Olvadó Aszfalt LI.: Nyugdíjas Sportoló

MotoszkaDaniel•  2020. március 25. 13:54  •  olvasva: 195

András lelkére kötötte Réka, látogassa meg az egyik bevásárlóközpontot. Tömeg, tumultus van viszont. Kénytelen megszegni a szabályokat és menetiránnyal szemben bekacsázik az egy szál parkolóhelyre. Az a szabad, nincsen több! Egy autót megállásra is késztet, nem kell vészfékezés. András mehet, nyit a hármas kassza. Sietni kell!

 

Réka tart hazafelé vásárlásból. A visszaúton megtolja aprót a farát egy autó. Keresztbe nem áll, de oldalra billen. Ellenkormányzás! Simítja a korlátot, utána sorol újra a sorba. Készen van! A sietős pilóta hadd menjen! Adja a gázt a férfi.

Réka az autók ölelésében. Menjünk haza, igaz? Igen!

 

A családi fészek utcájához érkezik. Most magas, sok emeletes társasházban vannak. Eddig sem szántotta az aszfaltot Réka, de éppen azért valamennyire odapörkölt neki. Lefékez a háznál. András nézi, valaki jön. Hallja a gumikat. András előbb megérkezett s nézi, ez Réka! A gyerekek itthon, mind egy szálig! Igen, még Tímea is!

 

Kolos egy autóban csókolgat egy lányt vagy hét perce, mielőtt fellépne Nórához. Őt szeretné! Nem szerelemmel, de vággyal szereti! Nem kertel, a ’cirógatás’ alatt a lány tudtára adja, érzelmeket táplál volt osztálytársa iránt.

Onnan kilépve már csenget is fel. Nóra a legidősebb nővérével beszélget, amikor be is toppanhat hozzájuk Kolos. Arról beszélgetnek, a lakás szép, de magasan van. Nem a lift a gond! Elmegy a sokadik perc és sipítás éri a fülüket. Csak nem édesanyjuk jön a vásárlás frontjáról? Az ablakhoz mennek és látják, ahogyan kacsázik tömbjük felé egy jármű.

Hallják, ahogyan Nóra édesanyja közeledik. Réka megérkezett! Hát kimennek hozzá, fogadni őt.

 

 

Meséli, a templomnál volt gond. Előtte egy nagyobb. Megoldotta! Rákérdez a család, előtte mi volt? Nagy baleset lehetett volna belőle. Egy férfi bevágott a közlekedők elé és berontott kapustól, hogy belé költözött az ördög s azonnal űzzék ki belőle. Akkor eztán iksz kereszteződésben egy plató nélküli teherautó hajtott végre vészfékezést, de nem ütközött neki. Na, az ijesztő volt! Hozzáteszi az Ugraty édesanya: akkora manőver volt, hogy a kerekei füstöltek. Elképed mindenki, próbálják elképzelni! Most étkezés után lemennek Réka autójához megnézni. Ő hiába nyugtatja családját ezerrel, hogy nem sérült meg látványosan sem. A családja sem bizalmatlan azonban! Csak a saját szemükkel szeretnék látni s már lépdelnek is lefelé a lépcsőkön.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!