Olvadó Aszfalt XLV. - A barna torpedó

MotoszkaDaniel•  2020. február 18. 12:43  •  olvasva: 200

Ugraty Nóra csókja ’szállingózik’ Konrádon, kit utána vár az asszony valahol Palánkon. Igen! Megmondta Nóra, hogy szex kizárva, ők csak barátok. Kapcsolata van s azért az nem áll ingatag lábakon. MÉG! Meg aztán Konrád nem egészen az a fajta férfi, akit Nóra maga mellé el tudna képzelni. De ez, ilyen apró kis tinglitanglik beleférnek. Érdekes, nem igényli Konrád a nyelvet. Nem baj az! Semmi nem kötelező! J Eléggé dughatnékja van a fiúnak, hát oldja meg. A lánynak ilyen problémája nincsen. A barátjától jön s ezen találkozó előtt gyűrte bele a lepedőbe. Arra mindig kéri Nóra, hogy finoman. Nem szereti a gyors együttléteket. Nóra reménykedik, sikerül megmenteni a kapcsolatot és eddig működik.

 

Új rendelet jön, hogy a fene vinné el. Tímeát már nem érinti, a középső testvért, Nórát, a legkisebbet igen. Krisztina babázik bőven, azt nézi, ruhatár módosítás kell. No igen. Ez természetes, hogy aki szült, annak duzzadnak a mellei. Ott még az is elképzelhető, jön a harmadik gyerek.

Nóra hívja őt mobilon, Homokiszilva Helga belekezd az autóversenyzőibe. Hát Krisztinát az nem érdekli J

Tímea a második gyermekkel terhes. Felvont szemöldökkel olvassa, új rendeletet hozott a minisztérium. Férje is odajön. Jobban szanálva lesznek a versenyző jelöltek. Konrád végzős, Helga csak kipróbálja és első félévén túl van. A következő elsősöknél már lehet, ez a szanálás érvényre is jut.

 

Nóra nem örül neki, de hát. A barátja biztatja. Na, kellett ezt neki… Nóra magához húzza, hogy az az ágy most izgalmasabb. Miközben a barátja csókjaival küzd, magyarázza: a hócipője tele van az új rendelettel. Nem sír, de az egyik álma volt, hogy a nővére után menve, esetleg Ő is autóversenyző lehessen. Megnézik közösen az értesítőt. A különbözeti vizsga letételének időpontja Június hónap elseje. Az mindjárt itt van, Nóra inkább gyorsan túl akar lenni rajta. Van leírás is, hogy mit kell teljesíteni. Morog a fiatal Nő és rázza a fejét. Arcát simogatja barátja, próbálja vígasztalni. Ma is lehet menni, hát Nóra nem fog holnapig várni. Elege van. Az ágyra néz és sandít, mi lehetne az most, ami jókedvre deríti? Hát azon ne múljon! Elterítenek egy lepedőt és már indulhat is, ami egyszer már ma reggel volt. Arra gondol közben Nóra, nehogy valami iszonyat hülyeség idő limit legyen a követelmény, mert fejre áll a megőrüléstől agyilag. A barátja nem autóversenyző, de miközben finoman hatolgat a lányba; Nóra kérdésekkel bombázza, hogy erről és erről mi a véleménye? Annyit az udvarlója is ért az autókhoz, hogy autóversenyzésen, AutóVersenyzők mit csinálnak. Begyorsítás, Nóra átöleli a barátját és kapaszkodj! Megérkezett a csúcs! Nem olyan, mint a Mount Everest, de éppen ez is; nagyon is megteszi. Még mindig abszolút tele van a nem létező hímvesszője Nórának, hogy ilyenért beráncigálják a telephelyre, amikor egyszer már a követelményeket teljesítette. Azért így lényegesen más, hogy a mai napon már kétszer meglátogatta őt a mennyei kopasz őrmester.

-          Elkísérje őt?

-          Ha szeretné (?)

Látja a srác, hogy düh s szomorúság járja át Nóra egész mindenét. Melltartót segíti kiválasztani, meg ráadni? Az igen!

 

Mehet a menet! Nem is nagyon látta még a fiú, hogy van itt egy olyan valami. Micsoda is? Opel Insignia?

-          Mit tud?

-          Mutassam meg? (Néz már hátra Nóra és csakhamar ’zenélő’ kerekek fogadják fiúját)

-          Aaaaaz cuki!

-          Mennyire csapjak a lovak közé, drágám?

-          Amennyire szeretnél, Szívem. Dühös vagy, ami érthető. Nyugodj meg kérlek. Próbálj megnyugodni. Ha ez viszont számodra feszültség levezető, ADJ neki!

