Olvadó Aszfalt LXV.: TÉLAPÓ (ünnepi kiadás)

MotoszkaDaniel•  2020. november 28. 20:05  •  olvasva: 150

A gyerekek úgy tudják, hogy a télapó sosem feledkezik meg róluk és eljuttatja hozzájuk a szeretet lángját e napon. Egy mikulás mindig tartja a szavát és ez ez alkalommal sincsen másként. A tél apja beszáll szekerébe. Elsőre nem, de másodjára indulnak a dugattyúk s ’száll’ a motor. Éjfél van és hatodika éjjele, éjfél után.

A lábbelik megtelnek figyelemmel. Teljesen mindegy, mik kerülnek bele. Ahun a gyermek netán fent van, szülői felügyelet mellett a mikulás a szorgos miniszoknyás krampusszal ad elő verset és megy ez így: házról házra.

Hat óra van s hat óra harminckor kezdődik iksz tévécsatornán az angol óra. A télapó iszik; na nem annyit, hogy ne tudjon csoszogni. Alkoholmentes sör mellé pálinkát iszik és abból se sokat s át kell vegye a volánt a miniszoknya alatt a krampusz segédje. Mászik fel a nap és napszemüveg fel. A hölgy kapar az útra és nem kell csúszástól félnie, mert abszolút fel van sózva. Családok s gyerekek előtt nem való zötykölődni az úton, elrontanák a gyermekek számára az ünnep hangulatát s méltóságát.

 

Negyedórával a kezdés előtt foteljaikba tudnak huppanni. A télapó megfésüli a krampusz haját a heverőn, pezsgőt nyit s szolgálja fel neki tálcán. Kezdődik az angol óra!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!