Pihenés a hegyek között: A Piros Mercedes-szel.

MotoszkaDaniel•  2019. június 12. 21:09

O L V A D Ó  A Sz F A L T


Sefter László és neje, Eszter meghívást kapnak az Ugraty családtól. Meg kellene ismételni azt a pihenést ott a hegyek között. Például a Buddhát nem látták még. Azért is jelez nekik András, mert a felújítási munkálatokat már befejezték. Meg lehet közelíteni a szép, nagy tavat, sehol egy útlezárás. És akkor már... 

Nem is tudnak róla elvileg. Honnan tudnák? Nóra kotyogja ezt el legutóbbi fél - üzleti útja révén, aki éppen vakációját tölti Konráddal (és ez még mindig az ismerkedési fázis, mivel érthetően amíg az iskolát el nem végzi, mire kösse le magát?). Mivel még nincsen húsz éves, csak országhatáron belül. Szülei elkísérik Spanyolországba előtte azért. Krisztina és férje tart még velük és a legidősebb lánynak gömbölyödik a hasa (igen! feleség lett és babát vár!) 

Miért ne tennének egy kört a felújított alagúthoz? Na, erről már biztosan tudnak, mivel Nóra és Krisztina, Károly is meg tudta csodálni. Egészen különleges körülmények között. No de a vulkánnal mi a helyzet? Ki fog törni? Ez négy alkalommal megtörtént a múltban. Na, most. Az a helyzet, hónapok óta semmilyen aktivitást nem mutatott a tűzhányó. Igen, az oké. Arra viszont semmilyen módon nem tudták kiküszöbölni a jelenség adta nehézségeket. Na, ez majd a jövő feladata lesz!


Tudjuk már, hogy mi a helyzet a legifjabb s legidősebb Ugraty lánnyal. No de mi van a középsővel? Tímeánál nincsen másik lovag, emellett az úriember mellett döntött. Egy pár, de még nem házasok!


Csörög a vezetékes és Sefter László azt felvéve, érdekes hangokat hall. Egy ifjú hölgy van egyébként a vonal túlvégén. Meg is lepődik, ki lehet az. De tényleg! Ez a lány honnan tudja, hogy az Ugraty família egy része ott tölti most a pihenését? Na, ez az egyik rejtély, amit majd meg kell kérdezni! :)

S.L.: - Huhhh, ehhez én nem értek, de...! Van itt valaki mellettem, aki tud ebben segíteni. 

U,A.: - Én? Persze, megyek a kagylóhoz.

Hálló. Ugraty András. Tessék!

Húhhha, igen. Szerintem megoldható!

Várj egy kicsit!

Van közületek olyan, aki ráér és esetleg nem ivott?


A legifjabb, László fia az, ki nyitja az  ajtót. Ő vállalja, de mit kell vállalni?


U.A.: - Egy lányért kellene elmenned és utána még be is ülni vele a moziba. Senki nem ér rá az ismerősei közül, és pont egy számára értékkel bírót vetítenek s nem sok idő van a kezdésig. Csak azt nem értem, honnan tudta, hogy melyik apartmanban szálltunk meg? :)

Tóth Mirella a neve és ezen a címen kell felvenni. Lejárt a vezetői engedélye. Az autójának meg nem érvényes a műszakija. Ezért kérdezte, valaki szóba jöhet - e közülünk? 


Ugraty László: - Igen, elviszem őt. Add a címet, apa. Amit csináltam, ráér később is. Csak játszottam, utána meg autós történelemmel foglalkozó könyvet olvastam. Viszont nincs itt a vezetői engedélyem és pár hete nem vezettem. De vállalom!

U.A.: - A jogsival ne törődj. Nemigen van erre rendőr. A közeli dombon parkol a Piros Mercedes. Én is régen vezettem már, viszont azt hoztam el. Ezt mentette ki az egyik nővéred a bontó elől.


Körbejárja László az autót. Hát ez szép példány, az biztos! A sajátját ismeri, de ezt nem! Próbálja a pedálokat. Annyira érzékenyek, hogy már megy is hátra a betont kaparó kerekekkel (hátsó meghajtású) . Mint a golyó! Nem tudja, mitévő legyen. Fékezés helyett inkább megfordul és már túl is van az első kereszteződésen. Mosolyog, mekkora buli ebben ülni. Azért próbálja nem belegyógyítani a lábát a gázba. Megijedt az indulásnál a lóerőktől, de további ideje nincsen a csodálkozásra, mert szlalomoznia kell két főúton át az autók között. 