 

Amikor épp nem foglalt Nóra keze a váltás végett, lelki erősítésként a srác megfogja. Azt Nóra teljesen maga dönti el, mennyire dolgozza meg az Insignia-t. Van itt villanyrendőrnél a zöldtől való indulás, de a hegyek között kapaszkodás is. Idejük még van, mivel ez az ominózus meghallgatás 14 óra. Mármint a mai! Több időpont közül is lehet választani. Most…, május van s Nóra ezt nem igazán kívánja őszig kihúzni. Egyrészt a szerelem érik benne, másrészt meg ő nem kíváncsi arra, hatalmasok esetleg hogyan zúznák szét törvényeken szárnyalva az álmait. Csak pusztán azért, mert valakiknek veszélyes sport az autóversenyzés.

Durrogtatja a dombokon az Opel-t. Elég szép színe van! A barátja nem is szól semmit. Hadd gyűrje a járgány a betont, ahogyan csak Nóra szíve kívánja. Őt csak az érdekli, hogy boldog legyen. Azzal sem foglalkozna, ha éppen egy szikla szélén csúszkálna. Nagyon, elég szép részeken haladnak el, itt a kanyarok közepes ritkasága végett csak időnként töri meg a csendet egy két ’Nórás’ manőver. Szekszárdot, ha valaki éppen neki kíván vágni: Egy kényelmes, erős. Határozott tempóban huszonnégy perc huszonkilenc másodperc alatt meg lehet járni a szomszéd megyéből.

 

-          Szívem! Most jut eszembe, tulajdonképpen honnan kapta a nővéred a Szőke Torpedó nevet? Jól hangzik, csak megütötte most a fejemet.

-          Fogalmam sincs, drágám. De ha engem kérdezel, eleve szőke a haja. A torpedó nevet a manőverezésére kapta. Akkor ez nem volt megszokott még. (és itt ránéz eme mondatoknál Nóra Szilárdra)

-          Jajj, tényleg. Édes Istenem. Ez eszembe se jutott. Na, ebből látszik, még nem is láttam őt. Illetve talán egyszer kétszer.

Nóra befékez, mit akarhat? Csókot kér. Most beugratja ezen percek betelítése után barátját, ugyanis nem  pörgeti a kerekeket, csak gurgatja. Eddig volt az ’etetés’ erre a pár méterre autós mértékben, most már ’ad’ a kerekeknek!

Szekszárdon vannak, de külváros! Torkolat jön s Nóra éppen nincsen abban a hangulatban, hogy elsőbbséget adjon és jönnek szemből. Be kíván fordulni balra, ahova csak úgy fér be ilyen sebességgel, ha az autó nem fordulási helyzetben van, hanem PONT egyenesben. Mivel ez egy szűk rész s egy autó éppen várakozik kikanyarodásra.

-          Szívem!

-          Igen. (?)

-          Elvégezted, amire kértelek a napokban?

-          Igen, Drágám!

-          Joh…!!! Akkor most meglátjuk, hogy jól mérted – e ki a távolságot?

-          De így nem férsz be…!

-          Így nem is, de ÍGY igen!

Bő huszonnégy métere marad, amikor beveszi a kanyart s egyenesbe kerül ez a gyönyörű fehér Insignia. Az utcák között rallyzik még kicsit, majd megfordul. Vissza az előbbi kereszteződés felé, ott viszont beválaszt magának egy parkolót csikorgás nélkül. Feltolatja magát az üres helyre.

Barátjának küldi a kérdést, kipróbálja? Jön a válasz: Hááááát…, hogyne!

A barátjának van vezetői engedélye, csak ITT még nem vezetett. A belvárost ismeri, utcaismerete azt leszámítva nincsen. Mutassa meg neki Nóra, mi hol van és akkor mehetnek, csak navigálja el az iskoláig.

Feltüzeli az Opel Insignia-t és indul a keringő be a belvárosba, onnan pedig a borvidék dombjainak a bejáratához. Ugyanis az oktatási intézmény s telephelye, hát majdhogynem a város szélén van. Nóra mindig mondja, éppen hol, merre kell lekanyarodnia. Valami halk zenét igényel a férfi, ha van esetleg. Nóra bevág egy cd-t mérsékelt hangerőre. Kettőre vna idő, azokat beállítja: Scooter FIRE-je és ugyanúgy tőlük utána még a REBEL YELL.

 

A tanáriba megérkezve Nórát odakint megvárja Szilárd. Egy férfi ül be Nóra mellé és ha négy perc alatt a pályát megjárja, feladat teljesítve s mehet haza! Kimennek az autókhoz. Nórának kell választania közülük, melyik legyen a különbözet vizsga feladat elvégzésére a megfelelő járgány. Persze előtte, ahogyan azokat körbe járják, egy tájékoztatást hall, mit érdemes tudni róluk. Kettő perc van megállapítva minden jelöltnek, kik utóvizsgára vannak kijelölve, ha Nóra él a lehetőséggel, hogy kipróbálja az általa esetleg kiválasztottat. Negyed perc alatt dönt Nóra, hogy a dupla té betűvel jelzettet választja vizsga autónak és IGEN, élne a kipróbálás lehetőségével.

