Olvadó Aszfalt LII.: A barna torpedó V.

MotoszkaDaniel•  2020. április 21. 18:25  •  olvasva: 214

A barna Torpedó 4. /Dühös Pattogatott Kukorica és Városi Kompakt Terepjáró futama, utazása./

 

Közönség az ülőhelyeken és hangosbemondó szórakoztatja őket. Egy lány öltözik be s őt (is) méltatja! 

 

A főkapu felett a kiírás: (melyen azért még áramlik be a nép. Az átlagéletkor tíz – tizennyolc év. ) dühös francia pattogatott kukorica.

Azt tudják a nézők, hogy autós látványosságban lesz részük. Azt nem értik néhányan, mi köze a pattogatott kukoricának egy autóhoz?

Beszivárog a maradék vendég. Na most mehetnek el nézelődésre a kapuőrök. Kényelmi kört jár a fiatalság az autóban. Ki lehet a kormánynál?

A következő nem kényelmi kör, de felkonferálás jön!

’Amint látják, megmozgatta a szekerünket a lány. De, nézzük: Hogyan állja a sarat egy városi homokozás után a dombok és kisebb fennsíkok között? Nem mondtunk el mindent a vezetőnek. A volánnál UGRATY, NÓRAAAAAAAAA!’

 

Igen! Ahogyan az is meglepetés, milyen terepen kell helyt állnia. Egy alig bő tíz perc és a sok munkásnak köszönhetően barátságos terep rally fogadja.

Az edzőjét kéri magához Nóra, hogy pár szóban jellemezze neki a Renault CAPTUR-t. Az emberek nézik, mi lehet? A giga megafon eloszlatja kételyeiket: Üljenek vissza, kedves közönségünk. Nóra csak azt kérdezte meg, ilyenkor hogyan érdemes vezetni s mit tud ez a csoda, amiben ül?

 

Nóra bejárja a környéket, aztán a kommentátor is meglepődik. Füléhez kap. ’Annyi történt, hogy Nóra még egy kört kíván tenni.

És most a figyelmüket kérném! Nézzenek a lábuk alá, kedves közönségünk. Egy arénát fognak látni, ami valamikor bauxit bányaként üzemelt. Átalakítottuk a körülményekhez. A kollégáim máris kivilágítják az utakat benne. A Nóránk azt tudja, hogy ez is az előadás része, de azt nem tudja, hogy meg kívánjuk lepni valakivel, aki innen indul be hozzá.
Nóra, indulj meg , kérlek szépen!’

 

’Látják ezt a fantasztikus kergetőzést?’

 

Nóra nem járt ebben a bányában. Találkozik Petrával, a másik sofőrrel. Legyűrni viszont nem tudja. A kifejezetten látványos egymásnak a macska – egér játékától el van ájulva a tábor az ülőhelyeikről. Ahogyan felhallatszanak az autócsodák zötykölődései például a falak által visszavert hangok is viszik számukra az élményekről az információt, még puskázni is tudnak, hová kapják a fejüket.

Petra sokszor beéri Nórát, de nem tudja legyűrni. Autója erősebb, Nóra viszont manőver bajnok.

 

A porviharból egyszercsak megérkezik Nóra, (a tekintetek oda is szegeződnek, amely torkolatból érkezik a sivítás).előtte a tárna kijárata. A süvítő hangokat nem szeretné magára hagyni a bányában, érkezik az ellenfél! J

Célba veszi és a rajthoz meg is érkezik. Csak hat másodperccel maradt le Petra!

 

’Hölgyeim és Uraim! Köszönjük szépen a megjelenést. Ha kívánják, jöjjenek a két versenyző elé amennyiben van kérdésük hozzájuk. Reméljük, jól érezték magukat.’

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!