Rabló a nyílt vizeken 5. - A holtak nem mesélnek

MotoszkaDaniel•  2020. december 9. 17:16  •  olvasva: 169

Pisztolyok, kardok és szablyák meg tőr a bájak alatt. A báránybőrbe bújt szépség az óceánon útra kel álmai férfijáért. Megszerezhetne ő magának bárkit, de neki Ő kell!

 

Mozsdó hajóját lehorgonyozza, de miért vállalja akár a veszélyt is ott lent, a barlangban? Szépségét senki nem védi meg s senki nem kel a védelmére, de Ő csak sétál létrákon és lépcsőkön lejjebb és lejjebb. Amikor a doh bírná távozásra, sem tántorodik meg.

 

Ivóban gyertyák lángja gyúl asztalok köré s pálinka, sör, bor zamatja hatja át a tolvajok székeit. Sarkantyú dobog a padlón, szavalást motyog a lány egy padból. A barátja után sír az elméje, de arca cseppet nem ejt. Érte kitart az eszméje.

 

Kérdés füstölög a csillárok alól, melyik a hajója s hogy hívják? Most veszi észre a legénység, csinos kontyát. Mozsdóhoz Ő csak akkor tér vissza, ha megvan a szeretett férfi. Tudnak róla valamit?

 

Egész éjjel mond sorokat a kalózoknak, ezúttal bájos kalapját asztalra helyezi. Betűk keringőznek a pulthoz, érte erősítés érkezett. Saját csapata, szintén jött hallgatni műveket.

 

Kár, hogy a barátról semmi hírt nem szórnak a hullámok. Reggelig Mozsdó pihen, hátha mégis, a holtak nyelve megered. A barna rubinnal Ő addig, nem hajózik el.

 

A hold felkel, a holtak beszélnek. A versek dalra fakadnak. Reménykedő nő fejére kerül a szép kalapja, mely előző éjjel fel lett hímezve és fényezve. A mólóból kifut a hajó, a rúzs az ajakon honol, fülekben a gyönyörű ékszer bizakodva lóg. Hang topog a hasadék aljáról, a fedélzetről le kell szállni és fáklyákat meggyújtani!

 

A legények férfit lelnek egy torkolat előtt, kinek a nadrágja repedt. A kedve el nem veszett, sebesülést szenvedett. A holtak igazat beszéltek. Mozsdó zászlaja reggel felszökik az égbe. A tolvajt csak az érdekli, hogy a férfi megvan. Hajózhat haza.

 

A holdat elnyelik a habok, hiszen tajtékokon a délelőtt húzza fel a napot. Tüzes vizet, borok vörösét s kevés pálinkát kéret a kapitány asszony. Haját ereszti ki s visz a lábadozónak enni. A nemrégen meghímzett kalapját ugyanide, e kabinban leteszi.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!