A jegyzékbe kell bejelentkeznie és aláírás. Most elfoglalja a Toyota-t és kérdezi, arra is van – e szabály, hogyan vezeti a célgépjárművet a kis pályára?

-          Nincsen! (feleli a tanár). Úgy tudom, az csak pluszpont és beszámítjuk a vizsgázónak. Jól tudom? (Egy vizsgabiztos felé fordul a tanárnő).

-          Igen, teljesen így van. (néz a tanárnőre)

-          Jól tudja a tanárnő (itt már Nórára néz a vizsgabiztos). Akkor el kívánja kezdeni, igaz? Kérem, foglalja el akkor kipróbáláshoz a gépjárművet. Adom a kulcsot.

 

Kipörgeti Nóra a kerekeket és megpróbálja olyan nyomatékra felvinni a sebességet, hogy már a próbálásra való kiérés előtt elkápráztassa a vizsgáztatókat. Elég volt a hely! Csendőrkanyar megvolt és jöhet a demonstráció. A kettő perc hamar letelik, Nóra úgy érzi: Lehet – ez menni fog?

 

-          Ezzel a lánnyal nem biztos, hogy probléma lesz. Látom, hogy megvan. Szerintem röhögve megcsinálja (mondja a vizsgabiztos a tanárnőnek, Nóra kergetőzéseit nézve)

 

Mivel Nóra most lát csak neki a tesztelésnek, mindent kipróbál a Toyota-n, amit csak lehet ennyi idő alatt. Egy jó, háromnegyedes teljesítménye van. Elég az! Megáll az autóval a vizsgáztatók előtt és jelzi, hogy indulna a tényleges feladat teljesítéséért.

A vizsgabiztos megjegyzi, az eddig elvégzetteket pluszpontként jegyzik ő maga és továbbítja a bizottságnak is. A tanárnő itt marad (Szilárd is ott van valahol hátul az Insignia-ban.), Ő viszont beül Nóra mellé. /Két fő méri az időt, ez a szabály: Egy fő az intézmény részéről (a tanárnő), egy fő pedig a vizsgabizottság részéről (a vizsgabiztos férfi).

-          Hajtson kérem, a vonalhoz, ahonnan a vizsgát meg kell kezdje s ott álljon meg.

JÓ! Öné a pálya! Kezdje meg, Nóra a vizsgája teljesítését! Maga ne az én övemmel törődjön, az út van itt Ön előtt, ami arra vár, hogy maga bekebelezze legfeljebb 240 másodperces időkeretben.

 

Nóra semeddig nem vacilál, tétovázás helyett odanyomja neki, de nem maxra. Azért ez nem Porsche. Arra most is elég, hogy a vizsgabiztos elégedett legyen és meg se szólaljon.

-          Szép ez a táj, nem igaz? Nóra. Én szeretek itt lenni, valahányszor ide kell jönnöm.

-          Igen, persze. Csak ez a rendelet… Magának mi a véleménye róla?

-          Jajjj…. Ismerem. Tudom…! Igen, mindig mindenhol van egy ügyeletes hülye, akinek valamiért valamiről más a véleménye, hogy valami ezért és azért veszélyes s meg kell változtatni a szabályokat, mert attól jobb lesz. Hát inkább a hozzám hasonlóknak ad több munkát, mást nemigen érnek el vele.

Elérkeznek egy rámpához és Nóra készen van. Kettő perc ötven másodperc!

-          Nóra! Kérem felhajtana erre a rámpára? Nézzük meg, mekkora kilengése lesz önnek. PLUSZ pontért!

Fodítja Nóra a kormányt, a kerekek aprót csikorogva követk is az irányt. Hát ez nem éppenhogy! Teljes terjedelmével átért a túl’partra’!

-          Na, köszönöm szépen. Most végezze el ezzel a megállást úgy ahogyan szeretné. Arról én írok majd egy véleményt és akkor dícséretként megjegyzésben fog szerepelni az Ö nevénél. Mit szól Hozzá? (és tekintete Nórához fordul)

-          Már csinálom is, uram!

A pálya vége felé gyorsít aprót Nóra, ott a kormányt elrántva megfordul, hogy utána egy félkanyarra érkezve behúzza a kéziféket egy kaparós tolatáshoz még. Tempó kiváló, kéziféket felengedte! Elérte a sarkot a pályán. A vizsgabiztoshoz fordul, hogy részéről ez lett volna az.

-          Köszönöm szépen, asszonyom. Rendben. Megvagyunk, Nóra! Visszakormányozná e járművet a következő versenyzőnek? Úgy hallottam, egyvalaki még jelentkezett magácska után. Áh, igen. Már látom is az ifjú hölgyet!

Most bűvészmutatvány nélkül indul a Toyota a tanárnő elé. A lány száll be, Nóra pedig felmegy a tanáriba. A tanárnő jegyzeteket vesz át a vizsgabiztostól. Oklevél később az esetleges vizsga sikeres letételéről, de a jelenléti ívet alá kell írni, hogy megjelent. Részt vett az alkalmon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!