Olvadó Aszfalt LXX.: Aréna 3. - Ending:

MotoszkaDaniel•  2020. december 12. 23:40  •  olvasva: 152

/A Beverly Hills-i részleg tartománya/


Kovách Szilvia éjjel vizsgázik, mi nem tart soká. Az a dolga, hogy megkerüljön egy helikoptert. Úgy, hogy az amint észreveszi őt, nyom egy gombot vagy kilő rá egy gumilövedéket. Egyszer talál csak rá, három után bukik meg a jelölt. A próbát kiállta. Bármi gond van pirkadattól tizenkettő óráig, az hozzá fut be. Persze műszakvezető nem egyedül dolgozik, hanem alkalmazottakat foglalhat le. Az pedig kettő civil autó négy járőrrel. Az ifjak mondják neki, ilyen szép menet után akár pihenhet is. Ha gond van, ők jeleznek neki. Igazuk van, hadd szerezzenek a srácok s lányok gyakorlatot. Szilvia lekezel velük, bemutatkozik s el is beszélget az emberekkel. Eligazítás tartás? Az! Eztán beül autójába (mivel ez aréna, minden jármű civil. Akad viszont megkülönböztető jelző villogójuk), néhány kavicson megcsúszik a kerék. De utána mehet a menet a kereszteződésen át a főútra. Tüzes menyecske! – Hangzik az egyik járőrlány megjegyzése mosolyogva, miközben Szilvia már hasítja is a soron következő kanyart, hogy utána eltűnjön a távolban. Egy barátját felveszi, akivel kiugranak kilátót nézni az egyik nem ismert tartományba. Igen, ő sem tétlen valószínűleg. A keményebb, veszélyesebb terepen szemlézik. Egy csikorgás sincsen e percekben, csak közlekedő autók. Végülis attól, hogy törvények nélküli hely; nem biztos, hogy mindenki gumit égetni érkezett.

Új ivóhoz lány szállítja ismerősét. A fiú kiszáll, a barátnő megnézi, amint udvarlója helyet foglal az egyik boxban, aztán induláshoz vagányul kapar. Csalinkázik a kora reggelben egy keveset, néhány autó között, utána akciót lát. Mi ez? Talán álrendőröket vesznek őrizetbe? Ők is véthetnek szabályok ellen. Ránéz kicsit, aztán visszagyorsít és némely fékezéssel választ egy leágazást.

 

Az újoncok felváltva terepszemlére indulnak, hogy megismerjék a környéket. Meg kell hagyni, nagyon szép ez a második aréna!

 

Tizenkettő óra előtt harminc perccel valahogy Szilvia azon kapja magát, hogy a fiúbarátja csókjaiban úszik. Visszafelé veszi az irányt és megérkezve jelentést kér az újoncoktól: volt – e valami? Nem jelentkeztek rádión. A járőrök álrendőr elfogásokról számolnak be és elkezdtek rajzolni egy térképet e varázslatos sziklarengetegről.

Jó! Szilvia mehet, dél van. Az abszolút veszélyes rész az éjszaka. Kovách Szilvia úgy rendeli, 16 óráig teljesítsék a szolgálatot.

 

Szilvia s partnere elmennek haza, ott az ismerőse belegyűri őt lépésről lépésre az ágyba. Aztán ő szeretne visszamenni napnyugtáig vizsgálódni az egyik elhagyatott fészerbe. Semmi gyanúsat vagy kirívót nem talál, de szép a napnyugta!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!