Olvadó Aszfalt XCIII. 93. - Elhagyott bányák 4/4

MotoszkaDaniel•  2022. június 19. 21:51  •  olvasva: 93

Az Európai Enix tér pályát fejleszt, ezért tárgyalásért telefonon felveszik a kapcsolatot a rozsdamentes programgyár tervező céggel. Négy helyszínnel bővülne az arénatér, Júniusra sikerül is összeülni.A vállalat megkezdi a játékosok meghallgatását, nyolcat kell kiválasztaniuk a jelentkezők közül. Ezeket Evelin végzi és kell megkérdeznie a jelölteket afelől, miért kívánnak benevezni e több mint roncsderby-re? Világos színű nadrágot visel, felül pedig pánt nélküli fekete fehérneműt.Több napig tart s minden egyes ilyen alkalommal 14 óráig tartanak e tárgyalások reggel nyolctól, mert azért mégiscsak megterhelő ennyi embert fogadni. Az utolsóknál szünetekkel nyomja. A kar kalandozik és kanyarogva a mellkasán találkoznak egymás bejáratán megkötve a barnult könyököt fonásba. Sokszor kell vinni a számára védővizet.


Zoli levelet kap, amit Noémi felesége felhoz számára a levélszekrényből. Meghívó lapul benne a legutóbb elért második helyezés végett versenyre. Az asszonnyal is érkezik az egyeztetésre. 

Kap sisakot s vele lesz egy irányító, aki az irányításokért lesz felelős. Hogy mikor merre célszerű menni. Nem a megmérettetés megnyerése a cél, tegyen meg négy kört. Ha megtalálják a parti vérontás után a bezárt kőfejtő bejáratát, az időt mérik csak. (Addig kell megoldania azt, hogy az esetleges ütközések közepette a cég által biztosított jármű üzemképes maradjon. Magyarra lefordítva: Ne ütközzön akkorát, hogy ripityára törjék az arénaküzdelem során) Onnantól ugyanis nagyméretű rendőrök járkálnak a pályán s azokat senki nem tudja legyakni. Csak kikerülni meg lerázni. Pénzjutalom és trófea jár a szereplésért.


Az első néhány perc, hosszúnak tűnő percek a legembertpróbálóbbak Zoltán számára. Amíg ezek a nagy turbó motoros autók elhagyják az ő körzetét és kezdheti meg a köröket. Az ajtók karcolódnak, repednek és törnek. Jobban nem kerül szétgyepálásra az autó, erős öt perc alatt keverednek ki a tenger mellől, amikor összedőlt deszkák között Zoltán ráfordítja a kormányt a bejáratra. Hogy talán az. A kereszteződésekig nincs is semmi gond és nem mindegyik versenyző kíván ide bejönni. 

Nem szépek, de ötletesek a tárnák. Inkább ízlésesen vannak megvilágítva. Szűkek az útjai, ahogyan Zolie rója a kilométereket. Hátulról tolja meg végül a szörnyeteg méretű zsandárkocsi, ellenkormányzással nyer Zoly egérutat. A nyomában marad, azonban az idegesítő hangján kívül a szívóssága zavaróbb csak.

Kettő járaton át menekül, amíg a fület bántó sipítás méltóztatik eltűnni s hát újabb csirkefogó zsaru terepjáró verdája kerül elé. Ezt ki lehet kerülni, épp egy másik versenyzőt piszkál. Akkor jön még egy tank méretű járőrautó, azt belepaszírozná a falba. Csak Zolee-nak kilométereken át sikerül mindig a kerekei alá a betonon kívül utat tolnia.

Egy játékos felborított egy ilyen gépállatot? Na, Zolee? Megkísérli rákormányozni a még mindig az Ő seggét toló csendőrt. Belerohan és felborulásba kezd. Az oldalára botolva marad, azonban újabb szirénát hallani. Ez belegyűri Zolee-t a kijárat egyik torkolatának falába és belenyomja az elejét, szerencsére nem frontálisan. A műszerfal hibát jelez, azonban a terelő rendőr falba ütközik. Onnan a centrifugális erő végett a tenger szélére csikorog ki s veszi üldözőbe Zoly-t. Jönnek szemből.

A hangosbemondó jelez, hogy a szükséges körök letudva és ebbe az ütközésbe a jármű belehalna. Különben is, valóban teljesítette Zoltán a bányamenetet. Mert az üldöző rendőr ott van, ahol akar. Az egy dolog, hogy tényleg a bánya a fő területe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!