Perzsia hercege

MotoszkaDaniel•  2021. június 29. 22:16  •  olvasva: 151

Aranyló sárga a homok s fénylik a kastély. Az oszmán kard bitorol s ejt sebet a trón örökösén a torony égbe érő, dohos és remegő sarkán. Inni kell a pompában bűzlő, egykor vidáman lobogó fáklyák egészségére? De mi van, ha mérgezett bármelyik korsó? Most nincs itt a foglyul ejtett hercegnő kisegere, hogy a fehér lova nélküli lovagot segítse.


Fenékig! Az első mérgezett volt, de bírja a szív. Fussanak a lépések s irány a kanyargó csigalépcsőkön egy szinttel feljebb. Haragszik a fiúra valaki? A lelkem tükörképe nem döfhet hasba, de hová lett? Esküszöm, az egyik turbánt most löktem a katlanba!


A holt lelkek is a szultánt védik? Nézem a hátamat, mert megszúrna. Mi van ennek az alján? Nem tudom, de három emelet a hossza s levontat és ez kinek a karja? Ez képtelenség, egy karcolás sincs rajtam. Zúghat a kürtő valahol, ugyanis kellemesen hűvös van.


Az egérke felcincogja a gombot s futás az immáron szabad lányért. Egy török se fog beleszólni. A homokórát bele lehet rúgni az erőd aljára? Túl szép a búrája. A csontváz beakadt a nyikorgó téglák közé, hiába mocorog (a csontjai, erőkifejtésben hasztalanok). A hasonmásom meg leitta magát méreggel s nem tud mozdulni?


A hercegnő megvan, a kisegér is. Mi lenne, ha a visszafoglalt királyi lakosztályon belehuppannánk az ágyba?


(Prince Of Persia számítógépes játék a DOS korszakból, 1989)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!