Olvadó Aszfalt LXVII. - Nyugdíjas Sportoló 3.

MotoszkaDaniel•  2020. december 4. 00:58  •  olvasva: 164

Nemhivatalos ’önszórakoztatás’. Réka szeretné megint kipróbálni magát, ezúttal ismerősei illetve barátnői körében tenné ezt.

Nézőközönség nincsen, beköszönő alkonyat viszont igen. Az idő úgy, tizennyolc óra 23 perc körül jár. A berendezett pályán felvillannak a rendőrjárőr autók és díszkivilágításban úszik minden, szépen. Rékával négy barátnője tart. Ő maga a főútra kanyarodva el kíván jutni annak a végébe, aztán felkaptat a fennsíki mezőre. Onnan le a villanyrendőrökhöz, át a barlangon és megkóstolja még a híres rámpát.

Megérkezik a torkolathoz és az egyik betorkolló főútnál fel kell fordulnia a dombokhoz, mert a forgalom elállja az utat. Civil járművek a nyomában. Ezek terelik őt? Valószínű.

Felmegy a hegyekbe, onnan nagy kerülővel le a főútra, aztán becsikorog egy másik emelkedőhöz. Megvárja, amíg az egyik villanyrendőr zöldre vált, hogy besorolhasson a következő bérchez. Barátnői szurkolnak neki közben.

Kielőzve pár teherautót meg terelőt, aztán átsiklik egy csinos vágással a fényár néhol szakadozó pompájában úszó szűk sziklaszirtek barlangjába. Valamennyi forgalom van, ide a terelők nem követik.

A vágat túlsó végében nagy csendőrkanyar, és most kielőzi azokat az autókat és teherjárműveket, akiket az imént lehagyott. Irány a gyönyörű fennsíkba öltözöttmező s kisebb dombságokkal tarkított vidéke. Az apró házikót körbe’simogatja’, aztán a lejtő!

Megérkezik a főúthoz és ’köszön’ a közlekedési lámpáknak.

Az út forgalommal telt meg, csak így éjfélhez közel nincsen betorlódva. Végig szlalomoznia kell. A harmadik leágazásnál megint tud csalni. A teherjárműveket maga mögött hagyja és kettő terelő szegődne a nyomába e másik festői vonulatok között, Ő viszont, nekik, az autó hátát mutatja.

Az első fejezetben megismert kisasszony egy tengernyi csók habjain sóhajt autóban az alkonyodó őszi falevelek sodrásában, amikor Réka s barátnői mellettük elcsikorognak e lejtett út aljára és fordul jobbra. Nem szeretne előzgetni, ezért irányváltás s veszi célba a főútvonal túlsó végét. Ez is tulajdonképpen az eleje.

A kicsi kürtőhöz értek, ahol Réka s családja egyszer megpihentek. Autóból kiszállás és a birtokon szétnéznek.

 

Réka beszól a kapitányságra, hogy állhat vissza a forgalmi rend, így egy óra után. Majdhogynem kettő óra környékén. Ő most lepihen, egy ismerősével van a házban. Az autó megindul, de nem ő lesz benne. Kettő barátnője foglalja el s csak a Buddha szobrot kívánják megtekinteni az éjben. Nappal már látták.

 

A kapitány elküldi az embereit, hogy munkaidőnek vége. A terelők is szétoszlanak, leteszik autóikat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!