Olvadó Aszfalt-LVIII. fejezet: A Fekete Torpedó 2.

MotoszkaDaniel•  2020. szeptember 3. 00:03  •  olvasva: 177

Boldizsárhoz s Evelinhez érkezik a parkológarázsban Kovách Szilvia. A szőke torpedó ’tanítványának’ könnyebb ezúttal a terep. Ki tudná elfelejteni a legutóbbit? A Himalája bércei között. Nem is számára szegeződik a feladat lényegbeni része. Ő ha úgy kívánja, figurázik egyet. Vagy nem, ahogy tetszik neki. A barna torpedó ’hozza’ össze nővére, Tímea révén ezt az… új triót, hogy áll ott egy régebbi Audi (leharcolt karosszériával) s ha tudják, szállítsák már le neki. Közlekedésre alkalmas, csak éppen ki vezetné? Egy gyűjtő tud érte pénzt adni.

 

Boldizsár vezetett idefelé s meg kell, majd keressék az Audit. Megjön Szilvia és középtáj vége felé meg is lesz ez a régi Ajudi. Szilvia azt mondja a kérdés felvetésére, mivel nincsen indítókulcs. A barátnője húga azt az iránymutatást adta, az indítókulcsok az autók közelében vannak. Oké, de hol?

Nem rossz! Egyik esetében a bal első kerék alatt, a másiknál a jobb első kerék alatt lelik meg! J Egy társaság van a közelben s Evelin testi adottságait méregetik. Boldizsár a gyakorlottabb. Igaz, hogy legfeljebb egy éves a jogosítványa. Bevállalja az Audit. Evelin pillant egyet a társaságra, energiaitallal kínálják meg, testre feszülő s mellkasig kigombolt öltözéket visel. Nem kötnek bele, mert látják, hogy van vele az úr. Finom, ízesített bomba márkájú. Jó, erős! Nem messzire kell menni. Nem kell aggódnia Evelinnek a vízhajtó hatása miatt. Szilviától tudja, hová kell leszállítani a járművet. Cukkolják, hogy nem meri majd csapatni a kocsit. Azt válaszolja nekik, sokféleképpen lehet csapatni egy autót, nemcsak aszfalton izzással. Megy is vissza, félúton kialszik a mélygarázs megvilágítása, aztán lassú tempóban villódzás. Gyorsabbra vált a fényjáték. Hangosbemondó szólal meg, hogy száraz zivatar ért ide (villámlást kell tehát megoldani, ami a zárszekrényhez vezényli az urat hamarosan) s dolgozik a problémán a portás. Beáll egyenlőre közepes pulzálásra a fény biztosítása, na így már nem zavaró! Lehet, mindjárt helyre is áll normálra?

 

Boldizsár a jól zörgő dízel Audival hagyja el először a parkolót. A délutánban bevárja Evelinjét. Evelin, az autójukban Cabrio-ra vált. Az ablak oldalához nyúlva csukja az ajtót, beszáll és trendi ’simogatásával’ a betonnak megkezdi a helység elhagyását. Egy normál tempóval halad, a portásnál megállva személyit mutat. Azt miután elvette, újabbat kapar és barátjához csatlakozva tartanak a kért járművel Ugraty Nórához.

 

A társaság itt fent még zsörtölődik, hogy a fogadást elvesztették, majd megindulnak a dolgukra. Végighallgatták, ahogyan Evelin a parkolóház alját csajosan ugyan, de felszántotta! :)

 

Kovách Szilvia látja Boldizsárt. Rendben, megérkezett. Evelin ’csapódik’ ki ezután, ők ketten indulnak meg, ahogyan le lett egyeztetve az innen pár kilométerre lévő helyre. Balra haladnak a főúton. A nap gyönyörűen folytatja útját. Néhány óra s az alkonyat jön, de szépen folytatja magát a délután. Azt látja Szilvia, hogy mögötte nagy sebességgel közeledik egy fekete autó s nem…lassít…! Beköti az övét s mivel nem tudja, milyen képességekkel rendelkezik a sofőr, megadja a hangot a kereszteződésnek. Jobbra fordul ki, egy barátjához tart eleve. Bő egy kilométeren át üldözi őt ez az ismeretlen, utána a hegyi bércek gyakorlata függvényében persze, hogy lerázza.

A baráthoz megérkezve, az üdvözli őt. Szilvia elfekszik az ágyon, beszélgetnek. Majd Szilvia megkéri ezt az ismerősét, akit úgy pár éve ismer, gyűrje már bele a lepedőbe! Van kedve? Apró kávét hajtanak fel, megkínálja őt a férfi. Odaér az ablakukhoz a nap, az úr ezúttal a csókját kéri. Nem mélyül el, Szilvia elhelyezi magát az ágyon s haladnak az órák a naplementébe. Kamera vág s szundításból ébrednek a házban, amikor a fiúnak mennie kell. Persze, éjszakai műszak. Hatkor jár le. Itt fogja várni őt a lány.

 

Telefon csörög, Szilvia megy felvenni. Evelin az, kérem szépen! Hogy aludtak egyet. Az autó eljuttatva, ahogyan azt kérte Nóra s neki magának esetleg… Szilviának van – e kedve átmenni hozzájuk beszélgetni? Szabadkozik az aránylag csinos lány, nem szeretne zavarni. A fiúbarátja kora reggel érkezik csak meg munkából. Érkezik a válasz: Nem zavarja őket, abszolút nem. Ha pedig a ház ura órákig távol van, pláne szívesen várják! Szilvia kéri a címet, de inkább Evelin kér egy címet, mivel Szilvia tud ilyenkor is vezetni a nap távozta után, csak nem szeret. Boldizsár érte is megy, így Szilvia, hozzájuk megérkezvén, megláthatja hol s miképpen élnek. Ugraty Tímea se nagyon járt még náluk. Párszor esetleg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!