Ez valóban nincsen messze! A sebességet visszább veszi, mert tényleg tele van az út. Akkor is, ha közlekedő társait közben kerülgetnie kell. Megvan a tényleges cél, Mirella már várja. Mondja és mutatja, hol található a filmszínház. 

Már süvöltenek is fel a kerekek és három percük van odaérni. Csak egyvalaki előzi ki őket. De ha ők a normál sebesség felett mennek, mert sürgős, akkor az a másik autó is késésben van?

Most az a rész jön, ahonnan a vulkánkitörés eredménye szokott érkezni. Azt kell még bukdácsolással Lászlónak megoldania. Itt aztán csinál figurákat! Jobb helyre nem tudták volna tenni ezt a mozit? Megérkeztek!

Igazán kellemes darab. Fogja Laci kezét Mirella úgy örül, hogy nem maradt le a műsorról. Néz párat Laci. Arról nem volt szó, hogy meg is kell néznie vele a darabot, de nem finnyáskodik. Ott marad vele, mert nyilván haza is kell vinni!


Jönnek ki a moziból és morajlik valamitől a távol. Ez autó és rallyzik! Amint a hangok az utcához érkeznek, már látják is, hogy egy fiú van a volán mögött és BMW-t vezet. Miután alig bírja az autó bevenni a kanyart, úgy siet (gondolja magában László). A BMW-ből kiszállva a pár egymásba gabalyodik, majd indulnak be a következő filmre. A lány kéri előtte a fiú kezét.


Indulás! Mirella puszit szeretne adni. Nyújtja László az arcát, és ölelés jár még hozzá. Perdül a Porsche, de most csak ott van kerék kipörgetés csendőrkanyar, illetve hasonlók, ahol például László nem szeretné, hogy elé kerüljön egy teherautó, kamion vagy lassabb jármű.


Tóth Mirella: - Megmentetted az életemet. Ezt a filmet akartam látni. Nem hittem, hogy sikerül megoldanom.

U.L.: - (ránéz a tekintetét már megtaláló Mirellára mosolyogva) Hazamegyünk! Merre is laksz?


Felfut a lány a lépcsőkön. Egy barátnője várja és mennek be a házba. Egy autó nem tud Lászlótól elmenni, úgyhogy már indul is egy újabb rally-ra. 

A parkolóban (honnan útjára indult) szép délután uralkodik és most meg tudnak pihenni a kerekek. A motort viszont nem állítja le. Megpróbálja érezni ezt a szép autót és esetleg a motor hangját is hallgatni.

Köröz vele, tolat, megáll és gondol egyet: Most száguldozó őrült helyett az egész addigi távot bejárja. Meg is csinálja. Mercedes-ben még úgysem ült. Megnézi a vulkánkitörések útvonalát miközben a nap követi őt. Most nincs forgalom és visszafelé próbálja nézni a főút melletti mélységet. Sikerül is! Azért párszor kell előznie. Vannak itt olyan tötymörgős autóvezetők! Őt is előzik, de hadd menjenek! Nem siet ő most már sehova. Így van!Gondolkodik, nem kell volna szájon puszilnia Mirellát. Nem! hátha elrontott volna vele valamit. Jó ez így! Látta a szép dekoltázsát. Ölelés is volt. Ez jó napra sikeredett!


Hazaérve édesapja fogadja azzal, hallotta a vezetést. Ezt így kell csinálni! Sikerült Mirellát a moziba időben elszállítani? Látta a műsort? Igen! Az a lényeg. 

Most két autóval a család megindul a völgybe, ahogyan az múltkor is történt és azonkívül, hogy nézik a szép nagy tavat meg valószínű fürdenek is benne. Nézik a magasodó mámoros hegyeket. Akár egy apró túrázás is. Igen, így van! Már le is ment a nap. Lehet menni haza! A Porsche Carrera Turbo-val ment az Ugraty család és a piros Mercedes-szel a Sefter család.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!