, lehet vörössé is?

Csak akkor, ha igazán kedvelek valakit. Nem szeretem, nem odavagyok érte. Ahhoz hasonlít a jelenség legjobban, hogy belé vagyok esve. És a másik fél is kell ahhoz, hogy ez igazi vagy akár több legyen. A legnagyobb harcosok ennek az életben egyszer nekifuthatnak kitartó elmével. A legtöbb esetben számolniuk kell azzal, hogy cserébe miről mondanak le.

Egy pillantás, egy elejtett döntés is szikrát ébreszthet ott, ahol eddig aludt a tűzhányó vagy zöldellt a rét. Megmaradhat állásában a vulkán és a pázsit is nőhet üdére a tehénnek. Az örök kétely nem minden esetben ér rossz véget. Mi történhetett volna akkor, ha egy kis pulyka nem sétafikál be a könyvtárba s nem csábítja el valaki szemét?

Több mint kevés embernek van energiája és mersze felderíteni egy ilyen rejtélyt. Az út s válaszkeresők erre van, hogy legalább hónapokat szánnak. Előfordulhat, hogy azok évekké lesznek a mércén? Az is viszonyítás felvetése, mit takar az egy életen át latolgatása?

Be kell venni a két pirulát, de arra kevesen szánják rá magukat. Az eredményért megéri e kitartás, főleg a kísérletező kedvűeknek. A legkiforrottabb végkifejletért pedig csak az egy százalék száll harcba. A többségnek ha ezt felvetem, az felháborító szentségtörés.

Vissza ugrom az alaphelyzetbe, hogy melyik lenne a célszerű elhatározás. Legyen a vörös, mert előfordulnak a szerelemben és a vágy ösvényén meg a szenvedély sekélyes határán is tartalék esélyek. Ezt tartom a legveszélyesebbnek, de a legtöbbet érő: ez a választás. Ha minden viszont klappra működik, elég a számomra a Balaton kékének megízlelése.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!